Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012. Január 24. Érettségi 2012. Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012. Január 24. Érettségi 2012. Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony."— Előadás másolata:

1 2012. Január 24. Érettségi 2012

2 Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt vagy megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga. a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt vagy megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga.

3 Érettségi formái  Az előrehozott érettségi vizsga az egyes tantárgyra előírt iskolai tanulmányi követelmények teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok teljes befejezése előtt, egyes vizsgatárgyból, első alkalommal tett érettségi vizsga.

4 Érettségi formái  Szintemelő érettségi vizsga egyes vizsgatárgyakból a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szintű érettségi vizsgán első alkalommal történő megismétlése.

5 Érettségi formái  Kiegészítő érettségi vizsga a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban nem szereplő egyes vizsgatárgyból tett érettségi vizsga.

6 Érettségi formái  Ismétlő érettségi vizsga az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához vagy más okból egyes vizsgatárgyból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga azonos szinten, illetve az emelt szintű vizsga középszinten történő megismétlése. Ismétlő érettségi vizsgára az jelentkezhet, aki rendelkezik már érvényes érettségi bizonyítvánnyal.

7 Érettségi formái  Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett, illetve a megkezdett, de tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen rendes, előrehozott, pótló és az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése.

8 Érettségi formái  Pótló érettségi vizsga a vizsgázónak fel nem róható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, javító érettségi vizsga folytatása.

9 Hatályos jogszabályok  A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg) A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg) A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg)  Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet 2012.január 01-től változott! Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet  A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról Az olvasóteremben megtalálod a jogszabályok gépekre mentett változatát!

10 Az érettségi bizonyítványba minden legalább elégségesre teljesített vizsga minősítését be kell írni, kivéve, ha a vizsgázó az adott vizsgatárgyból több vizsgaeredménnyel rendelkezik, mert ez esetben azok közül – a vizsgázó írásbeli nyilatkozatának megfelelően – csak az egyik eredmény kerül a bizonyítványba, a többiről tanúsítványt kell kiállítani.

11 Jegyzők  12 BPolgár Andrea  12 CTóthné Mészáros Ágnes  12 GDudás Ljudmila  13 ASzerencsés Károlyné

12 Jelentkezés  Jelentkezési lappal, adatokat egyeztetve  Ha kell, nyilatkozatok kitöltésével (testnevelés, informatika, gazdasági ismeret) Születési anyakönyvi kivonatod, személyi igazolványod legyen!  2012. február 15-ig  Aláírással, 18 éves kor alatt a szülő aláírásával hitelesítve

13 Figyelem!   A korábbi érettségi vizsgaidőszakokban már megszerzett, a jelentkező korábbi törzslapkivonatán szereplő sikeres vizsgákból is „jelentkezni” kell, beszámítás kéréssel

14 Figyelem!  Felelős vagy a döntésedért! Vizsgát törölni, adatot módosítani nem lehet! Figyelj a tantárgy nevére, szintjére!

15 Időpontok  Magyar május 07hétfő  Matematikamájus 08kedd  Történelemmájus 09szerda  Angolmájus 10csütörtök  Németmájus 11 péntek  Informatikamájus 21hétfő  Szakmai alapism.május 25péntek Emelt szintű dolgozatok megtekintése június 05.kedd Emelt szintű szóbelik:június 7-13

16 Információs honlap  http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/eretts egi_vizsgak http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/eretts egi_vizsgak http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/eretts egi_vizsgak


Letölteni ppt "2012. Január 24. Érettségi 2012. Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony."

Hasonló előadás


Google Hirdetések