Magyar Női Labdarúgás Története 1914: Első női mérkőzés 1970: Megalakul az első női csapat, a FEMINA SE 1985: Első női bajnokság 1992: Első női Magyar.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GYAKORLATORIENTÁLT MEGOLDÁSOK A FELSŐOKTATÁSBAN A TEAM ACADEMY Tasi Péter team coach BGE Team Academy.
Advertisements

SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Országos Kompetencia Mérés 2009 Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola Készítette: Jákliné Tilhof Ágnes.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Ellenőri továbbképzés Budapest, Ellenőri továbbképzés Budapest, MLSZ JB.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER HATÉKONY MŰKÖDTETÉSE ÉS A SZOLGÁLTATÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE VI. KSZR MŰHELYNAP – ZALAEGERSZEG NOVEMBER 11. A KSZR.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
A székesfehérvári fiatalok helyzete
A szakiskolák aktuális problémái
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
E-learning modellek osztályozása
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
MOB (MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG) felügyeletével
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
1Transzplantációs Alapítvány
Gyűjtőköri szabályzat
Pályaválasztási tanácsadás
Mayer József Budapest február 27.
Miért éri meg a jövő sportolóit támogatnia Önnek?
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Mátészalkai Szakképző Iskola
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Fazekas Ágnes – Halász Gábor-Horváth László
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
Készítette: Boros Bence
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Zalaegerszeg, 21 February 2018
A klinikai gyógyszerészet jövőképe a köztestületi célrendszerben
SZTE TTIK NAGYKÖVETI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA Dr
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
Általános iskola eredménye, értékelése
Programjaink fizikából a es tanévben
Országos kompetenciamérés MATEMATIKA.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
U8 – U10 célok a szezonra.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Családi vállalkozások
Intézmény minőségirányítási programja
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

Magyar Női Labdarúgás Története 1914: Első női mérkőzés 1970: Megalakul az első női csapat, a FEMINA SE 1985: Első női bajnokság 1992: Első női Magyar kupa 1985: Első női válogatott mérkőzés

Női labdarúgás emelkedése Versenyegedéllyel rendelkező játékosok a klubokban 2013/2014 Összes versenyengedéllyel rendelkező játékos6,375 Versenyengedéllyel rendelkező felnőtt (18+)1,840 Versenyengedéllyel rendelkező gyerek (<18)4,535 Versenyegedéllyel rendelkező játékosok a klubokban 2012/20134,798 Versenyegedéllyel rendelkező játékosok a klubokban 2011/123,000 Versenyegedéllyel rendelkező játékosok a klubokban 2010/20112,600 Versenyegedéllyel rendelkező játékosok a klubokban 2009/20102,500 Növekedés az elmúlt 5 évben155%

Statisztikai adatok – NB-I

Statisztikai adatok – NB-II

Statisztikai adatok – U 17 nagypálya

Statisztikai adatok – U 15 keresztpálya

Megyék és bajnokságok

Megyei bajnokságok csapatainak létszáma

Következtetések Egyértelmű, hogy mindig lehet tenni valamit a női labdarúgásért minden megyében, csak akarni kell… Az U 15 korosztályban a legnagyobb a fejlődés A kiírt bajnokságokra egyre többen jelentkeznek Különösen nagy a fejlődés az intézményi programban

Bozsik-Program 5-14 éves kor Célja: - Utánpótlás labdarúgás tömegesítése - Férfi és Női labdarúgás bázisának megteremtése - Általános és gyakori játéklehetőség az iskolák számára - Tehetségek felfedezése - Fair play viselkedés - Iskolák és klubok között kapcsolat

Bozsik-Program Intézményi-ProgramEgyesületi-Program FiúkLányokFiúkLányok 2011/ / Most

Női Bajnokság rendszere Első osztály: - Bajnokság jellege: Félprofi - Csapatok száma: 8 - Rájátszás rendszer - Bajnoki döntő Másodosztály: - Bajnokság jellege: Amatőr - 2 csoport (Kelet, Nyugat) csapat

Női játékvezetés Képzett női játékvezetők számának növelése Legmagasabb szint ahol a nők meccset vezetnek: Férfi NB 3 Célzott program a női játékvezetők képzésére

Női edzőképzés A nők egyenrangúként vesznek részt a női edzőképzésben Nincs negatív diszkrimináció Magas női részvétel Női csoportok

Válogatott FIFA ranglista :39./UEFA ranglista 23. Napi díj Edzőtáborozás minden héten Legmagasabb helyezés a FIFA-nál: 27. (2011)

Válogatottak Szakmai objektív mérések használata a válogatottnál. A mérések eredményeinek eljuttatása az adott klub edzőihez Gyakorlatok javaslata a kluboknak személyre szabva Nyílt napok alkalmazása, amely szakmai továbbképzésre nyújt lehetőséget a női csapatok edzőinek A játékosok saját korosztályában való szerepeltetése Női válogatottak stábjainak összetartása Az első női szövetségi kapitány által a média megjelenés növekedett A válogatott stábjában volt női válogatott labdarúgók megjelenése (utat mutatva ezzel a mostani játékosoknak, hogy el lehet helyezkedni a női labdarúgásban a jövőben)

Lépések a Női labdarúgás népszerűsítésére Gól összefoglaló a sport csatornán Kupa döntő és válogatott meccsek közvetítése Férfi felnőtt válogatott meccsen hirdető tábla használata a női foci népszerűsítésére Elkülönített honlap a női foci kommunikálására Név szponzorációs megállapodás a bajnokságra Ugyanaz a protokoll használata mint a férfi meccseken Együttműködés a Nemzeti Sporttal