Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vírusok, baktériumok, egysejtűek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vírusok, baktériumok, egysejtűek"— Előadás másolata:

1 Vírusok, baktériumok, egysejtűek
Vázlat

2 Mikroba= parányi, egysejtű
Vírus = méreg; nem valódi élőlény; csak kórokozó Baktérium = sejtmag nélküli egysejtű A Földön mindenhol Rajz: TK oldal Alakjuk: gömb, pálcika, csavart Szaporodásuk: kettéosztódással

3 csoportfeladat C diák: a tankönyv segítségével keress ki olyan betegségeket, amelyeket vírusok illetve baktériumok okoznak, majd mondd meg a többieknek! D diák: a tankönyv ábrája segítségével oldjad meg a MF54/1 feladatát, majd mondd el a többieknek! B diák: A kapott szövegből keresd meg, hogy milyen hasznos baktériumokat ismerünk, majd mondd el a többieknek! A diák: Keresd ki a szövegből, hogy mi az a kékmoszat, mi a jelentősége az egész bioszféra szempontjából, majd mondd el a többieknek!

4 Ki tanította meg legjobban a többieket?
Kérdéseket kapsz, csak arra a kérdésre szabad válaszolnod, aminek a válaszát NEM TE kerested ki az előbb! 12 válaszból mennyi lesz jó?

5 Házi feladat: a tankönyv 128. és 129
Házi feladat: a tankönyv 128. és 129. oldala segítségével töltsd ki az alábbi táblázatot! A füzetedben dolgozz! Neve papucsállatka Óriás amőba Zöld szemes ostoros Élőhelye Táplálkozása Mozgása szaporodása

6 Pontszerző akciót hirdetek
A hátralévő hetekben pontszerző akciót hirdetek. 30-25 pont: jeles 24-19 pont: jó 18-13 pont: közepes 12-7 pont: elégséges 6-0 pont: elégtelen Pontot lehet kapni: órai munka 1 pont, szorgalmi feladat 3 pont (ha jól teljesíted), kiselőadás 5 pont A mai szorgalmi feladat: készíts társkereső hirdetést egy amőba nevében vagy egy hirdetést egy egysejtűeknek szóló étteremről!


Letölteni ppt "Vírusok, baktériumok, egysejtűek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések