AZ EMÉSZTŐRENDSZER B.I.P. SZEMMEL Kerepesi Istvánné Ilona.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Étrend-kiegészítő vagy gyógyszer? Határterületi termékek elhatárolásának szempontjai Medical Tribune konferencia október 1. Dr.
Advertisements

8. rész. A koleszterin Klikk a folytatáshoz. A koleszterinről sűrűn írnak a sajtóban, gyakran foglalkoznak vele a televízióban is. Nem véletlenül, hiszen.
Perifériák Készítette: Friss István Dávid. A perifériák csoportosítása Bemeneti (Input) eszközök Kimeneti (Output) eszközök Be-és kimeneti (I/O) eszközök.
Távlati öntözési vízigények felmérése Somlyódy Balázs főigazgató Országos Vízügyi Főigazgatóság.
Klikk a folytatáshoz!. Mi a vércukor? A vércukor a vérben lévő szőlőcukor, idegen szóval glukóz. A vércukor szintje egészséges embernél 4,5 - 6,5 mmol/l.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
PUREX Phase-2 Program. REGENER Á L Á S É S A SZERVEZET Ú JRA FORM Á BA HOZ Á SA.
1. Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium Nyírbátor 2 Iskolai közösségek A tanulók összetétele: A tanulói létszám jelenleg:780 fő –Szakközépiskolai.
Kapcsolattartás a vásárlókkal és a terméktapasztalatok megosztása. Az előadó: Tibai Eszter BIP. Elemző, kozmetikus mester „Ne a sikerre törekedj, hanem.
A szenior tudástőkére épített társadalmi innováció május 21. Miskolc ©Sárközy Erika.
Téli betegségek Egyetlen kedves szó három téli hónapot is kifűt. Meg kell tanulnunk megvédeni magunkat. (Harry Potter 5)
Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár szeptember 7. Könyvtárosok Teadélutánja / „Next Generation” Önképzőkör Beke Gabriella Semmelweis Egyetem Központi.
A kiskereskedelmi modell ??? átalakulása Bokor Rita Szortiment menedzser.
Utánkövetés rendezvények promótálása Paulányi Bea.
A PAPRIKA, MINT NÉPÉLELMEZÉSI CIKK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
1 BIYOVIS TÁJÉKOZTATÓ. Krónikus betegségeket okozó fő problémák (1) A szervezet sav-bázis egyensúlyának a felbomlása –”savasodás” A salakanyagok, nehézfémek,
Az energiaital igazi arca Az energiaital olyan ital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A fehérjék emésztése, felszívódása és anyagcseréje
Belső kommunikációs tréningek
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Egészséges táplálkozás
Az „első lépés” TÁMOP
Multitasking - avagy a koncentráció halála
Fehérjék szabályozása II
Merre tovább magyar mezőgazdaság?
Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet
Az egészséges táplálkozás
A helyzet jó, de nem teljesen reménytelen. A háztartás pénze és ideje.
Miért éri meg a jövő sportolóit támogatnia Önnek?
Kémiai receptorok.
Költséghatékonyság a vendéglátásban
Káros szenvedélyek A szenvedélybetegség – másként addikció vagy kóros szenvedély – hátrányos helyzetbe hozhatja az érintett személyt és környezetét is,
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Ács Szabina Kommunikáció és Médiatudomány
Általános kémia előadás Gyógyszertári asszisztens képzés
A jó közérzet művészete
Húsvéti béles hozzávalók
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
VAGYOK KI, AKAROK MIT..
14. A SZÖVEGFAJTÁK JELLEMZŐI mozaweb. hu/mblite. php
A jó közérzet művészete
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Útmutatások a jövedelmező Biyovis vállalkozásod felépítéséhez és fejlesztéséhez Farkas Attila.
Hormonokról általában Hormonhatás mechanizmusa
Kognitív viselkedés-tréning cukorbetegek és veszélyeztetettek számára
ZAJ- ÉS REZGÉSVÉDELEM.
AZ OKOSHÁZAK BEMUTATÁSA
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak *
A ragadozás hatása a zsákmányállatok populációdinamikájára
Olvasási szokások, olvasási nehézségek
A SIKERES MEGHÍVÁS TITKA!
MASLOW „PIRAMISA” AZ EMBERI SZÜKSÉGLETEK HIERARCHIÁJA
Egészséges élet – egy életen át I.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
TIENS PROPOLISZ TABLETTA
KRÉTA-ESL Bemutató.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Makromolekulák Simon István.
Mintaillesztés Knuth-Morris-Pratt (KMP) algoritmus
Virágtalan növények az erdőben
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Egysejtű állatok.
Előadás másolata:

AZ EMÉSZTŐRENDSZER B.I.P. SZEMMEL Kerepesi Istvánné Ilona

AZ EMÉSZTŐRENDSZER B.I.P. SZEMMEL A „gonosz a belekben lakozik!” HYPOKRATÉSZ: „ A halál a belekben van!” „Minden halál vastagbél halál!” Ma a hagyományos orvoslás is megoszlik: nyugati típusú és helisztikus látásmód Joel Wallach: Az emberi létnek év a potenciálja! Miért nem érjük el? A hosszú élet titka: 28 aminosav, 12 vitamin,70 ásványi anyag és nyomelem,, 7 enzim, 3 zsírsav ! Ezeket ma már csak ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐKKEL TUDJUK PÓTOLNI A sejt önregenerációja FONTOS! Ebben segít bennünket a Biyovis!

AZ EMÉSZTŐRENDSZER MINT 2. AGY A KÖZÉRZET ÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZER? 100 millió idegsejt kapcsolva az idegrendszerrel Ingerület- átvevő anyaga segíti az idegsejtek közti kommunikációt A szerotin 95%-ka itt képződik: hiánya=depresszió A szerotin 95%-ka itt képződik: hiánya=depresszió féle hasznos baktériumot táplál: ezek nélkül nincs élet Zavara egész közérzetünket testi-lelkiállapotunkat meghatározza! „Torkig vagyok”” Rosszmájú vagy” „ Nem veszi be a gyomrom” stb.

AZ EMÉSZTŐRENDSZER „DIÓHÉJBAN” 8 méter hosszú 400 négyzetméter A táplálék órát tölt itt 100 millió idegsejt 3 szakasza:elő-,közép-,utóbél Működési zavara halált okoz

SZAKASZOK ÉS FUNKCIÓIK 1.SZAKASZ a.)szájüreg,fogak,nyelv Feladat:keményítő lebontás(amiláz) „Karbantartás”:LCVITAMIN, HERBA GOLD FOGGÉL, SZÁJVÍZ b.)nyelőcső, gyomor Feladat: összekever, előemészt,semlegesít „Karbantartás”: ALKA-LINE CSEPPEK, CALCIMAX

2. SZAKASZ A VÉKONYBÉL a.)5-6 méter hosszú (patkó- éh- csípőbél) Feladata. Emésztés, felszívódás Karbantartás:Purex1-2,Biyovis tea b.) MÁJ Feladata:testünk vegykonyhája, emésztés, méregtelenítés Karbantartás:: Purex 4 c.)HASNYÁLMIRIGY Feladata: molekulákra bontani a táplálékot 300 enzim segítségével és termeléséve. Karbantartás: Ganovis. Biyovis tea 3.SZAKASZ VASTAGBÉL-VÉGBÉL Feladat: vitaminok, ásványi anyagok felszívása Karbantartás: B. tea, Herba Gold Balzsam

MIT EGYÜNK? 5 legfontosabb élelmiszer 1. ZAB+teljes kiőrlésű gabonák 2.DIÓFÉLÉK:mandula, mogyoró stb. 3.LENMAG 4. KELKÁPOSZTA+ káposzta 5.SPÁRGA 5 legfontosabb szabály 1. Napi 5-szöri étkezés lassan 2. „Ököl nagyságú mennyiség” egyszerre 3.Reggel-délben feltétlenül legyen kevés zsiradék táplálékunkban 4. Igyunk sok folyadékot! 5.Napi dkg zöldség (1adag nyersen)+rost

Következő előadó én: Farkas Attila: Hogyan mutasd be a Biyovis termék és egészség koncepcióját 4 lépésben

AMIT ESZEL, AZZÁ LESZEL! KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET!