A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Gezongen door Dana : Dana Winner Vertaling Paul wammes “Conquest of Paradise” "Verovering van Paradijs" "Verovering van Paradijs" Isten azt szeretné,
Az Ószövetség könyvei.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Sámuel királlyá keni Sault
Mikor még semmi nem létezett..
Néha ....
Zsikazsu Emlékkönyve.
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Zene: Claydeman Klikkelj!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
A legerősebb kívánság      .
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
BÖJT 2014.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Az én szüleim és a te szüleid
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
A tisztelet különböző fajtái
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
2011. Október Október 17. Bobby Fischer.
ISTEN hozott köztünk!.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Fábiánkovits Márk o Édesapám szülei horvát származásúak, én Magyarországon születtem Sopronban. o Édesapám Horvátországban született egy kis városban,
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
Keresztények küldetésben 4. rész Elkötelezett kapcsolatok.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Norvegija – Šiaurės pašvaistė 45 le cke az életben Nov 2009 He YanMusic: snowdream.
JÓ REGGELT !.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Nem tudom mikor lesz.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Vincent van Gogh ( ).
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE
Jézus és a tízparancsolat
„Ne lopj!” A 8. parancsolat
Vágyaink Isten mérlegén
Isten igéje megvilágítja az életünket
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
I-091.
A tékozló fiú (Lukács 15, 11-32)
JÓ REGGELT ! 4.
Isten félelemben és szomorúságban
A család ahonnan jövök.
Magyar Adventista Világtalálkozó
(Kattintásra is működik!)
Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”
Bosszú helyett szeretet
Az élet tisztelete 6. Parancsolat „Ne ölj!” 2 Mózes 20, 13.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
45 lecke az életben Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4.
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Előadás másolata:

A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…” (2 Mózes 20, 12)

Szeretet és tisztelet a családban Isten a szüleidre bízott téged. Őket adta, hogy gondoskodjanak rólad. Isten a családok békéjét is szeretné segíteni.

Tudod-e mi A szeretet? Egy személyhez, élőlényhez, tárgyhoz való vonzódás, szimpátia, kötődés….. Szeretem az édesanyámat, az édesapámat, a testvéremet, a barátomat, a kutyámat …….szeretem az orgona illatát……szeretem a palacsintát... És Te? Mások javára történő önzetlen, hűséges és jóindulatú, jószívű törődés…… Lemondok a csokimról, mert a testvérem szereti, gondoskodom a halaimról, törődök a barátommal, a nagymamámmal beszélgetek… vigyázok a holmimra…a szomszéd kutyáját sétáltatom…ajándékot készítek apa születésnapjára… És Te?

Tudod-e mi A tisztelet? Méltatja a másik embert, nagyra becsül valakit, elismerést tanúsít valaki iránt… Az én nagyapám tiszteletre méltó, mert egész életében sokat és jól dolgozott és szerette a családját. A testvérem nagyon jó matekból, el kell ismernem… És Te? Elismeri valakinek a tekintélyét, az értékeit, a tulajdonságait… A magyar tanár fejből mondja, szó szerint a Toldit elejétől a végéig. …megfelelően viszonyul embertársához… Én igyekszem udvarias és előzékeny lenni mindenkivel szemben… És Te?

Dávid és Absolon Absolon Dávid király fia volt. Olvassátok el az apa és fia kapcsolatának történetét! Mi volt a problémájuk? Absolon Dávid király fia volt. Haragudtak egymásra. Absolon szembefordult apjával. Fellázadt ellene, még hazudott is. Absolon mindenképpen király akart lenni. Absolon és Dávid serege között harcra került sor, s eközben Absolont megölték. Dávid király mélységesen bánkódott fia halála miatt…

Gondolkozzatok! Beszéljétek meg! Miért volt rossz a kapcsolat Dávid és Absolon között? Mit tehetett volna Absolon? Mit tehetett volna Dávid?

Én szeretem a szüleimet! Veszekedtünk, mert nem segítettem a beteg nagymamának… Veszekedtünk, mert nem tanultam aznap semmit, mert …csak nem… azért sem… És te? Kibékültem anyával és apával… Elmentem a nagymamához… Ma mindent megtanultam… Mert szeretem őket… és igazuk volt… És Te? Haragszom apára, mert nem enged el este a barátaimhoz… Haragszom anyára, mert nem vette meg azt a cipőt amit én akartam… És te?

Én tisztelem a szüleimet! Apa mindig törődik velünk…. Ha sok a tanulnivalóm, kitisztítja a cipőmet…. Anya a kedvenc sütimet süti vasárnap….. Anya ajándékot vesz nekem a nevem napján… Nem mindig tudom kimutatni a tiszteletemet… Nem mindig viselkedek udvariasan… Igyekszem kimutatni a tiszteletemet…néha sikerül… Folytassátok!!

5. parancsolat Értelmezzétek az 5. parancsolatot! „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!” 2 Mózes 20, 12

Problémamegoldás hét lépése Próbáljátok ki! A probléma megfogalmazása ( Mi a baj?) A probléma okainak megbeszélése ( Miért?) Megoldás keresése ( Mindenki javasol) A legjobb megoldás kiválasztása. ( Mindenki elfogadja) A megoldás megtervezése ( Mindenki részt vesz) A probléma megoldása ( Mindenkinek van feladata) A megoldások értékelése ( Mindenki véleményt mond)