Összeállította: Devecz Ferenc Nyomtatás helyi és hálózati eszközökön Operációs rendszerek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógép felépítése
Advertisements

Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Rendszertervezés Hardver ismeretek.
A számítógép felépítése
Memória.
Képalkotás Vektoros képalkotás
Nyomtató.
3. A programozás eszközei, programozás-technikai alapismeretek
Irodai és rendszer fájltípusok
A nyomtató.
A számítógép alapegységei
A számítógép felépítése
A számítástechnika története
Számítógép részei.
a számítógép kézzelfogható részei.
Perifériák.
Kimeneti eszközök a könyvtárban.
Mit kell beletenni egy multimédiás számítógépbe? A számítógép felépítése nagy vonalakban.
Barati Viktor Perifériák.
Mai számítógép perifériák
Kiviteli Perifériák Készítette: Kiss Ádám
1 Operációs rendszerek Az NT folyamatok kezelése.
A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt.
A számítógép felépítése
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
Az operációs rendszereK
Operációs rendszer ECDL - 2. modul Szilágyi András.
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
A személyi számítógép részei:
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
1.4. Fordítás, szerkesztés, az objektumkönyvtár használata.
2007 Lézer FAX & MFP. SOHO (Home-Office) user Suitable MFP for Home-Office use Advantage Target User 2007 Síkágyas MFP 18PPM Fejlesztett másoló funkció.
IT alapismeretek Csíki Gyula.
Operációs rendszerek 2..
Összefoglalás.
Egerek, nyomtatók.
A számítógép elvi felépítése
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
A szoftver, szoftvertípusok
Perifériák Bemeneti: Kimeneti: Billentyűzet Egér Lapolvasó
A Neumann-elvű gépek A Neumann elvek:
A számítógép felépítése
Összetevő- és telepítési diagram
Mai számítógépes perifériák Lovász Áron. A periféria Kibővíti a számítógép lehetőségeit. Vannak kötelezőek és opcionálisak. Lehet külső vagy belső csatlakozású.
Hardware: (=kemény áru)
Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály, Toldi Miklós 2010.
A számítógép felépítése
Bevezetés az informatikába
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Perifériák és jellemzőik
A számítógép felépítése
Informatika 6. osztály Nyomtató
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
A számítógép feladatai és felépítése
A nyomtató.  A nyomtató egyike a leggyakrabban használt kiviteli egységeknek.  A legfontosabb feladatuk, hogy az információt nyomtatott, az ember által.
1 A számítógépek felépítése jellemzői, működése. 2 A számítógép feladata Az adatok Bevitele Tárolása Feldolgozása Kivitele (eredmény megjelenítése)
Az alaplap AZ ALAPLAPON TALÁLHATÓ A PROCESSZOR /CPU/, A MEMÓRIA, A VEZÉRLŐ KÁRTYÁK CSATLAKOZÓI ÉS A PERIFÉRIÁK CSATLAKOZÓI.
Sz&p prof.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
Számítógépes alapismeretek
Nyomtatók.
Neumann elvek és a Neumann elvű számítógép felépítése
IT ALAPFOGALMAK OPERÁCIÓS RENDSZEREK.
Az információ.
NYOMTATÓK.
A számítógép feladatai és felépítése
A számítógép felépítése
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Összeállította: Devecz Ferenc Nyomtatás helyi és hálózati eszközökön Operációs rendszerek

2/7 A nyomtatóberendezés  Dokumentum Szöveges kód (ASCII, Unicode) Szöveges kód (ASCII, Unicode) Grafikus objektum (vektoros, bittérképes kódok) Grafikus objektum (vektoros, bittérképes kódok) Formázási (vezérlési) kódokFormázási (vezérlési) kódok  Nyomtatótípusok Adathordozó: papír, textil, film, fóliaAdathordozó: papír, textil, film, fólia KarakteresKarakteres Írógépek Írógépek Sornyomtató Sornyomtató GrafikusGrafikus Bittérképes Bittérképes Mátrix, tintasugaras, lézerMátrix, tintasugaras, lézer Vektoros Vektoros Plotter, cutterPlotter, cutter

Operációs rendszerek 3/7 A nyomtatóberendezés  Grafikus nyomtató A nyomtatási felada- tot az operációs rendszer küldi a RAM -baA nyomtatási felada- tot az operációs rendszer küldi a RAM -ba A nyomtatási feladat a nyomtató értelme- zője által futtatható programA nyomtatási feladat a nyomtató értelme- zője által futtatható program ROM Beépített értelmező CPU Vezérlő RAM Nyomtatási feladat Számítógép interfész A nyomtató központi egysége hajtja végre az az értelmezőprgramot A nyomtató központi egysége hajtja végre az az értelmezőprgramot Értelmezőprogramok PostScript, PCL, HP-GL/2 Értelmezőprogramok PostScript, PCL, HP-GL/2 Egy nyomtatóhoz többféle értelmező is tartozhat, illetve az értelmező cserélhető lehet Egy nyomtatóhoz többféle értelmező is tartozhat, illetve az értelmező cserélhető lehet

Operációs rendszerek 4/7 A nyomtatási feladat  GDI (Graphics Device Interface) Az operációs rendszer szabványos, közös doku men-tumformátuma a grafikus megjelenítő eszközök szá-máraAz operációs rendszer szabványos, közös doku men-tumformátuma a grafikus megjelenítő eszközök szá-mára  A nyomtatási feladatot a nyomtató illesztőprogramja a GDI segítségével hozza létre RAW formátumRAW formátum A nyomtató értelmezője által közvetlenül végrehajtható A nyomtató értelmezője által közvetlenül végrehajtható EMF (Enhanced Metafile) formátumEMF (Enhanced Metafile) formátum Egy átmeneti, tömörített, részben vekto- ros formátum, amiből a PostScript és PCL formák könnyen előállíthatók Egy átmeneti, tömörített, részben vekto- ros formátum, amiből a PostScript és PCL formák könnyen előállíthatók TXT (Text) formátumTXT (Text) formátum Szöveges, ASCII vagy Unicode formájú, vezérlő kódokkal kiegészített dokumen- tum, nem grafikus nyomtatókhoz Szöveges, ASCII vagy Unicode formájú, vezérlő kódokkal kiegészített dokumen- tum, nem grafikus nyomtatókhoz

Operációs rendszerek 5/7 Az illesztőprogram  A nyomtatási feladat létrehozásához szükséges fordító komponens  A felhasználói kapcsolat kezelése, párbeszédablakok  A nyomtatóberendezést leíró komponens

Operációs rendszerek 6/7 A nyomtatási feladat útja a nyomtatóhoz  A nyomtatási feladatot a Spooler a nyomtatási sorba küldi A RAW formátum az értelmezővel végrehajthatóA RAW formátum az értelmezővel végrehajtható  A feladat gyakran nem nyomtatható közvetlenül EMF formátumban vanEMF formátumban van Nincs olyan illesztőprogramja a küldő alkalmazásnak, mint ami a nyomtatónak kelleneNincs olyan illesztőprogramja a küldő alkalmazásnak, mint ami a nyomtatónak kellene TXT típusú, szöveges nyomtatást kértünk, de a dokumentum és a nyomtató kódrendszere nem azonosTXT típusú, szöveges nyomtatást kértünk, de a dokumentum és a nyomtató kódrendszere nem azonos

Operációs rendszerek 7/7 A nyomtatási feladat útja a nyomtatóhoz  Ha a nyomtatási feladat nem felel meg az értelmezőnek, a nyomtatásfeldolgozó (print processzor) elvégzi a fordítást  A portkezelő a nyomtatási feladatot a nyomtató memóriájába továbbítja