Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében"— Előadás másolata:

1 A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
Huszár Zsuzsa: Info‐kommunikációs  technológiák Készítette: Sörös Gergő SOGGABP.PTE

2 TémaválasztÁs ÉRDEKES
Informatikusként fontosnak tartom a digitális jövőt Tanárként elkerülhetetlen a folyamatos tanulás A diákoknak a lehető legmagasabb szintű tudásra van szükségük A jövő „digitális”

3 Társadalmi megosztottság
Magyarország digitálisan megosztott társadalom Hiányzó kompetenciák, erőforrások Az internet elérhető! Otthon Munkahelyen E-pontokon Kávézókban Iskola Mégsem növekszik érdemben az internetezők száma Komoly lemaradás e téren Elmélyülhet a digitális megosztottság!

4 Lakossági adatok! A lakosság 1/3-a rendelkezik személyi számítógéppel
Az otthoni internet hozzáféréssel rendelkezők arány 15% A 16 éves vagy idősebb korosztálynál a számítógép használat stagnál % A lakosság nagy része olyan településen él, ahol elérhető az internet szolgáltatás!

5 (Nehézkesen működik, hiányos)
Mit tehetünk? Újabb rétegeknek kell vonzóvá tenni! Kormányzati lépések szükségesek. Pályázati rendszer (működik) Elektronikus egészségügyi Szolgáltatások (Minimális) Elektronikus kormányzati Szolgáltatások (Nehézkesen működik, hiányos)

6 Mit tehetünk mi? „A számítógép-használat terén a legjelentősebb különbségek az iskolázottság és az életkor szerint figyelhetők meg. A mi feladatunk ennek a különbségnek a csökkentése illetve ha lehetséges, akkor megszűntetése. Új technológiák használata, és oktatása Felzárkóztatás Digitális tananyagok Fontos az otthoni internet elérés!

7 Mely társadalmi csoportok használják az internetet?
Magyarországon homogén környezet fedezhető fel! A jövedelem és a szg. Használat között összefüggés fedezhető fel Fiatalok és fiatal felnőttek használják túlnyomó részt Iskolázottak körében sokkal magasabb a használók aránya

8 Használják, de hogyan? PASSZÍV AKTÍV
Csak szemlélői a digitális technológiák hódításának Részesei, fejlesztői, alakítói e-kornak Bizonyos részeit használják Hasznot húznak belőle!

9 Az életkor hatása FIATALOK IDŐSEBBEK
Böngészés, játék Munka Tudás bővítés Kis részben tanulás Kis részben kikapcsolódás Az információ szerzés elsődleges formája még mindig a televízió!

10 Az internet mint probléma forrás
„Túl sok „ internetezés Társadalmi elszigetelődés Virtuális élet a valóság helyett Magány Nem mindegy, mi miatt történik A megoldás lehet, a céltalan internetezés korlátozása feladatokkal!

11 Változás. Nem szeretjük, félünk tőle. De nem tudjuk elkerülni
Változás... Nem szeretjük, félünk tőle. De nem tudjuk elkerülni. És vagy megszokjuk a változást vagy megszökünk előle.

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Sörös Gergő SOGGABP.PTE


Letölteni ppt "A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében"

Hasonló előadás


Google Hirdetések