Az idén a Céh csoportos kiállítását a közgyűlésünkön elfogadott javaslat alapján Gyulán rendeztük. Adódott a művésztelep és a kiállítás időpontjának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Sikeres pályázatai Természetjáró Szakosztály sikeres pályázatai Örömmel tájékoztatjuk Szendrő város lakosságát, hogy az Edelényi Kistérségen keresztül.
Gyülekezeti tábor - Balatonkenese
Kedves Pedagógusok! Tovább.
Táborban voltunk … – folytatás 2
Hallgatókkal a hallgatókért
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Leonardo da Vinci mobilitási projekt LdV-HU-10-IVT-1051 projekt Disszemináció február 24. Gundel Károly SZKI Alapítványi Est.
Fekete Olga D119-HUNGARY Magyarországi Lions Szövetség Lions Szülőszállás projekt bemutatása.
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Szilbekné Cseh Györgyi: Könyvbemutató
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Az Ócsai Tájház.
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
ASR Gázgyár nyári táborok ASR Gázgyár nyári edzőtábor Felnőtt-Ifi Helyszín: Füzesgyarmat (Békés megye) Miért éppen itt? 1.₎mert jók a létesítményeik.
Akkermann Róbert Hoffbauer Márk Logó Róbert Molnár Nagy Dániel
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
TATAI TAMÁS „TÖRÉSVONAL”
Készítette: Bujdosó Villő
„A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Nagycenk-Széchenyi kastély
A DEBRECENI REFORMÁTUS EGYETEMI GYÜLEKEZET LELKÉSZÉVEL Interjú Püski Dániellel.
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Tanévzáró ünnepség Nyárády Mihály Általános Iskola Ramocsaháza június 23.
ALKOTÓTELEPEINK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ A SZEGEDI ÖNKORMÁNYZATTAL KÖTÖTT EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS NYÚJT BIZTOS ANYAGI HÁTTERET. VÁROSUNK SEGÍTSÉGÉT EZÚTON.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
Dudás Dávid Pataki Tamás Erasmus Anglia 1. csoport.
Kihagyhatatlan! Itt lehet gyakorolni a belső tér ábrázolását. Többnyire kint vagyunk, érdemes árnyékot keresni.
2010. augusztus 27–szeptember 11: a Szegedi Szépmíves Céh’ alkotótelepének beszámoló kiállítása a Bálint Sándor Művelődési Házban (Szeged, Temesvári.
Az Aranytölgy Szálló és a „műterem” A résztvevők: Bányai Éva, Bárány Lili, Bere Martin, Boldizsár Mária, Farkas-Csamangó Dóra, Gátfalviné Balogh Pálma,
„Természeti értékeink a művészetekben” NTP-KKI-B azonosító számú projekt.
VARGA MÁTYÁS CSOPORT KIÁLLÍTÁSA március 3 – 24. VARGA MÁTYÁS CSOPORT KIÁLLÍTÁSA március 3 – 24. SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH ‘90 Móricz Zsigmond.
Márk és Németország. Egy iskolai pályázat során tízen elindulhattunk Németországba. Ez az élmény amit kint átéltünk felejthetetlen számunkra. A táj egyszerűen.
(Szeged, Temesvári krt. 42.)
Wrocław Green School 2016.
Paulay Ede: Csongor és Tünde
Szekeres - ösztöndíjasok: Az E-galéria kiállítása
Lovagi tábor angol nyelvű foglalkozásokkal is
MŰVÉSZTELEP JÚLIUS KEMENCE
Budapest Magyarország Hungary
Köszönetül városunknak.
HAT pályázat beszámolója
MŰVÉSZTELEP JÚLIUS KEMENCE.
MEGEMLÉKEZÉS Kopasz Márta Céhünk lelkes tagja tanácsaival nagyon sokat segített indulásunk éveiben. A művésznő szülőházán születésének 105., halálának.
A misztérium Készítette: Lovász Lili, Süli Réka, Szekeres-Kovács Veronika.
Új tanévet kezdünk! A VARGA MÁTYÁS CSOPORTBAN.
A Céh csoportos tárlata
Májusi dolgaink 2.: 20. pedagógus tárlat /díjazottak kiállítása/ anyagának begyűjtése a Céh 20. évességére rendezett kiállítás Zsombón SzegedART rendezvénysorozat.
BERNECEBARÁTI AZ ALKOTÓTÁBOR A CÉH ÉS SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÖTTI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ALAPJÁN KAPOTT ANYAGI TÁMOGATÁSBÓL.
Online vásárlás.
Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium Kollégiuma Balatonalmádi, Rákóczi u
fellebbezési kérelem leadása a kar.nyme.hu-n
Erdélyi kirándulás Élmények.
Előadás másolata:

Az idén a Céh csoportos kiállítását a közgyűlésünkön elfogadott javaslat alapján Gyulán rendeztük. Adódott a művésztelep és a kiállítás időpontjának összehango- lása, amivel a szállítási költségen takarékoskodhattunk. (A gyulai kiállítás képei is megtekinthetők honlapunkon) Békésben nagyon sok helyen jártunk, rendeztünk nyári alkotótelepeket. A sorból kiemelkedik Szabadkígyós és Kétegyháza, ahol több alkalommal is jártunk. A mindig előforduló kisebb problémákat gyorsan el tudtuk hárítani a kialakult nagyon jó partneri viszonynak köszönhetően. Az idei művésztelepre is nagy tervekkel készültünk, a tavalyi igen jó tapasztalatok okán. Majdnem így is lett, mindössze annyi változással, hogy a szállás nem az lett, amiről beszéltünk és a tavalyi műteremet mások kapták, továbbá a hétvégére nem főz a konyha; értesültünk pár nappal az indulás előtt. A fogadó intézmény fenn- tartót váltott, gyakorlatilag semmi sem olyan volt, mint tavaly. Rosszul nem jár- tunk, de azért csikorgott a gépezet. Egy tantermet is kaptunk műteremnek (mi az pár száz méter séta naponta többször…), ami kicsi volt, de használtuk a folyosót is e cél- ra, később még egy termet kaptunk. A hétvégi ebédeket is megoldottuk a csabai Halcentrum nevű étteremből házhoz szállítással, a többit bolti vásárlással. A boltban gyakran vásároltunk, mert a kollégiumi étkezések erősen alsó tagozatos norma szerintiek voltak, a tavalyitól messze elmaradtak, így mindig kellett pótolni. A kisboltban nagyon szép zöldségfélék és gyümölcsök kaphatók, így adódott a gondolat, hogy csendéletként karalábé, karfiol, uborka és más természeti formák témaként szerepeljenek. Ez végül nagyon sikeres program lett!

A művésztelep első napján nyílt a Céh gyulai kiállítása, amit közösen meg- néztünk. A telep második hetére megjöttek a fotós lányok is, az itt látható képek az ő gyulai kirándulásuk dokumentumai.

Ablakaink a porta fölött, 2-3 ágyas, fürdőszobás elhelyezés. (Nem is baj, hogy nem az ere- detileg ígért kollégiumi szo- bákat kaptuk.) A tanügyi épület, ahol műteremnek egy tantermet használhattunk. A folyosó végi terem az épület végében a mienk, azonnal be is pakoltunk. A mellettünk lévő két teremben gitár tábor és média tábor volt. A kipakolás, átrendezés után már használható lett a terem.

A második hétre csak mi maradtunk az épületben, így a szomszéd tantermet is használatba vehettük. Modelles foglalkozások: késő este a széles és hosszú folyosón. Kis ügyességgel mindenki elfért.

Bányai Éva Bárány Lili

Boldizsár Mária

Csanádi Hajnalka

Harkai Noémi Imre Zsófia

Karcagi Ildikó Kovács Károly

Nagy Dezsőné Tuomas Lehtomaa

Pap Kincső

Patkós Dániel

Sáry Tekla

Tanács Renáta

Verba Eszter

Renifoto

Renifoto

By Majika

a TV felvétel indul, a közönség gyülekezik

Szaniszló János jazz-zongoraművész kiváló játékát élvezhette a közönség. A kiállítást Dr. Tóth Attila művészeti író nyitotta meg.

Nagy Károly, a Céh elnöke bejelenti az ösztöndíj nyertesét. A díjat Dr. Váczy Mária adja át. A közötti időszakra szóló ösztöndíjat az elmúlt tanév során és a művésztelepen nyújtott példás munkásságáért PAP KINCSŐ érdemelte ki.