Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!"— Előadás másolata:

1 Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!

2 A Magyar Kardiológusok Társasága adatai szerint Magyarországon a legtöbben szív- és érrendszeri megbetegedésekben halnak meg. Szinte nincs is olyan család, amely nem találkozott volna ilyen eredetű tragédiával.

3 Ennek ellenére keveset foglalkozunk azzal, hogy hogyan előzhetnénk meg a szív gyakran súlyos következményekkel járó megbetegedéseit Magyarországon a keringési rendszer betegségei következtében bekövetkezett korai halálozások aránya háromszor magasabb, mint az EU átlag; sőt még a kelet-európai átlagnál is rosszabb.

4 De országhatárainkon belül is tapasztalhatók különbségek: Magyarország délnyugati és északkeleti részében a népesség számára kivetített halálozások száma magasabb, mint a többi régió átlaga.

5 Jellemző, hogy csak akkor fordulunk orvoshoz, ha már komoly baj van
Jellemző, hogy csak akkor fordulunk orvoshoz, ha már komoly baj van. Érdemes lenne kellő hangsúlyt fektetni a megelőzésre és a rendszeres szűrésre.

6 A megelőzés mind az egyénre, mind a társadalomra kevesebb terhet ró, mint a kezelés, anyagi és nem anyagi értelemben egyaránt.

7 Fontos, hogy a betegek kapjanak megfelelő tájékoztatást betegségükről, az általuk szedett gyógyszerekről. A nem kellően informált páciensek kiszolgáltatottabbak, betegségtudatuk nő, együttműködési készségük csökken.

8 A tájékozott beteg jobban együtt tud működni orvosával, pontosabban betartja az előírt terápiát, amivel nemcsak a saját állapotának javításához járul hozzá, hanem segíti az orvos munkáját is.

9 Célunk tehát a tájékoztatás, nem pedig az öngyógyításra való ösztönzés.
A sorozatban közölt információk a kezelőorvossal való konzultációt nem helyettesíthetik.


Letölteni ppt "Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések