Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és"— Előadás másolata:

1 Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
Kis csoport „ŐSZ KINCSEI TÉMAHÉT” Tűz modul 2013. október 7-11. Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és Óvoda Bükkösdi Tagóvodája

2 Sarkadi Sándor: Édes ősz
Édes ősz jött, Hull a körte, hamvas szilva hull a földre. Itt az alma, Kasba rakd. Ott a szőlő, Hamm, bekapd! Bokor alatt dió búvik - ott ne hagyd!

3 Környezet megismerése,
védelme Környezet téri, formai, mennyiségi megismerése Vers, mese Rajzolás, mintázás, kézimunka Ének, zene, énekes játék Mozgás Állatok világnapja alkalmából kirándulás a bükkösdi ÖKO-PARKBA: házi és vadállatok közvetlen megfigyelése. Őszi termések, termények gyűjtése (gesztenye, makk, falevelek, magvak). Az időjárás és a természetváltozás- ának megfigyeltetése, ősz jellemző jegyei. Őszi időjárás és az öltözködés összefüggései. Gyümölcsök, zöldségek felismerése, megnevezése, kóstolása, aszalása. Levelek folyamatos préselése. Matematikai tapasztalatszer-zések: zöldségek, gyümölcsök: - színek - formák - méretek - azonosságok - különbözőség- ek - halmazok Szétválogatá- sok megadott tulajdonságok szerint. Gomba, gomba… Érett körte sárguló… Szőlőfürtön szőlőszem… Hüvelykujjam almafa… Gesztenye Gusztika… Susog, susog a levél… Cs.S.: Dióbél bácsi Mese: Az alma Préselt levelekből süni,teknősbéka,madár,lepke, képkészítése ragasztással. Gesztenyebábok barkácsolása. Alma, körte, szőlő, sárgarépa kép készítése papírmozaik ragasztással. Levélnyomatok készítése. Süss fel nap… Lassan jár a csiga-biga… Itt a köcsög mi van benne… Egy üveg alma… Hej a sályi piacon… Piros alma de kerek… Körtéfa… Kiszáradt a diófa… De jó a dió… A kállói szőlőbe… Nagymozgások az udvaron. Futó-fogó játékok. A hét zárásaként az elkészült alkotások megtekintése, közös játék, éneklés a többi csoport gyermekeivel.

4 Gyümölcsaszalás

5

6 Alma, körte, szőlő, sárgarépa kép készítése papírmozaik ragasztással.

7

8

9 Az Állatok Világnapjáról megemlékeztünk

10 Számlálunk, csoportosítunk

11 Gesztenyéket gyűjtünk

12 Őszi kincseink

13 Lovaskocsival megyünk az ÖKO-PARKBA

14

15

16

17

18 „Gyí paci paripa…”

19

20 Baromfiudvarban

21

22

23

24 „Kecske ment a kiskertbe”

25

26

27 Elfáradtunk, megszomjaztunk

28 Indulunk hazafelé

29 Készülnek gesztenye bábjaink

30 Gesztenye Gusztika zöldfaágon lakott, Nem volt ködmönkéje, nem viselt kalapot. Addig izgett-mozgott, míg kirepedt a bőre, leesett a földre. Hej, de fényes legényke lett belőle.

31 Az alma c. mese

32 Préselt levelekből süni, madár, teknősbéka, lepke képkészítése ragasztással

33

34 Gyümölcsök, zöldségek felismerése, megnevezése
- színek - formák - méretek - azonosságok - különbözőségek

35 Az őszi időjárás és az öltözködés összefüggései

36 LEVÉL-NYOMATOK

37

38 Szabad mozgás a levegőn

39 A hét zárásaként együtt énekeltünk, mondókáztunk, verseltünk a nagycsoportos gyerekekkel.

40 A kiscsoport „Ősz kincsei” témahét tevékenységeiről készült képanyaga.
Forrás: A kiscsoport „Ősz kincsei” témahét tevékenységeiről készült képanyaga. Összeállította: Lakatos Cecília Slavonics Csabáné Bükkösd, október 11. Elérhetőségeink: Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és Óvoda Bükkösdi Tagóvodája 7682. Bükkösd, Ságvári E. utca 3. 73/


Letölteni ppt "Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és"

Hasonló előadás


Google Hirdetések