Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pácsonyi Imre tankerületi igazgató

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pácsonyi Imre tankerületi igazgató"— Előadás másolata:

1 Pácsonyi Imre tankerületi igazgató Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Zalaegerszegi Tankerülete Zalaegerszeg 2014. április 23.

2 A PROGRAM CÉLJA Az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a korosztály zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez.

3 LÉNYEGES VÁLTOZÁSOK a 2013/2014-es tanévben
JOGSZABÁLYI HÁTTÉR A Vidékfejlesztési Minisztérium 50/2012. (V.25.) VM rendelete az iskolagyümölcs program végrehajtásáról LÉNYEGES VÁLTOZÁSOK a 2013/2014-es tanévben Kibővített célcsoporttal folytatódott a program, hiszen ettől a tanévtől az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanuló gyermekek is részt vehetnek a programban. 2013/2014. tanévtől kezdve az iskolagyümölcs-programban való részvételhez szükséges megállapodásokat nem a köznevelési intézményeknek, hanem az intézmények fenntartóinak kellett megkötni a szállítókkal.

4 FELADATOK: FENNTARTÓ A megállapodás megkötése a szállítóval.
Felelősségvállalás egyes kísérő intézkedések végrehajtásáért. Könyvelés. (pénzforgalom nélküli) Minőségi kifogás esetén az MVH értesítése. Közreműködés a program helyszíni ellenőrzése során. Kérésre közreműködés a program értékelésében.

5 FELADATOK: ISKOLA A termék átvétele, átmeneti tárolása a tanulóknak való kiosztásig. A termék kiosztása a tanulóknak (a közétkeztetéstől eltérő időpontban). Legalább két kísérő intézkedés végrehajtásában való közreműködés. Plakát elhelyezése a főbejáratnál.

6 FELADATOK: ISKOLA Nyilvántartás vezetése (a programban és a kísérő intézkedésben résztvevő tanulók számáról és a kiosztott termék mennyiségéről), a nyilvántartásokat 5 évig meg kell őrizni. Selejtezési jegyzőkönyv vezetése. Minőségi kifogás esetén jegyzőkönyv felvétele. Közreműködés a program helyszíni ellenőrzése során. Kérésre közreműködés a program értékelésében.

7 FELADATOK: SZÁLLÍTÓ A termék kiszállítása és átadása a köznevelési intézménynek (legalább heti egyszeri szállítás). Legalább két kísérő intézkedés vállalása(önállóan, vagy az intézménnyel közösen - megállapodás alapján). Kommunikáció (plakát elkészíttetése és átadása a köznevelési intézménynek).

8 Zalaegerszegi és a zalai járási tankerületek:
2013. június - BALATON KER-TÉSZ Szövetkezet 2015/16-os tanév végéig Valamennyi szállítói szerződés szállítói előfinanszírozású.

9 Szállított termékek (kizárólag magyar termékek): - alma - körte - gyümölcslé A szállító által vállalt kísérő intézkedések: - interaktív honlap létrehozása - oktatási segédanyag készítése - versenyek, pályázatok kiírása, szervezése, azok jutalmazása

10 Résztvevő intézmények száma Zalaegerszeg: 33 Keszthely: 14 Lenti: 13
(intézmény + tagintézményeik): Zalaegerszeg: 33 Keszthely: 14 Lenti: 13 Letenye: Nagykanizsa: 19 Zalaszentgrót: 8 Összesen 96 intézmény

11 A résztvevő gyermekek száma (1-6. osztályos):
Zalaegerszegi Tankerület: fő Keszthelyi Tankerület: fő Lenti Tankerület: fő Letenyei Tankerület: fő Nagykanizsai Tankerület: fő Zalaszentgróti Tankerület: fő Összesen fő

12 A PROGRAM MEGVALÓSULÁSÁNAK TAPASZTALATAI
Az iskolák motivációi: Az egészséges táplálkozási szokások, a rendszeres gyümölcsfogyasztás, a hátrányos helyzetű gyerekek gyümölcsfogyasztásának javítása. Az idei tanévtől kiszélesedett a célcsoport (1-6. évfolyam) A programban résztvevő partnerek (fenntartó – szállító – intézmény) között jó munkakapcsolat A program egyértelműen növeli a gyerekek gyümölcsfogyasztását

13 A PROGRAM lehetséges fejlesztési területei
A KÍSÉRŐ INTÉZKEDÉSEK ANYAGI TÁMOGATÁSA nagyobb költségráfordítás, tartalmasabb programok. A SZÜLŐK AKTÍV BEVONÁSA AZ ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAMBA a szülők tájékoztatása, ismereteik bővítése a programban (pl. a kísérő intézkedésekben történő aktív bevonásuk). AZ ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM ÖSSZEHANGOLÁSA más programokkal: pl. versenyek, projektek, tanulmányi kirándulások

14

15


Letölteni ppt "Pácsonyi Imre tankerületi igazgató"

Hasonló előadás


Google Hirdetések