Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Alap Termékek.
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Zöldségfélék.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
Testünk építőkövei: A vitaminok
Táplálékok,tápanyagok
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
Flavon max termékcsalád
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
Ráckevei Ady Endre Gimnázium
Mese a tejről.
A foszfor egy nemfémes, szilárd kémiai elem.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Ajándék ötletek Karácsonyra
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
A helyes táplálkozás.
Színes világban élünk.
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Táplálékok , tápanyagok
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
Táplálkozási kapcsolatok
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Az emberi test és a víz Készítette: 5.a.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Caracalla udvarában Kalandjáték 7.
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló

Milyen gyümölcsöket látsz a képen?

Melyik a kakukktojás?

Hogy készítenél gyümölcssalátát?

Almatermés

1.Miért együnk sok gyümölcsöt? 1. Rendszeres fogyasztásával a betegségek megelőzhetőek. 2. Frissít hatású. X Finom.

2. Mivel érdemes csillapítani szomjadat? 1. cukros, gyümölcsízesítésű szörpökkel 2. Coca-Colával X. gyümölccsel, gyümölcslével

3. Mennyi zsírt tartalmaznak a gyümölcsök? 1. sokat 2. nagyon keveset X. nem tartalmaznak

4. A gyümölcs értékes víz, ________, ásványi só, élelmi rostforrás. Mi maradt ki a felsorolásból? 1. vitamin 2. fehérje X. zsiradék

5. A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezet zavartalan működéséhez Vajon mi a vitamin szó jelentése? 1. C-vitamin 2. élet X. táplálkozás

6. Mely gyümölcsben van az átlagosnál több C-vitamin? 1. szilva 2. őszibarack X. citrom

8. Mely sárga- és narancs színű gyümölcsökben található a béta-karotin ? 1. sárgadinnye, kajszibarack 2. szőlő X. sárgarépa, paradicsom

9. Minek az alapanyaga a kalcium? 1. csontok 2. fogak X mindkettő

10. Zöldségek, gyümölcsök neve bújt meg a szavakban. Keressétek meg őket és írjátok le! malananáb asárpaérg irapkapakubro nyaburog idocsrapam kacabr nyereszecs sereg