Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM"— Előadás másolata:

1 ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
Készítette: Horváthné Geschitz Bernadett

2 GYÜMÖLCSÖK A foglalkozás ideje: 2012. október Tanulói létszám: 20 fő
A foglakozás témája: A gyümölcsök szerepe az egészséges táplálkozásban Munkaformák: egyéni és csoportmunka Eszközök: hozott gyümölcsök, képek, feladatlapok

3 1. feladat Ráhangolódás: Érik a szőlő c. dal éneklése
Az előzetesen összegyűjtött képek /gyümölcsökről/ szétválogatása Szempont: - ősszel érik - más évszakban érik csoportmunka

4 2. FELADAT Gyümölcs neve Melyik hónapban fogyasztjuk? alma körte szőlő
cseresznye ribizli kajszibarack eper dinnye

5 3. FELADAT Gyümölcs neve Milyen állapotban fogyasztható? alma körte
szőlő cseresznye ribizli dinnye eper

6 4. FELADAT _a_sz_b_r_c_ k_sz_é_e _i_s_l_a g_sz_e__e _a_d_l_ m_gy_r_
__a_ó_a

7 5. FELADAT Gyümölcssaláta készítése a hozott gyümölcsökből

8 Őszi gyümölcssaláta recept
Hozzávalók 20 főre: 5 banán 5 körte 5 alma 8 nagy szem szilva 2 fürt szőlő 6 evőkanál méz Elkészítés: 1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szilvát kis darabokra vágjuk, a banánokat felszeleteljük. A körtét, almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük,húsukat kockákra vágjuk. 2. A gyümölcsöket egy nagyobb tálba rakjuk, rácsorgatjuk a mézet.


Letölteni ppt "ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM"

Hasonló előadás


Google Hirdetések