 Curso de la Lengua Española 1  Lección 7.. Los verbos reflexivos LAVAR ~ LAVARSE me lavo nos lavamos te lavas os laváis se lava se lavan.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Chinese music Esküvő Új királyság a Vörös Kínában... és én még azt hittem, mindent láttam... esküvő Shanxi-ban!. Shanxi hagyományosan egy nagyon szegény.
Advertisements

Definición de Olvido a feledés definíciója: Definición de Olvido a feledés definíciója: 1. Cesación de la memoria que se tenía. 1. Cesación de la memoria.
La Carretera del Atlántico (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, en noruego) es una espectacular vía que desde la costa continental salta de isla en isla.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 1.. Személyes névmások 1. Yo 2. Tú 3. Él, Ella, Usted 4. Nosotros, Nosotras 5. Vosotros, Vosotras 6. Ellos,
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosításáról szóló évi LV. törvény A békéltető testületeket érintő változások Dr. Szomori Béla.
Legyél Te Is smart ster ! by Csutor Gábor, ADdle Media.
Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb.
Társasági adó és különadó változások től alkalmazható előírások a társasági adóban: 1.) Változás a követelések értékvesztésében: - Behajthatatlan.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
Hogyan épül fel a testünk? Testfelépítés 8. oszt / 1.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 10.. El Pretérito Perfecto HABER + PARTICIPIO PASADO A spanyol igéknek három „ragozatlan” alakjuk lehet: ● Infinitivo.
2. A szoftverek csoportosítása: a. Rendszerszoftverek: A számítógép zavartalan mûködését biztosítják: BIOS (alapvetõ bemeneti/kimeneti rendszer): olyan.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
FÉNYMÁSOLÓ TÖRTÉNETE.
CAF URBOS 3/9 TÍPUSÚ VILLAMOS ÜTKÖZÉS VIZSGÁLATA
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
NIIF VoIP projekt aktualitások
Csala Hunor Papp Kristóf
Tanulószerződés-kötés
Az élelmiszer útja - avagy hogyan kerülnek ételeink az asztalunkra
Területi tapasztalatok a hátrányos helyzetűek oltásával/átoltottságával kapcsolatban Dr. Kohut Zsuzsanna HBMKH NSzSz Járványügyi Osztály A folyamatos.
1Transzplantációs Alapítvány
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
Hogyan közelíthető meg Kelenföld kocsiszín vágányhálózata a Bartók Béla úti villamosvonalról? A Kelenföld kocsiszín előtti kezelővágányra a Móricz Zsigmond.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Becslés gyakorlat november 3.
Shakespeare Globe Színháza
CIB Stafétabot KKV KUTATÁS 2015
A tökéletes számok keresési algoritmusa
Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
Az „Út a munkához” program évi változásai
Levegőtisztaság-védelem 6. előadás
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Kvantitatív módszerek
Munka és Energia Műszaki fizika alapjai Dr. Giczi Ferenc
BÉKÉS KARÁCSONYT MINDEN BARÁTOMNAK, ÉS BUÉK 2010
 Curso de la Lengua Española 1 
Ez a címdia 1. szövegdoboza
Kvantitatív módszerek
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Standardizálás.
A nagyváradi bazilika.
A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM felvételi tájékoztatója a 2018/2019-as tanévre „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok.
Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma
a hét verse Federico García Lorca:
Készítette: Boros Bence
Pályázati dokumentáció Készült: Eötvös Iskola Lakitelek 2011
Református istentisztelet
Madách Imre Madách Imre Ifjúság, tanulás 1823-ban született a Hont vármegyei Alsósztregován. Pesten jogot tanul, bekapcsolódik.
Ez az én művem Nevem: Németh Janka
Önköltségszámítás.
A hétköznapok kémiai biztonsága
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
Rendkívüli felvételi eljárás
BTMN.
Természetismereti kirándulásra való felkészüléshez javaslat
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
A HÁROM FA.
MIÉRT ÉRDEMES HOZZÁNK JÖNNÖD?
Balatonkenese Készítette: Szabó Lilla
Paulay Ede életének legsikeresebb rendezése
A Föld, mint égitest.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Az „Út a munkához” program évi változásai
Kód tördelése és a megjelenés
A program értékelése Kerekasztal beszélgetés
Köszöntjük az Eszterházy Károly Egyetemre felvételt nyert hallgatókat!
Előadás másolata:

 Curso de la Lengua Española 1  Lección 7.

Los verbos reflexivos LAVAR ~ LAVARSE me lavo nos lavamos te lavas os laváis se lava se lavan

El futuro próximo IR A + Infinitivo Voy a organizar una fiesta. Vas a invitar a tus amigos? Va a comprar los regalos. Vamos a entregarle los discos. Váis a acostaros tarde. Van a felicitar a la novia.

Pronombres

La colocación de los pronombres ● Ragozott ige előtt ● Ragozatlan ige mögé tapasztva ● Részes + Tárgyas Ha a LE vagy LES részes esetű névmást LO, LA, LOS, LAS tárgyas esetű névmás követi, a részes esetű névmás alakja SE-vé változik. ¿Se lo das?

La conjunción QUE Sé que le gusta el chocolate.

El pronombre ESTO Este – Éste Esta – Ésta Estos – Éstos Estas – Éstas Mind, egy közeli főnévre utalnak, azaz van neműk és számuk. Az ESTO nem egy konkrét főnévre utal, így se neme, se száma, se más alakja nincs.

TODO Ha konkrét főnévre utalunk vele és az a valami megszámlálható, akkor: TODOS, TODAS Ha nem megszámlálható: TODO, TODA És ha nem is egy konkrét főnévre utalunk: TODO

Presente Continuo ESTAR + GERUNDIO A spanyol igéknek három „ragozatlan” alakjuk lehet: ● Infinitivo ● Gerundio ● Participio (pasado) GERUNDIO alak képzése: + ando - ar végződésű igék + ando (hablando) + iendo -er, -ir végűek + iendo (comiendo)

Presente Continuo Van néhány rendhagyó GERUNDIO alak. Például:DormirPedirLeerIrVer

Presente Continuo ESTAR + GERUNDIO Estoy hablando por teléfono. Estás comiendo paella. Está durmiendo en la cama. Estamos haciendo algo. Estáis pidiendo un vaso de leche. Están preparando la tarta.

La hora ● ¿Qué hora es? Es la una y media. Son las dos y cuarto de la tarde. Son las nueve menos diez de la noche. ● ¿A qué hora? A la una y media. A las dos y cuarto de la tarde. A las nueve menos diez de la noche.

A nyelvtanra honlapomon találsz feladatokat: Köszönöm a figyelmet! A nyelvtanra honlapomon találsz feladatokat: Köszönöm a figyelmet!