Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes 2007. augusztus.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS november 13. MGYOSZ Székház Budapest.
Gyakorlati oktató FSZ
A vizsgaszervező feladatai a vizsgabizottság működése
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
Az Oktatási Főosztály és a köznevelési intézmények feladatai a
Méltányossági elvek a közoktatásban
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XIV. ORSZÁGOS FÓRUMA OKJ-vizsgák az iskolai rendszerű szakképzésben Halász János április 21.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
A szakképzés-fejlesztés aktualitásai, az új OKJ bevezetésével kapcsolatos feladatok Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI,
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Ágazati szakképzés változásai
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Szakképzési dokumentumok
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Szakképzési változások
„A szakképzés szolgálatában”
Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Eger Vendéglős (OKJ ) vizsga szakmai és vizsgakövetelményei,
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Pályaválasztási szülői értekezlet
ÚJ ELEMEK A KÖZPONTI PROGRAMOKBAN Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes május 17.
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai Salgótarján, április 7.
Szakmai vizsgáztatás Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes március 27.
Az NFA képzési alaprészből nyújtott támogatások Tájékoztató a 2013/2014. tanév rendjéről Pásztor Tibor mb. főigazgató-helyettes Nemzeti Munkaügyi Hivatal.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
Felkészülés a es tanév hatósági és közoktatási feladataira Előadó: Undi Barna OH Dél-Dunántúli Regionális Igazgatósága OH.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
Moduláris vizsgáztatás szervezési tapasztalatai. KIHÍVÁS.
A KÖZÉPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS JÖVŐJE
Felvételi a középfokú iskolákba
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Modláné Görgényi Ildikó
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Pályaválasztási szülői értekezlet
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Pályaválasztási szülői értekezlet
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus 28.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította I. tanév rendje

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 2007/2008. tanév rendje 19/2007. (III. 23.) OKM rendelet a 2007/2008. tanév rendjéről A tanév, a szorgalmi idő A vizsgák rendje A felvételi eljárás és a beiratkozás A tanulmányi versenyek Országos mérés, értékelés elrendelése

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév, a szorgalmi idő Első tanítási napja szeptember 3. (hétfő) Utolsó tanítási napja június 13. (péntek) A szakiskolában és középiskolában a tanítási napok száma 180 nap. A szakképző iskola befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap április 30. Kivétel IRM fenntartásában lévő szakközépiskolákban május 30. HM fenntartásában lévő szakképző iskolákban június 6.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította Szakközépiskolákban, szakiskolákban,másfél, két és fél éves képzésben tanulók részére január 18. A szakképzési évfolyamon a szorgalmi időt február első hetében is megkezdheti, amennyiben a hatályos OKJ a képzési időt nem teljes évfolyamban határozza meg, vagy egyéb ok miatt az iskola a szakképző évfolyamot keresztféléves oktatás keretében kívánja megszervezni.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A vizsgák rendje I. Érettségi vizsgaidőszakok, vizsganapok A évi október–novemberi írásbeli érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsga Középszintű érettségi vizsga Időpont szakmai előkészítő tárgyak október 24., A évi május–júniusi írásbeli érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsga Középszintű érettségi vizsga Időpont szakmai előkészítő tárgyak május 26., 8.00

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A vizsgák rendje II. Szakmai vizsgaidőszakok, vizsganapok 1. A szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli és szóbeli (gyakorlati) vizsgarésze: a) írásbeli: október 1–2–3–4-5-én 14 órától szóbeli és gyakorlati: október b) írásbeli: február 4–5–6–7–8-án 14 órától szóbeli és gyakorlati: február–március c) írásbeli: május 19–20–21–22–23-án 8 órától szóbeli és gyakorlati: június

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanulmányi versenyek A szakképesítésért felelős miniszter az általa kiírt szakmai tanulmányi versenyre vonatkozó felhívást november 30-ig közvetlenül küldi meg az Oktatási Közlöny részére közzététel céljából.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította Országos mérés, értékelés elrendelése A 2007/2008. tanévben országos mérés, értékelés keretében kell megvizsgálni az anyanyelvi és a matematikai alapkészségek fejlődését a tizedik évfolyamon. A meghatározott méréseket, értékeléseket az Oktatási Hivatal szervezi meg az országos szakértői névjegyzékben szereplő szakértők bevonásával május 28-án.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította II. Szakmai vizsgaidőszakok, vizsganapok 1. A szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli és szóbeli (gyakorlati) vizsgarészét – a 2–5. és a 7. pontban meghatározottak kivételével – az alábbi időben kell megszervezni: a) írásbeli: október 1–2–3–4–5-én 14 órától szóbeli és gyakorlati:2007. október b) írásbeli: február 4–5–6–7–8-án 14 órától szóbeli és gyakorlati:2008. február–március c) írásbeli: május 19–20–21–22–23-án 8 órától szóbeli és gyakorlati:2008. június

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 2. A Honvédelmi Minisztérium illetékességi körébe tartozó, iskolarendszerű szakképzések február első hetében is megkezdhetők. A szakmai vizsgák írásbeli vizsgaidőpontjai: január 23. és június Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium irányítása alá tartozó, iskolarendszerű szakképesítések írásbeli és szóbeli (gyakorlati) vizsgaidőpontjai: a) írásbeli: szeptember 27-án 10 óra szóbeli és gyakorlati: október 15–19-én b) írásbeli: január 8-án 10 óra szóbeli és gyakorlati: január 21–25. c) írásbeli: május 28-án 10 óra szóbeli és gyakorlati: június 9–20.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 4. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium illetékességi körébe tartozó, iskolarendszerű szakképzések szakmai vizsgáinak írásbeli és szóbeli (gyakorlati) vizsgaidőpontjai: a) írásbeli: október 3-án 14 óra szóbeli és gyakorlati: október 4–26. b) írásbeli: február 4-én 14 óra szóbeli és gyakorlati: február 5–28. c) írásbeli: május 19-én 8 óra szóbeli és gyakorlati: május 20–június 27.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 5. A vizsgaidőszak meghatározásánál az érettségi vizsgához kötött felsőfokú szakképzés esetén figyelembe kell venni a felsőoktatási intézmények vizsgarendjét. 6. Az egyes OKJ szakképesítések írásbeli tantárgyi vizsganapjainak tételes felsorolását, valamint a tételek átvételének idejét és módját a szakképesítésekért felelős miniszter az Oktatási és Kulturális Minisztérium hivatalos lapjában közleményben teszi közzé.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 7. A szakközépiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli vizsgarésze május 30-án is megszervezhető (írásbeli pótnap) abban az esetben, ha a vizsgázó szakmai vizsgát, valamint érettségi vizsgát is tesz és az írásbeli vizsgák azonos napra eső időpontjai nem teszik lehetővé a mindkét vizsgán való részvételt. A vizsgaidőpontok egybeeséséről, az írásbeli pótnap igénybevételének szükségességéről a szakközépiskola a vizsgabejelentés és tételigénylés megküldésével egyidejűleg értesíti a szakképesítésért felelős minisztert és a szakmai vizsga írásbeli tételét biztosító intézményt.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította II. vizsgáztatás

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A SZAKMAI VIZSGÁZTATÁS JOGSZABÁLYI HÁTTERE I 26/2001. (VII.27.) OM rendelet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről Módosítások: 20/2004. (VII.27.) OM 9/2006. (III.27.) OM 1/2006. (II. 17.) OM rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló hatálybalépését megelőzően hatályos Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményei szerint

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A SZAKMAI VIZSGÁZTATÁS JOGSZABÁLYI HÁTTERE II 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről 1/2006. (II. 17.) OM rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 26/2001. (VII. 27.) OM rendelet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről A szakmai vizsga írásbeli, gyakorlati és szóbeli részekből 7 nap

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet Újdonság: Vizsgarész, vizsgatevékenység (Interaktív) vizsgatevékenység Vizsgaszervezési, lebonyolítási szabályzat Vizsgaprogram (Vizsga ütemterv) Vizsgarend Változik az értékelés – nagyobb figyelem Írásbeli javítás 3 nap Napi vizsgafeladatok összideje max. 8 óra Szóbeli vizsgatevékenység: 8 – 18 óra Gyakorlati vizsgatevékenység: 7 – 19 óra A szakmai vizsga időtartama 3 nap esetleg Egy napra több vizsgarész, vizsgatevékenység szervezhető. 4 nap, ill. létszámcsökkentés

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította Vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzat »Bizottsági tagok közötti munkamegosztás, ellenőrzési felelősség »Helyi sajátosságokat figyelembe vevő szabályozás »Vizsga lebonyolítási körülményeinek egyértelműsítése Vizsgaprogram Vizsgázók „időbeosztása”, megjelenési kötelezettségek, helyek Vizsgarend A vizsgarészek azonosítása, a vizsgatevékenységek bemutatatása, sorrendiség, időpont

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította Értékelés Vizsgatevékenységenként, vizsgarészenként %-osan Vizsgarészek, vizsgatevékenységek súlyozása (szvk-ban) 50%-os teljesítmény alatt elégtelen Minősítés egyetlen osztályzattal A szakmai vizsga ellenőrzése - A szakképesítésért felelős miniszter az országos gazdasági kamarák vagy az országos gazdasági érdekképviseleti szervezetek bevonásával végzi. - A közoktatási intézmény által szervezett szakmai vizsga hatósági ellenőrzését az Oktatási Hivatal végzi.

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította TÖRZSLAP BIZNYÍTVÁNY - A szakmai követelménymodulokhoz rendelt vizsgarészek teljesítése EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő SZAKMAI VIZSGAÖSSZESÍTŐ ADATLAP I A vizsgaszervező tölti ki SZAKMAI VIZSGAÖSSZESÍTŐ ADATLAP II A szakmai képzést folytató intézmény tölti ki Szakmai vizsga – Egyéni adatlap JELENTKEZÉSI LAP szakmai vizsgára IGAZOLÁS a modulzáró vizsgáról

Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította Köszönöm a figyelmet Modláné Görgényi Ildikó