„A golyóálló vezető” A vezetői munka hatékonyságának fejlesztése Dr. Petőné Ködmön Anikó Kreatív Kommunikáció Oktató és Szolgáltató Bt. 06/30 205 44 82.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szegi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
Advertisements

Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése 1. Kommunikáció, a meggyőző kommunikáció.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
PBKIK Ny. sz.: ; AL-1313, Piacsek László Zoltán Vezetés Összeállította: Piacsek László Zoltán.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Befolyásolásra törő kommunikáció. Az emberi kommunikáció egyik sajátossága és törekvése a befolyásolás. A befolyásolás tartalmi jellege és megjelenési.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Kőszegi Forrás- Kőszeg
Reflexiók a társadalmi és a nonbusiness marketing fogalmi kérdéseihez
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Szociális kompetencia
STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TERVEZÉS 9. előadás
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Szervezeti viselkedés
Mayer József Budapest február 27.
ESETTANULMÁNY Készítette: Fenyvesi Petra
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Teljesítményértékelési rendszer
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Szervezetfejlesztés II. előadás
Konfliktusok az iskolában
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Projektmunka Földrajzolok
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Jogszabályi háttér 30/2000. (IX.15.) GM rendelet
AGRION Vállalkozásfejlesztő Iroda
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Szervezet-fejlesztés
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Előadás másolata:

„A golyóálló vezető” A vezetői munka hatékonyságának fejlesztése Dr. Petőné Ködmön Anikó Kreatív Kommunikáció Oktató és Szolgáltató Bt. 06/

„A siker mércéje nem az, amit más emberek csinálnak. A siker megítéléséhez saját magunk eredményét kell összevetni azzal, hogy adottságaink alapján mennyire lennénk képesek.” Zig Ziglar

A találkozó célja: Tudatos vezetői magatartás, önismeret, vezetői kapcsolatépítő képesség fejlesztése Vezetéselméleti ismeretek gyarapítása gyakorlat orientált feladatokon keresztül A vezetői képesség fejlesztése Munkamódszer: Előadás, konzultáció, páros és kiscsoportos munka, élő tréning

„Golyóálló vezető” Hal Krause Crestcom International Ltd. USA

„Golyóálló vezetők” jellemzői Újjító szellem Döntésképesség Becsületesség Elkötelezettség Igazi vezetők

A vezetőnek ismernie kell a szervezet életét befolyásoló tényezőket, azok kezelését, változtatásának módjait (stratégia). A tényezők jelenthetnek veszélyt vagy lehetőséget. Gyakorlat: Milyen külső veszélyekkel és belső nehézségekkel kell szembenéznie egy vezetőnek?

Vezetés, mint fogalom meghatározása „Az emberek önkéntes együttműködésének megnyerése és egyéb erőforrások hasznosítása az előre meghatározott, kívánt eredmények elérése érdekében.” Bob Johnson

A vezetés legfőbb felelőssége: az emberek fejlesztése, sikeressé tétele, képzése. A vezetés öt legfontosabb funkciója: tervezés, szervezés, irányítás, koordinálás, ellenőrzés. A vezetés akció-lépései: kommunikáció és megbízás. A vezetés reakció-lépései: problémaelemzés és döntéshozatal. Kreatív gondolkodás fontossága.

Akcióközpontú vezetés A FELADAT VÉGREHAJTÁSA A TEAM FELÉPÍTÉSE ÉS FENNTARTÁSA AZ EGYÉN FEJLESZTÉSE

A vezetőt befolyásoló tényezők A vezető maga Beosztottak A szervezet és annak környezete

Menedzseri szerepek Emberi kapcsolatrendszer kialakítása: képviselő kapcsolattartó Ügyintézés: információelosztó szóvivő Problémaelhárítás: problémakezelő erőforrás elosztó vállalkozó, tárgyaló

A sikeres vezetők készségei, tulajdonságai Intellektuális Vállalkozói Közösségen belüli viselkedés Személyközi kapcsolatok

A végrehajtás sikere és az emberi magatartások kapcsolata Agresszív viselkedés Szubmisszív viselkedés Asszertív viselkedés

Fontosnak tartod és megvéded saját jogaidat és céljaidat, de felismered és tiszteletben tartod a másik ember törekvéseit és jogait.

Jogod van ahhoz, hogy … tisztelettel bánjanak veled. legyen érzésed és véleményed és ezeket ki is fejezd. meghallgassanak és komolyan vegyenek. saját értékrendet alakíts ki. bűntudat nélkül nemet mondj. kérd, amire szükséged van. szakértők véleményét kérd ki. tévedj.

„Nincs nehezebben véghez vihető, a siker szempontjából kétségesebb és a kezelés szempontjából veszélyesebb dolog, mint a dolgok új rendjének kezdeményezése.” Machiavelli „A következő évtizedekben a legfontosabb tulajdonság a legmeghatározóbb erény a változás kezelésének képessége lesz.” Dr. Jim Henning

Tudatos változás kezelés 1.Pszichológiai háttér: válaszaink a változásokra (grafikon) 2.A változás három típusa: fizikai, intellektuális, emocionális 3.A változási folyamat három állapota: jelenlegi- átmeneti-elérni kívánt 4.A változásra motiválás formái: megfélemlítés, ösztönzés, hozzáálás motiváció

Köszönöm a figyelmet!