Téli betegségek Egyetlen kedves szó három téli hónapot is kifűt. Meg kell tanulnunk megvédeni magunkat. (Harry Potter 5)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Csorna A Harmadik legyakoribb halálok Évente 4-5 millió haláleset a világon 2020-ra millió 30% halálozás további 30% maradandó rokkantság.
Advertisements

8. rész. A koleszterin Klikk a folytatáshoz. A koleszterinről sűrűn írnak a sajtóban, gyakran foglalkoznak vele a televízióban is. Nem véletlenül, hiszen.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
1 Az összeférhetőség javítása Vázlat l Bevezetés A összeférhetőség javítása, kompatibilizálás  kémiai módszerek  fizikai kompatibilizálás Keverékkészítés.
Beruházási és finanszírozási döntések kölcsönhatásai 1.
Érzékszerveink A fül, hallás és helyzetérzékelés.
A zajártalom, mint a leggyakoribb foglalkozási betegség.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
TIENS DiCHO Csodás otthon DiCHO termékekkel. DiCHO Di Di – jelentése: csökkentés Cho Cho – jelentése: házimunka A DiCHO tehát a házimunkák könnyed csökkentését.
A VÉDŐNŐK SZEREPE AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSÉBEN Puskás Gabriella AZ EMLŐRÁK GYÓGYÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY BUDAPEST.
MELISSAN kapszula A stressz korunk népbetegsége A stressz fogalma a 30-as években Selye János kutatói munkássága nyomán vált ismertté. Selye azt vetette.
1990-ben diplomázott Kínában, Changchun Orvosi Egyetemén. A főorvosi cím megszerzése után elvégezte a hagyományos kínai orvoslás mester kurzusát. Dr. Feng.
A PAPRIKA, MINT NÉPÉLELMEZÉSI CIKK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A probiotikumok helyes terápiás alkalmazása HU.MGP
1 BIYOVIS TÁJÉKOZTATÓ. Krónikus betegségeket okozó fő problémák (1) A szervezet sav-bázis egyensúlyának a felbomlása –”savasodás” A salakanyagok, nehézfémek,
Hypertonia Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I.(szerk.)Népegészségügyi orvostan 140 és/vagy 90 Hgmm-t elérő és az.
1 SZENNYEZŐDÉSI KOCKÁZATOK A következő módon határozható meg: Alkalmazás elött orvosi vizsga Periodikus orvosi vizsga Napi járványügyi.
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Ismétlés. Mit jelentenek az alábbi kifejezések? Cyanosis: Szederjesség (kékes elszíneződés) Dyspnoe: Nehézlégzés, erőltetett légzés Bronhoscopia: Hörgőtükrözés.
Ledó Ferenc Szentes FruitVeB+DélKerTész Elnök
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Dohányzás,nikotin függőség
Mozgásszervi rehabilitáció
A Levegő összetétele.
Hidrogén-peroxid.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Készítették: Vég Alexandra, Rácz Orsolya, Suták Anett
Védőoltások immunológiája
Szociális kompetencia
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
ELŐNYÖK – megbízható működés
A napsugárzás jótékony hatásai:
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Környezetgazdaságtan 1
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
A beteggé válás folyamata
A márkázás Marketing gyakorlat 6..
Kognitív viselkedés-tréning cukorbetegek és veszélyeztetettek számára
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Számítógépes szimulációval segített tervezés
Avagy vissza az őskorba!
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Munkahelyi stressz HR-es szemmel
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Az egészséges nő A HPV-ről és a méhnyakrák megelőzéséről
A SIKERES MEGHÍVÁS TITKA!
A rendszerbe újonnan érkező tapasztalatai a betegpanaszok
rendellenességei, betegségei
Környezeti Kontrolling
Vírusok, baktériumok, egysejtűek
HPV.
Etikai dilemmák A Közszolgálatban
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
TIENS PROPOLISZ TABLETTA
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Környezet egészségtan
IT biztonsági monitoring eseményfelügyelet, bizonyítékok,
11. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
A légzés.
Előadás másolata:

Téli betegségek Egyetlen kedves szó három téli hónapot is kifűt. Meg kell tanulnunk megvédeni magunkat. (Harry Potter 5)

Téli betegségek Végre havazik. Milyen betegségeket hoz elő vagy erősít fel a tél? Bőrbetegség, fel- és megfázás, depresszió, ízületi fájdalmak, …. Ma a légutakkal foglalkozunk. Nátha (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, torokfájás, köhögés, hörgőváladék) Influenza (láz, esetleg hidegrázás, ízületi és izomfájdalom, rossz közérzet, általában csekélyebb orrfolyás, száraz köhögés) Orrfolyás - a szervezet hisztamint szabadít fel Köhögés – valami irritálja a felső légutakat – meg kell szabadulni tőle Allergiás reakciók házi-poratka, penészgomba, lakásban fellelhető, mérgező hatású készítmények,

Hogyan különíthető el az allergia, a felső légúti fertőzés és az influenza? /internet/

Ami segíti a megfázás kialakulását nagyobb mennyiségű alkohol hatására a szervezet fogékonyabbá válik a fertőzésekre magas zsírtartalmú étrend hatására romlik az immunrendszer működése túlsúly fogékonyabbá tehet a fertőzésekre túlzott stressz is rontja az immunrendszer működését túl kevés alvás is kockázati tényező magányosság esetén antitest válasz alacsonyabb környezeti stressz (pl. zajártalom) csökkent immunműködés

Mit is tehetünk? Ha átfáztunk, szabaduljunk meg nedves ruháinktól, melegítsük át a testünket. Igyunk olyan gyógyteát, amely melegítő hatású (hársfa, bodza, kakukkfű) Ha már kialakultak a tünetek: - köhögésre, hörghurutra a kakukkfű - hársfavirág-tea a láz esetén - homoktövis erősíti az immunrendszert - gyömbér élénkíti a vérkeringést, fertőtlenít, átmelegít, köhögéscsillapító - reszelt torma tisztítja az orrot, nyugtatja a nyálkahártyát,, vírus- és baktériumölő - erős paprika (kapszaicin) gyulladáscsökkentő, enyhíti az arcüreg vagy láz okozta fejfájást - borsmenta, fodormenta nyugtató, lazító, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést, támogatja az immunrendszert

Mit is tehetünk? - fokhagyma legszélesebb spektrumú antibiotikum, - fűzfakéreg gyulladás-, és fejfájáscsökkentő - fekete bodza láz- és fájdalomcsillapító, köhögéscsillapító, gátolja a felső légúti megbetegedésekért felelős vírusok szaporodását - lándzsás útifű felső légutak gyógyítója, makacs köhögés csillapítója - áfonya hatóanyagai erős baktériumölők - citrom hatékony immunvédelem, erős vírusölő, fertőtlenítő - kurkuma száraz köhögés csillapítására - vöröshagyma gőzének belélegzésével csillapíthatjuk a köhögést - köhögés elleni szirup (két evőkanál citromlé, egy evőkanál méz, gyömbér) - Cayenne-i bors csillapítja a mellkasi fájdalmat - Meleg tej mézzel száraz köhögés ellen - A só belélegezve a náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere (oldja a nyálkát, elősegíti a gyulladás megszűnését és erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet)

A táplálékkal bevitt vitamin fontos, de nem elég Optimális kiegészítéssel a tél folyamán is elérhető megfelelő D-vitamin E vitamin, C-vitamin szint A friss oxigén oldja a feszültséget, az aktív oxigén fertőtlenít, szagtalanít

Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk. /Arisztotelész/

WEBKONFERENCIA IDŐPONTJA: :00 ELŐADÓJA: Farkas Attila TÉMÁJA: Építs csapatot, együtt könnyebb!