MASSZŐRKÉPŐ és FOGLALKOZTATÓ Kft. Felnőttképzési szám: 00463-2011 Minősített szakképzési szám: SZTK-A-10716/2015.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Egészségünk megóvására vonatkozó munkahelyi szabályok
Szakképzésbe lépés lehetősége Magyarországon
Az ápolás minősége és az ápolási dokumentáció
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Euromenedzser 1 2 „Hidak és járható utak a tudomány és a gyakorlat között” a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottság Tudásmenedzsment.
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
10. Tétel.
Sikeres, egészséges vagy örömteli szervezet? Készítette: Frank Ádám.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Etikai alapelvek az ápolásban
Egészségpolitika.
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Nevelés és érték Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Munkahelyi egészség és biztonság
XXX, Uddannelsesafdelingen, Århus Universitetshospital, Risskov Egy képzés a tanulásért Conference
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS május 4.
Gyógyászati segédeszközök az otthonápolásban PRIMA-PROTETIKA Kft
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
A szakmai gyakorlat megszerzésének lehetséges formái és tapasztalatok a non-profit szférától a for-profit vállalkozásokig. Dr. Fritz Péter főiskolai docens.
Munkaszervezési ismeretek
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Egészségvédelem hónapról-hónapra
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT Boronyák Mária.
Hajlékonyság.
„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Gyógytornász szerepe a demens betegek mozgásterápiájában
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG 2. rész. MUNKAVÉDELMI ALAPISMERETEK  A munkahelyi egészség és biztonság jelentősége 1ó  A munkakörnyezet és a munkavégzés.
A HIV ÉS AZ AIDS. A.I.D.S. = Acquired Immune Deficiency Syndrome = Szerzett immunhiányos tünetegyüttes. HIV = humán immunhiány vírus Fertőzés következtében.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Kedvezményes ajánlat a Biorezonanciás dohányzás leszokást elősegítő kezelésre Gyógyerő Egészségközpont Oláh Tamás e.v. tel:
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Gazdik Judit Ápolásfejlesztő, intézményi szakoktató
A spormasszőri kompetenciahatár figyelmen kívül hagyása
DUÁLIS KÉPZÉS felépítése
A Gyulahús Kft. szerepe a projekt megvalósításban
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
A kutatás etikai vonatkozásai
Előadás másolata:

MASSZŐRKÉPŐ és FOGLALKOZTATÓ Kft. Felnőttképzési szám: Minősített szakképzési szám: SZTK-A-10716/2015

Elérhető: Dögönyözés és tanfolyam bemutató

Magyaros dögönyöző masszázsok Ezt a fajta masszázskezelést én állítottam össze a kutatásaim, oktatói tevékenységem, és masszőri munkám több éves tapasztalata alapján.

A magyaros dögönyöző masszázs úgy lett kidolgozva hogy azzal ráncba tudjuk szedni és gatyába tudjuk rázni azt aki erre jelentkezik. Dögönyöző kezelés

Mi a célja a dögönyöző kezelésnek? Egészség megőrzés, egészség javítás, és betegség megelőzés A lerakódott méreganyagok eltávolítása a szervezetből Gyógy anyagok testbe juttatása A feszültségek megszüntetése Az izmok felfrissítése, ezen kívül az adott helyen érzett fájdalom csökkentése, a nedvkeringés fokozása, és nem utolsó sorban, az idegrendszer áthangolása

Milyen hatása van a dögönyöző kezelésnek? Közvetlen hatása a fájdalomcsillapodás, görcsök oldódása, nedvkeringés beindulása, megnyugvás. Hatással van a bőrfelszínre, a zsírpárnákra, izmokra, erekre, ízületekre. Közvetett hatása a bel szervek, a mirigyek, a vér és nyirokkeringés, és az idegrendszer harmonikus működését teszi lehetővé. Testi-lelki-szellemi egyensúlyt, biztosit.

A dögönyöző kezelés alatt helyreállítjuk: A fejgyám elmozdulását A gerinc elmozdulását A keresztcsont elmozdulását A lábhossz eltérését Az izmok feszülését, lazaságát A nedv- nyírok és vérkeringést A lerakódott méreganyagok kiürülhetőségét Az idegrendszer túlfeszültségét

Kiknek ajánlott vagy nem ajánlott a dögönyöző kezelés? Mindenkinek ajánlott mivel egészséghez, testalkathoz, korhoz, nemhez, egyénre szabott kezelést végzünk. Nem ajánlott akut beteg embereknek, láz, fertőzés, keringési probléma esetén.

Hogyan, mivel történik a dögönyöző kezelés? A kezelés történhet ruhában, vagy ruha nélkül Széken ülve, masszázságyon fekve, vagy padlón fekve Kenőccsel, olajjal, vagy nem használunk vivőanyagot A kezelés történhet eszközökkel is

Milyen magyaros dögönyöző masszázsok vannak? Alapkezelés, ami a hát masszázsára terjed ki, de ki lehet egészíteni a teljes testre. Ez a szövetek lazulását eredményezi. Édes Annás kezelés, ami a teljes testre kiterjed, és a test-lélek-szellem megnyugtatását szolgálja. Erős Pistás kezelés, ami a teljes testre kiterjed, és a szövetek helyre állását eredményezi. A csontrakó és az eszközökkel való kezelés, egy különleges élményt biztosit.

TANFOLYAM Jogszabály 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól A tanfolyam minimum 5 (öt) előadásból kell hogy álljon.

A dögönyöző tanfolyam célja, hogy aki ezt a fajta masszázs technikát megakarja tanulni az magasan képzett, magabiztos szakember legyen. A tanfolyamra hozni kell: Adathordozó eszközt Oktatási cél

Célom, hogy egy olyan kezelési eljárással ismertessem meg a hallgatókat, ami a magyarságot hangsúlyozza. (Térkép szerinti kezelés.) Egy olyan egységes átfogó masszázsfajta megismertetése a hallgatókkal, ami kiemeli őket a masszőrök sokaságából. (Felismerhetőség.)

1. Előadás Az egészséges életmód alappillérei. A 2 órás előadás a masszázs és mozgásprogramok fontosságára hívja fel a figyelmet. Foglalkozunk: A reform étkezéssel A pihenés szükségességével A környezettudatos magatartással A személyiség fejlesztés fontosságával

2. Előadás Masszázsmódszerek elmélet A 2 órás előadás alatt szó esik a dögönyöző, aromaterápiás, lávaköves, mézes, méregtelenítő, relaxációs, csokoládés stb. kezelésekről. Foglalkozunk az elfeledett: Kenőemberekkel Javasasszonyokkal Sámánokkal

3. Előadás Masszázsmódszerek gyakorlat Ez egy 31 órás interaktív gyakorlati rész, ahol a magyaros masszázsokkal ismerkedik meg a résztvevő és gyakorol. Dögönyöző masszázs felélesztése, kezelő ágyon, széken, padlón

4. Előadás Szolgáltatások igénybevétele Az 1 órás előadás az indikáció és kontra indikációról szól. Ez a fajtakezelés (nem orvos által felírt gyógy masszázs) karbantartó, állapotjavító, és betegségmegelőzésre szolgál. Minden negatív következmény a kezelőt terheli.

5. Előadás Reanimáció Az 5 órás továbbképzés tartalmazza az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést (BLS) Az újraélesztés megkezdése minden állampolgár kötelessége, így annak megtanulása feltétlenül szükséges.

OKLEVÉL A tanfolyam ideje alatt kiállított oklevél arra vonatkozik, hogy a magyaros dögönyöző masszázskezelést önállóan végre tudja hajtani. Ismeri annak javallatait és ellenjavallatait. Önálló döntésre képes.

Mit kapsz a tanfolyamtól? A képzés kiterjed a szakmai készségekre úm. szakmai nyelvű beszédkészségre, kezelőhely használatra, kezelési segédeszközök használatára, mennyiségérzetre. A képzés kiterjed a kompetenciákra úm. személyes felelősség tudat, kézügyesség, fizikai erőnlét, társas empátia készség, udvariasság, módszeres munkavégzés, problémamegoldó készség.

Mennyivel leszel több? Tudnod kell a javallatokat és ellenjavallatokat felismerni, mérlegelni, és megfelelően eljárni. Képesnek kell lenned a munkahelyed, felszerelésed, kezelőeszközeid szakmai szempontok alapján kiválasztani. Elsajátítod a segédeszközök, vivőanyagok, és kenőcsök használatát, a higiéniás teendőket a kezelés előtt, közben és után. Képessé válsz a magyaros dögönyöző masszázs technikáinak alkalmazásával teljes testmasszázst, illetve részmasszázst végezni. Munkád során képes leszel egészségvédelmi tanácsot adni a hozzád forduló személyeknek.

Köszönöm a figyelmet! Ez a tanfolyam nem jogosít fel senkit arra, hogy oktassa az itt szerzett ismereteket. Massz-Őr Misi / oktató