Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(Kattintásra is működik!)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(Kattintásra is működik!)"— Előadás másolata:

1 (Kattintásra is működik!)
Finn népmese (Hanggal!) (Kattintásra is működik!)

2 Az Isten megteremtette a szamarat,
és azt mondta neki: Te leszel a szamár. - Reggeltől estig dolgozol. - Nehéz cuccokat cipelsz a hátadon. - Zöldségeket eszel. - Túl okos nem leszel. - 50 évig élsz. Erre a szamár: - 50 évig ilyen élet, az túl sok. Elég lesz nekem 20 is! ....és így is lett.

3 Aztán Isten megteremtette a kutyát, és
azt mondta neki: Te vagy a kutya. - Vigyázol az ember dolgaira. - Hűséges leszel hozzájuk. - Azt eszed, amit adnak. - 25 évig élsz. Erre a kutya: - Istenem 25 évig ilyen élet, az túl sok! Nekem elég 10 is. ....és így is lett.

4 Az Isten megteremtette a majmot, és
azt mondta neki: Te vagy a majom. - Ugrálsz fáról-fára, és úgy viselkedsz, mint egy idióta. - Jópofa vagy. - 20 évig élsz. Erre a majom: - Istenem, 20 év bohócként, túl sok. Ne adj nekem csak 10 évet. ....és így is lett.

5 Aztán az Isten megteremtette a férfit, és
azt mondta neki: Te vagy a férfi. - Az egyetlen értelmes lény a Földön. - Az eszedet arra használod, hogy a Föld többi lakóját megalázd, és urakodj fölöttük. - 20 évig élhetsz. Erre a férfi: - Istenem, 20 év férfinek lenni túl kevés. - Add nekem azt a 30 évet, amit a szamár hagyott, - a 15 évet a kutyától, és - a majom 10 évét. ....és így is lett.

6 Isten gondoskodik róla, hogy:
- A férfi férfiként 20 évet él. - Aztán megmősül, és - 30 évig reggeltől estig dolgozik, cipekedik, mint a szamár.

7 - Aztán, gyerekei lesznek, és
- 15 évig úgy él, mint a kutya. Vigyáz a házra, és eszi, amit a család ad neki. - Aztán, mikor megöregszik, 10 évig úgy él, mint a majom. - Úgy viselkedik, mint egy idióta, és szórakoztatja az unokáit.

8 The End


Letölteni ppt "(Kattintásra is működik!)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések