Papírtakarékos megoldások

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szeretem a könyvtáram!.
Advertisements

Készítette: Schneider Péter Felkészítő-Tanár:Utassy Andrea Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola 1149 Budapest Egressy út 71.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
NTP-OKA-IV. Együtt a jövődért- Apáczai tehetséggondozás Bocz Róbert Informatika.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Reklámok az interneten: célozni tudni kell! Erőss Csaba.
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Kérlek, koncentrálj erősen!
Zsikazsu Emlékkönyve.
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
A számítógép előnyei (Ma és régen).
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
E-beszerzés Bravo csoport.
Üzleti Szakközépiskola 12. A osztály "Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak. A jövőnek élünk: a szépért s jóért, amit.
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
Tanári beírások – szülői válaszok
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Az elektronikus könyvtárak jelene és jövője
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A jövő lakóháza Szárföld.
Dr. Sajó Andrea Országos Széchényi Könyvtár. DIGITÁLIS VILÁG Gyűjtés Megőrzés Megosztás ÚJ LEHETŐSÉGEK ÉS FELADATOK Offline és online világ.
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
E – kereskedelem - e? jótékony online árusítás Cseh Henriett
Internet, Elektronikus levelezés
Béren kívüli juttatások új generációja!
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
A Világ 7 csodája… Egy napon a tanár megkérdezte a tanítványait, hogy összetudnának-e állítani egy listát, amir ő l úgy gondolják, hogy a világ 7 csodájának.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Egy kanal, egy csesze vagy egy vödör?.  Az elmegyogyintezetben tartott intezeti bemutato utan az egyik latogato megkerdezi az intezetvezetö professzort,
Kis kitérő a Pályázati Tájékoztató felület titkai.
Készítette: Hundzsa Ferenc Jenei István Szombati Sándor Felkészítő tanár: Borbola Tímea Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula.
Csak egy kattintás Fontos információk egyszerűen.
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
Élet az Ságvári Bence eszközökben VIII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 29. A fiatalok internet- és médiahasználati szokásairól.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
Samsung Confidential Újdonságok Illés János2013. május 28.
Informatika 5. osztály Cs.L. PAINT program használata 1.Milyen gyümölcsöket ismertetek meg biológia órán? 2.Az iskola portáján milyen gyümölcshöz juthatsz?
A TextLib használata egy felsőoktatási könyvtárban Lőrincz Andrea BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára V. Országos TextLib Konferencia Tatabánya, február.
Személyre szóló kuponok vásárlási minta alapján
Hagyja Margie-ra a következő téli vakáció megtervezését!
A szövegértés változásai a PISA 15 éve alatt
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Papírtakarékos megoldások
A hülyeség kora Ne légy hülye!
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
Papírtakarékos megoldások
Mitől jó egy prezentáció?
Számítógép Ft-ból Készítette:Kovács István Ferenc
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
Informatikai klub „Itt az IT”
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Az internet veszélyei Készítette:Lőrincz Mercedes
Energiatakarékos megoldások
Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Debrecen
Internet, Elektronikus levelezés
Papírtakarékos megoldások
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
Előadás másolata:

Papírtakarékos megoldások Készítette: Kozma Kitti Felkészítő tanár: Krizsóné Kőházi Andrea Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 4031 Debrecen Holló László sétány 6.

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán.

Nem kétséges, hogy a papírtakarékosság az egyik legegyszerűbben kivitelezhető megoldás, amit a hétköznapok során erdőinkért megtehetünk.

A papírtakarékosság az odafigyeléssel kezdődik: nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy csak akkor használjunk fel papírokat, ha arra tényleg szükség van.

Hogyan takarékoskodhatunk Mi, gyerekek?

E-book olvasó Digitális „könyv” Néhány érdekes szám: 2011-ben Magyarországon megközelítőleg 34 millió papírkönyvet adtak el. Ha ez mind E-book lett volna, azzal 86 ezer (!) fát menthettünk volna meg… Könyv helyett használj E-bookot!

Több oldal másolása egyetlen lapra Papírtakarékossági okokból egy többoldalas dokumentum két vagy akár négy oldalát is egyetlen lapra nyomtathatja. Át kell állítani a szöveg méretét, elrendezését. Át kell állítani a lap méretét.

Hogyan takarékoskodhatnak a felnőttek?

Jegyvásárlás interneten Manapság akár a mozijegyünket is megvehetjük online és felmutathatjuk okostelefonon. Ezzel nem használnak a moziban papírt a Mi jegyünk miatt.

Online kuponok Nincs szükségünk papír alapú kuponokra, hisz sok cég akár emailben is elküldi és az üzletben elég felmutatni okostelefonon.

Az olvasatlan „reklámpostát", ingyenes katalógusokat mondjuk le.

Papír újrahasznosítva Manapság rengeteg termék újrahasznosított papírból készül! Ha valami papírcsomagolásban van próbálj meg figyelni arra, hogy újrahasznosított papírból legyen.

Újrahasznosított papír füzetek

Levelezés Levelezz közösségi oldalakon vagy külön erre kitalált helyeken, hisz gondolj bele sokkal bonyolultabb megírni kézzel a levelet, elmenni a postára és feladni. Online a levelek azonnal megérkeznek és nem kallódnak el!

Mit gondolsz, melyik papírtakarékosabb? …ha az informatika feladatsort papíron kézbe kapod VAGY …ha a feladatsort megnyithatod egy külön alkalmazásban …ha painttel készítesz egy vázlatot VAGY …ha papíron rajzolsz és fenn áll a veszélye annak, hogy többször elrontod és újrakezded egy újabb lapon

Gondolj bele! Papírtakarékos és praktikus is! E-book VAGY könyv? – Válaszd az E-bookot, hisz ha 20 vagy akár 40 könyvet szeretnél magaddal vinni mind ráfér a készülékedre, hisz praktikus és cipekedned sem kell (és nem mellesleg nagyon jól néz ki)!

Mentsük a fákat! Gondolj bele… egy gyönyörű erdő mellett vagy inkább betonutak és bárházak tömkelege mellett élnél? Ha a természetes környezet mellett állsz takarékoskodj a papírral!

A jövő Gondolj a jövődre és biztosíts magadnak és a rokonaidnak és minden pár évtized múlva élő embernek tiszta és természetes környezetet!

Köszönöm a figyelmet és továbbra is figyelj a környezetre és a papírfelhasználásra!