Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Advertisements

Kommunikáció a gyógyszertárban Dr. Hankó Zoltán alelnök (MGYK) Gárdony.
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
SStat - Statisztika 2014.
Készítette: Gungl Ádám, Schmuck Viktor
G M P Dr. Hetényi László.
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
ABO Institute Az egészségmegőrzés evolúciója. Az ABO Institute forradalmi újítása •Tudáskrízis: –Az orvostudomány összes tudása gyorsabban nő, mint amit.
Tabletták helyett egészségnyereség Együttműködésre épülő új modellek „Egészségközpontú egészségügy” Szakmai konferencia Jakab Zoltán.
Kereskedelem Szakmacsoport
SE ÁOK Családorvosi Tanszék
Diaverum Dialízis Központ, Szeged
Szilikon alapanyagú transzdermális készítmények kifejlesztése
XLVII. Rozsnyay Mátyás Emlékverseny
Elektronikus konzulens a betegágy mellett
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
A mentális betegségek osztályozása,
Igsz név hobbi EMBER. kód N TART igsz név cím GAZDI 1 KUTYA név fajta.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Gyógyszerek minőségbiztosítása GMP alapelvek
AKUT BETEGSÉGEK ELLÁTÁSA
A BETEGEK BIZTONSÁGA ELKERÜLHETŐK-E A HIBÁK?
Közhiteles nyilvántartások
Asztma Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti.
Szakmai feladatok a gyógyszer-expediálás során
Vényköteles gyógyszerek expediálásakor végzendő betegoktatás
Orvosi-gyógyszerészi szakmai oldal Jogi oldal Minőség, relatív ártalmatlanság, hatékonyság. Mind az értékelési, mind a forgalmazási szakaszban Minőség,
Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján A DrDiag rendszer szakmai információkat ad az orvosok egészségügyi szakemberek, gyógyszerészek, ápolók számára.
Informatika a gyógyszertárban
Klasszikus terápia. Dr. Domján Gyula KEZELÉS Kezelés nélkül súlyos betegség esetén 1 év alatt a betegek  80 %-a meghalt. Corticosteroid (CS) és cyclophosphamid.
Fogamzásgátlás és sürgősségi fogamzásgátlás
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Neuropszichológiai vizsgálatok az igazságügyi pszichológiai gyakorlatban Pataky Ilona December 2.
A légutak krónikus gyulladásos megbetegedése, amely rohamokban fellépő köhögéssel, fulladással, mellkasi szorító érzéssel járhat együtt.
lehetőségek az SM kezelésében
A termálvíz gyógyhatásának vizsgálata térdartrózisban Debrecen Városi Egészségügyi Szolgálat Reumatológiai Szakrendelés Dr. Gomez Roberto.
A Magyar Balneológiai Egyesület Vándorgyűlése
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Európai Scleroderma Nap június 29. Hogyan lehet együtt élni a sclerodermával? Mottó: Nem vagyok beteg, csak sclerodermával élek!
Dr. Kincses Gyula, Kincses Gyula Javaslat az egészségügyi technológiák egységes életciklus-esemény- rendszerének kialakítására Dr. Kincses Gyula.
Munkára felkészítés Könnyen érthető munkavédelem Munka-, és tűzvédelem
ROKKANTSÁGI NYUGDÍJ Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Azért egészségturizmus, mert:  Dinamikus fejlődés,  Rohanó életmód,  Célcsoport bővülés,  Pozitív gazdasági hatások,  2000.,  2003.,  ,
A VORD használata és alkalmazási lehetőségei Szoftvertechnológia szorgalmi feladat 2007 Simonkovics Noémi & Bíró Ádám.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
©gresz 1 Off-label gyógyszerelés engedélyezésének gyakorlati tapasztalatai a fekvő- és járóbeteg-ellátásban Dr. Gresz Miklós OEP Budapest, október.
Off label használat miatti egyedi támogatáskiáramlás Dr Szőkéné dr Süveges Piroska Ártámogatási Főosztály Orvosszakmai Ügyek és Egyedi Támogatások Osztálya.
Egyenértékű? És mégsem helyettesíthető? Dr. Ilku Lívia Országos Gyógyszerészeti Intézet Jogi- és közigazgatási főigazgató-helyettes.
Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet módosítása január Előadó: dr. Radics.
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
április 19. Dokumentumkezelés a gyógyszertörzskönyvezésben április 19. Kovács Lajos CHINOIN.
Horváth-Sziklai Attila hivatalvezető Gyógyszerészek az egészségfejlesztésben Budapest szeptember 29.
Online adatbázisok  Minden jog fenntartva.
Magyar Hypertonia Regiszter nephrologiai vonatkozások tanszéki csoportvezető egyetemi tanár, részlegvezető, orvos igazgató Prof. Dr. Kiss István.
A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Az off-label gyógyszerhasználat és az orvosi felelősség
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
A Berlin-Chemie bemutatja. A Berlin-Chemie bemutatja.
Sudoku.
Micromedex 2.0.
Dr Pallós Júlia Budapest, április 20.
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
Tapasztalatok egésztest polarizáltfény-terápiával gyermekkorban
Nemzetközi kapcsolatok Fabry International Network 5th Fabry Expert Meeting Athén május
A Fabry terápia fejlődése
Therápia segítő program
Edelény, 2017 november 27 Kőváriné dr. Bartha Ágnes Kislépték , MAKE
A légzőszervi betegségben szenvedők ismeretei a gyógyszerhasználatról és a rehabilitációs programokról CSMÖ MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA, DESZK Farkas.
Előadás másolata:

Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján

Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer Irányelvek Házi betegápolás BNO kereső Diagnosztikai kereső

Gyógyszerkereső Magyarországon forgalomban lévő, az OGYI és EU-által törzskönyvezett gyógyszerek adatai között kereshet

Gyógyszerkereső funkciói: Gyógyszer neve, Hatóanyag neve, Farmakológia, Javallat, Kölcsönhatások, Helyettesítés, Mellékhatás vizsgálat, Gyógyszer külleme, alapján történő keresések. Allergia, intolerancia vizsgálat, Recept írás.

Kölcsönhatás vizsgálat: Szedhetők-e együtt? Betaloc ZOK retard tabletta és a Coldrex max grip por

A világon egyedülállóan a beteg állapotát is figyelembe vehetjük a gyógyszeres terápiánál Hypertoniás beteg szedhet-e Coldrex MaxGrip Por-t ?

Gyógyszerek terhesség alatti szedhetősége A gyári ajánlások mellett megtalálható az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala által kiadott szedhetőségi besorolás is (FDA code)

Intolerancia vizsgálata A DrDiag rendszer a gyógyszer kereséseknél az allergia vizsgálat mellett az intoleranciát is tudja vizsgálni. Mindkét vizsgálat nem csak a hatóanyagokra, hanem a segédanyagokra is kiterjed.

Intolerancia vizsgálata Görcsoldót keresünk lactose intoleranciában szenvedő betegünknek.

A DrDiag rendszer támogatja a gyógyszer-terápia árának optimalizálását

Gyógyszer-terápia árának optimalizálása 50 mg metoprolol-t tartalmazó Betaloc tablettát vizsgálva, keressük a legolcsóbb, azonos hatóanyagot tartalmazó gyógyszert. Naponta háromszori adagolás mellett, tartós szedés esetén.metoprolol

Gyógyszerfigyelő és értesítő Az Ön érdeklődésével egyező gyógyszerváltozások követése és jelzése havonta, -ben.

Irányelvek Több száz orvos szakmai irányelv az Eü. Minisztérium kiadásában

BNO kereső Gyors keresés a BNO kód rendszerben. A betegségnevek és orvosi fogalmak szinonimáinak felhasználásával.

Diagnosztikai kereső Közel betegség diagnosztikai leírása irodalmi kapcsolatokkal

Diagnosztikai kereső Betegség kereső, mely ötleteket ad a lehetséges betegségek körére

Diagnosztikai kereső Betegség kereső, A beteg mindkét szemével rosszul lát, a vonalakat torzultan látja, a maculában drusenek vannak, pigmentegyenetlenség van a maculában

DrDiag rendszer beillesztése a napi munkába A betegnyilvántartó rendszer tartalmazza a beteg állapotával, gyógyszeres-terápiájával kapcsolatos információkat. A meglévő információkat újrarögzítés nélkül tudja felhasználni

Gyógyszer információ lekérdezése a Főnix rendszerben

Alkalmazási előírat lekérése

Automatikus kölcsönhatás vizsgálat a receptíráskor A rendszer figyelembe veszi a beteg ismert adatait: Gyógyszer-terápiáját, nemét, életkorát, terhességet, szoptatást, allergiáját, intoleranciáját, korábbi és jelenlegi betegségeit.

A kölcsönhatás vizsgálat eredménye

DrDiag rendszer védett kapcsolata az adminisztratív rendszerrel

DrDiag rendszer interface-i -URL -XML