(L)áss a mélyére.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

Képes beszámoló Adománygyűjtésünk befejeződött, melyet a vörösiszap katasztrófát elszenvedett állatok és gazdáik részére szerveztünk.
A Víz Világnapja Március 22..
Tudatos tevékenységek a természet és környezet védelmében
Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
Felszíni-, felszínalatti vizek védelme
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
A Főváros települési szilárd hulladék
Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók.
ARANYBANYA-VERESPATAK
BM OKF Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség
A Somló-hegyi nagykereszthez érkező Jézus-ösvény
A rákospalotai hulladékhasznosító mű
A hulladék szerepe az ember életében
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
A Víz Világnapja Március 22..
Globális problémák Kialakulásuk okai:
A négy fő elem szerepe mindennapjainkban
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Miért fontos nekünk a víz?
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Cián szennyezés a Tiszán
A Víz Világnapja Március 22..
FÖLD NAPJA 2008 április 22..
2008 április 22.. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre április 22-én.
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
Vörösiszap – katasztrófa 2010.okt.04.
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
FÖLDRÉSZEK.
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
E-hulladék Bokszos csapat. Használhatatlan elektronikus berendezés a háztartási hulladékban? Az elektronikus berendezések veszélyes anyagokat tartalmaznak.
Teknőcök. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése.
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
E-hulladék Öko-Öku boglárkák.
Kína és a környezetszennyezés
Az üledék és a halak nehézfémtartalma a Tiszán levonult 2000
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
Hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás.
E-hulladék Négy évszak. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással.
Környezeti problémáink A hulladékfelhalmozódás. Adatok Magyarországon évente közel 114 millió tonna hulladék keletkezik. Megközelítőleg 3,5 millió tonna.
Olaszország.
MISKOLC ÉS TÉRSÉGE TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-KEZELÉSI RENDSZERÉNEK TOVÁBBFEJLESZTÉSE – KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS A PROGRAM ÁLTAL ÉRINTETT LAKOSOK KÖRÉBEN PROJEKTAZONOSÍTÓ:
Csökkentsük együtt a hulladékot!
A vízszennyezés.
Vörösiszap katasztrófa!!!
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Környezetvédelem.
Ivóvizünk forrása a Tisza
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
VÍZSZENNYEZÉS Előadók: - Kató Dávid - Zagyi Patrik
Hulladékanalízis és –kezelés 14. évfolyam
Szerbia – Szerb Köztársaság
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Füstös Gábor – Józsa Vilmos 15 éve történt: A TISZAI CIANIDMÉRGEZÉS Szarvas, május 20.
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
A talajok minőségét befolyásoló társadalmi folyamatok az Egyenlítőtől a sarkvidékekig. Esettanulmányok A litoszféra és a talaj, mint erőforrás és kockázat.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
A vízi erőművek Készítette: Szilágyi Ákos Csatlós Bendegúz
Lakatos János Prof. Dr. Biró Borbála, egyetemi tanár,
Szelektív hulladékkezelés, Újrahasznosítás
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Nagybányai ciánszennyezés
a logger-használat kérdései
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Újrahasznosítás Forrás:
Ausztrália ipara A társadalmi termék közel 70%-át a szolgáltatások biztosítják, ebben dolgozik a lakosság 72%-a.
Előadás másolata:

(L)áss a mélyére

Devecser Az erősen lúgos, maró hatású ipari hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva a Devecseri kistérségben. 2010. október 4-én átszakadt az Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített, 400×600 m-es vörösiszap-tárolójának gátja. Tíz ember meghalt, a sérültek száma több mint 150. A Torna-patak teljes élővilágát kipusztította az erős lúgos szennyeződés, valamint erre a sorsra jutott a Marcal Torna torkolata alatt fekvő része is. A kiömlő, több mint egymillió köbméternyi zagy elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely települések mélyebben fekvő részeit.

Verespatak Hatalmas haltetemek konténerekben, aggódás az ivóvíz miatt, félelem attól, hogy sosem lesz élő folyó a Tisza. Tizenöt éve történt a Kárpát-medence egyik legnagyobb környezeti katasztrófája. A cianiddal és nehézfémekkel szennyezett szennyvíz óriási pusztítást vitt végbe, de a Tisza feltámadt. A tiszai ciánszennyezés 2000 január 30-án érte el Magyarországot. A nagybányai, ausztrál érdekeltségű Aurul cég által üzemeltetett ipari derítő gátja átszakadt, és a kiömlő százezer köbméternyi cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz elpusztította a Tisza élővilágát.

Elektronikai körforgás Környezetünk védelme érdekében fontos a háztartásokban keletkező elektronikai hulladék szelektív gyűjtése és újrahasznosítása. Az elhasznált elektronikai berendezéseit leadhatja a vásárlás helyszínén, a hulladékudvarokban, és a meghirdetett szelektív hulladéknapok alkalmával.Ritkán hallani az elektronikai hulladékok visszagyűjtéséről, újrahasznosításáról, pedig ez megoldható, de Magyarországnak ezen a téren még sok tennivalója van.A kidobott több millió tonna mobiltelefonnal, hűtőszekrénnyel és más elektronikai eszközzel 300 tonna arany és egyezer tonna ezüst, 1900 tonna réz vész kárba, ezek összértékét mintegy 52 milliárd dollárra becsüli a jelentés. Kárba vész továbbá 16.000 tonna vas is, mivel az eszközök nem kerülnek be az újrahasznosítási programokba.

Zambia  Zambiai Köztársaság második legnagyobb városa, Kabwia is ólomszennyezés alá került. 1902-ben óriási ólomlelőhelyet fedeztek itt fel, amire akkor még szinte áldásnak tekintett a lakosság. Az ólmot rejtő vasércet azonban leolvasztották, majd a nehézfémeket az ólomporral együtt szépen hagyták megülepedni a talajon. Ugyan a bányában és az olvasztóüzemben már megszűntek a munkálatok, egy olyan város maradt hátra, melynek talaja és vízforrása erősen ólomszennyezett. Az itt élő lakosság vérében lévő ólomkoncentrátum legalább a duplája a normális értéknek. Ezen kívül a kadmium is súlyosan szennyezi a környezetet és az emberek egészségét. A város rehabilitálása érdekében a Blacksmith Institute létrehozott egy helyi szervezetet, a Világbank pedig 20 millió amerikai dollárt adományozott az akcióra.

Vége!  Készítette: Anonymus csapat