Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Nem várt terhesség. NEM VÁRT TERHESSÉG Pánikba essünk? -Megtartsuk vagy elvétessük? -Kitől kérjünk tanácsot? -Hová forduljunk?
Advertisements

Számítógépes alapismeretek Kommunikáció Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT)
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
Összefoglalás Csillagászat. Tippelős-sok van külön 1. Honnan származik a Föld belső hője? A) A Nap sugárzásából. B) A magma hőjéből. C) A Föld forgási.
Vállalati gazdasági kérdések Pékakadémia2010.április.20.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes január DSZC Brassai Sámuel.
FIZIKA Az elektromágneses spektrum Balthazár Zsolt Apor Vilmos Katolikus Főiskola.
… Bioprotector Az egészség védelmezője. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a Bioprotector hatásosan semlegesíti a mágneses tér deformitásait és.
KIÜRÍTÉS. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A kiürítésre számításba vett útvonalon körforgó, toló, billenő és emelkedő zsalus rendszerű, valamint csak fotocella elven.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
A zajártalom, mint a leggyakoribb foglalkozási betegség.
Az elektromos áram hatásai:  Hőtani hatás  Fénytani hatás  Mágneses hatás  Élettani hatás.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Fénytan - összefoglalás. Mit nevezünk fényforrásnak? Azokat a testeket, amelyek fényt bocsájtanak ki. Hogyan csoportosíthatjuk ezeket? Írj egy-egy példát.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
Informatikai rendszerek általános jellemzői 1.Hierarchikus felépítés Rendszer → alrendszer->... → egyedi komponens 2.Az elemi komponensek halmaza absztrakciófüggő.
as vonal Orczy tér - Kápolna utca/Mázsa tér 1. a.)Csak a Baross utcai kapun b.)Csak a Dobozi utcai kapun c.)Mindkét kapun.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
CAF URBOS 3/9 TÍPUSÚ VILLAMOS ÜTKÖZÉS VIZSGÁLATA
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Egészség, baleset-megelőzés és környezet
A hálózatok fogalma, előnyei
Tanulószerződés-kötés
Számítógépek jellemzői, ügyfél - kiszolgálók jellemzői, számítógépházak, tápegységek elnevezései, funkciói, főbb jellemzői Elmélet 1.
3. tétel.
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
A jogszerű és hatékony foglalkoztatás lehetősége kollektív szerződésben Pécs, Előadó: dr. Nemeskéri-Kutlán Endre Munkajog vezető.
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
Vezetékes átviteli közegek
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Civil szervezetek tapasztalatai a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében Dr. Nagy Márta Eger.
Levegőszennyezés matematikai modellezése
Az elektromágneses hullámok modulációja és detektálása.
A kenyérfogyasztás veszélyei PéPéeS
SZÁMVITEL.
Környezetgazdaságtan 1
Downstream Power Back Off (DPBO)
Hálózati architektúrák
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
ROTA STAND Felállást és átülést segítő eszköz.
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégium
Korrupció és közbeszerzési kartellek
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
AZ OKOSHÁZAK BEMUTATÁSA
Nap és/vagy szél energia
Elektromos alapjelenségek
A légkör anyaga és szerkezete
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Az egészséges nő A HPV-ről és a méhnyakrák megelőzéséről
Önköltségszámítás.
NAGYKITERJEDÉSŰ METEOROLÓGIAI MÉRŐHÁLÓZATOK ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI
Szerzője Konzulens neve
Sigfox technológia és hálózatok
Rendszerek energiaellátása 10. előadás
Épületek egészségtana
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Természetismereti kirándulásra való felkészüléshez javaslat
Készletek transzformációja
Járműtelepi rendszermodell 2.
TUDATOSSÁG ÉLJÜNK A JELENBEN.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„Vásárolj okosan” Mobil kiegészítők vásárlási szokásai
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Az alábbiak közül mely esetekben működik a homokszóró berendezés?
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
Hagyományos megjelenítés
Előadás másolata:

Nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem ízlelhető Az ELEKTROSZMOG Ennek ellenére szinte mindenhol folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyének

Mi az elektroszmog? Elektroszmognak nevezzük a működő elektromos berendezések élő szervezetre gyakorolt káros kisugárzását. Az elektroszmog gömbsugárzás, mely a sugárforrástól minden irányba terjed.

Kétféle elektroszmogot különböztetünk meg: 1. Az alacsonyfrekvenciás sugárzás: általában 5Hz és 100 KHz tartományban sugároz. Ezen belül mérjük a feszültséget Volt/méterben, az elektromágneses teret pedig NanoTeslaban. 2. Nagyfrekvenciás sugárzás MHz (0,8-2,5 GigaHz). Mértékegysége mikroWatt/m2

A nagyfeszültségű vezeték alacsony frekvencián sugároz 100 méteres körzetben veszélyes a sugárzása.

Alacsonyfrekvenciás kisugárzása van: -külső- belső elektromos vezetékek, -trafóházak, -háztartási gépek, - híradástechnikai eszközök, -világító berendezések Egészségügyi határértékek feszültségre: 50 Volt/méter elektromágneses térre: 50 NanoTesla

Nagyfrekvenciás sugárzó berendezések a mobilátjátszó állomások Nagy városokban szinte minden magasabb épület tetején megtalálható Kisebb helyiségekben víztornyokra, oszlopokra szerelik

Az antennák erős sugárzási hatásköre mintegy 300 m lehet

Réz szállal átszőtt függöny, mely árnyékolja a mobilátjátszók káros sugárzásait

Réz szövet, mely a falra ragasztva, tökéletesen árnyékolja a mobilátjátszó sugárzását árnyékolás előtt árnyékolás után

Híváskor 3000 MikroWatt teljesítménnyel sugároz. Nyugalmi állapotban is 8-10 másodpercenként bejelentkezik a hálózatnak. Mobiltelefon

!

Mobiltelefon védelem A mobiltelefon elektromos hullámai károsan hatnak az agyra. Az agy felmelegszik. A mobiltelefonra ragasztott Bioprotector harmonizáló ezt a melegedést mérsékeli, vagy megszünteti. Mindenki telefonjára ajánlott.

Személyi védelem Ezt a terméket ajánljuk utazás, közlekedés közben, mert véd a járműveken és az általunk láthatatlan elektromos sugárzások ellen.

A 3 kép azt mutatja, hogy ugyan annyi idejű mobiltelefonálás sugarai milyen mélyen hatolnak be egy 5 éves, egy 10 éves és egy felnőtt koponyájába

Betettek egy tojást két mobiltelefon közé. Felhívták az egyik készülékről a másikat. 25 perc elteltével a tojás kezdett felmelegedni, 65 perc elteltével a tojás megfőtt. A közvetlen sugárzás a két mobiltelefon között képes módosítani a tojásban lévő fehérjék szerkezetét. Elképzelhető, hogy mit tesz az agyban lévő fehérjékkel, ha túl sokat beszélsz a mobilon.

Zsinór nélküli (cordless) telefon A talp rész a nap 24 órájában megszakítás nélkül sugároz! Sugárzási távolsága: m A kézi beszélő csak híváskor sugároz, de akkor ugyan úgy mint a mobiltelefon. Hálószobába ne tegyük!

Mikro Mikrohullámú sütő

Routerek A készülékek a vonalon beérkező internet lakásban történő szórására szolgálnak. Nagyfrekvenciás elektromos sugárzást bocsátanak ki, így a lakás legtávolabbi szögletében is tudunk vezeték nélkül internetezni. Védőtávolság kb. 2m, ezen belül ne tartózkodjunk.

Laptopok Vezetékes internet használata során nem sugároznak. Ha routerről, vagy mobilról veszik a jelet, akkor a laptopok is nagyfrekvenciás sugárzást bocsátanak ki.

Vezeték nélküli, vagy mobil internetnél tilos a laptopot így használni!

Kismamáknak laptop használata közben ajánlatos a pocakra terített rézkendő

Légzésfigyelő Vásárláskor figyelni kell arra, hogy a légzésfigyelő adattáb- lázatán szerepel-e az, hogy „ a készülék 2,4 GigaHz frekvencián működik”. Abban az esetben, ha ezt a teljesítményt olvassuk az adattáblázaton, gondoljuk meg a vásárlást. Ha nincs ráírva, kérdezzük meg az eladótól. Helytelen használat esetén károsodhat a gyermek egészsége.