A gyermekjogok története. 1945 A második világháborút követően a világ számos nemzete közösen létrehozott egy szövetséget – megalapították az ENSZ-t,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KISVÁLLALKOZÁSOK EURÓPAI KARTÁJA (NYILATKOZAT) A lisszaboni strat é gi á val ö sszhangban, miszerint az Eur ó pai Uni ó nak a vil á g legversenyk é pesebb.
Advertisements

CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Nem várt terhesség. NEM VÁRT TERHESSÉG Pánikba essünk? -Megtartsuk vagy elvétessük? -Kitől kérjünk tanácsot? -Hová forduljunk?
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése Roma helyzet ma Magyarországon „Honnan jöttünk, hol vagyunk, hová tartunk…..” Készítette: Juhász.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Országos Kompetencia Mérés 2009 Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola Készítette: Jákliné Tilhof Ágnes.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS 27.Megoldás-Szociális védőháló.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése Roma kultúra.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Az Európai Unió gazdasági joga II. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
NKE. Az Európai Unió elsődleges joga Az alapító szerződések, illetve azok módosításai (a hozzájuk fűzött Jegyzőkönyvek, Nyilatkozatok) Csatlakozási Szerződések.
Magyar Lízingszövetség - Eszközfinanszírozás Lízing Reggeli Targoncapiaci áttekintés Horváth Zoltán, március 30.
A korai beavatkozás pszichológiai vonatkozásai rizikó csecsemők (0-3 év) és családjuk ellátásában Készítette: Fadgyas-Székely Orsolya ELTE BGGYK MA levelező.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Jogok és kötelességek a családban.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Sajtó és szabadság: a médiairányítás a 20. századi Magyarországon
imagine great people 1990.: USA 2000.: Magyarország 130 országban
NIIF Behívás projekt aktualitások
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
Az EGT és Norvég Alapok ( ) eddigi eredményei
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Intézményesülés a Baptista egyházban
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Tanulószerződés-kötés
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése 19
A régészeti örökség védelmének szabályrendszere
Az ellátottjogi képviselet 2015-ben
JSA/LMRA – Veszélyazonosítás a munkavégzés előtt
Quality 4 Children: a minőségi gyermekgondozás sztenderdjei az európai családon kívüli gondozásban.
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Fenntartható fejlődés
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
SZÁMVITEL.
SZABAD AKARAT Arany Viktor.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Európai Uniós ismeretek
Bevezetés a jog- és államtudományokba
Konfliktusok az iskolában
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Kijelentéslogikai igazság (tautológia):
Nemzeti jövedelem és tőkefelhalmozás Magyarországon
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Quality 4 Children: a minőségi gyermekgondozás sztenderdjei az európai családon kívüli gondozásban.
Készítette: Boros Bence
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
39. AZ EGYESÜLT NEMZETEK SZERVEZETE.
Az ENSZ, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
626.Szakképző Iskola és Kollégium Készítette: Bíró Gáborné
A szakképzés aktualitásai
A gyermeki jogok érvényesítése
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Gazdaságpolitika 6.ea.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Érettségi tájékoztató 2019
Jézuskától - Jézus Krisztusig
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Színházi élet - Németh Antal
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

A gyermekjogok története

1945 A második világháborút követően a világ számos nemzete közösen létrehozott egy szövetséget – megalapították az ENSZ-t, azaz az Egyesült Nemzetek Szervezetét. E nemzetek együtt kívánták támogatni a világbékét és -szabadságot. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

1948. december 10. Az Egyesült Nemzetek Szervezete ezen a napon fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. A világon valamennyi embert megillető ezen alapjogokat a gyermekekre nézve is érvényesnek tekintették. Hamarosan azonban megfogalmazták, hogy a gyermekek különleges helyzetben vannak, és ezért különleges védelemre van szükségük. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

1950 Elkészült a gyermekjogok első szövegtervezete, melyet az ENSZ tagállamainak képviselői évekig tartó munka során vitattak meg. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

1959. november 20. Az Egyesült Nemzetek Szervezete e napon fogadta el a gyermek jogairól szóló nyilatkozatot. Egy ilyen nyilatkozat nem kötelező érvényű minden állam számára, azonban megvan az az előnye, hogy valamennyi állam jövőbeli politikáira vonatkozó ajánlásként fejti ki a hatását. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

1979 Ezt az évet az egész világon a gyermekek nemzetközi éveként ünnepelték. Mindenhol a gyermekek jogairól gondolkodtak és vitatkoztak. A gyermekek javát szem előtt tartva egyre többen kívánták e jogokat részletesebb módon kidolgozni és – ami még fontosabb volt – jogilag kötelező erejűvé tenni. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

1989. november 20. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése e napon egyhangúan elfogadta a gyermek jogairól szóló egyezményt, illetve, ahogy mi mondanánk, a Gyermekjogi egyezményt. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

áprilisáig, a világ három országát leszámítva, valamennyi, 194 ország vált az egyezmény részesévé. Ezzel ígéretet tettek a gyermekjogokról szóló információk saját országaikban való terjesztésére, e jogok érvényesítésére, valamint a gyermekek védelme iránti különleges odafigyelésre. A világ számos területén azonban a gyermekek még ma is súlyos igazságtalanságokat szenvednek el. Mindannyian felelősek vagyunk, és cselekednünk kell, ha azt akarjuk, hogy a világon minden gyermek élvezhesse az őt megillető jogokat. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában