A víziközmű szektor helyzete a Világbank, „Danube Water Program”-jának helyzetértékelő jelentése alapján WB DWP - State of the Water Sector Report Ungvári.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Gyermekek a leszakadó világban Társadalmi állapotrajzok konferencia MTA Szociológiai Kutatóintézet november 19.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
Kaposvár megyei jogú város önkormányzata gazdálkodási rendszerének évi ellenőrzése Warvasovszky Tihamér – alelnök Dr. Sepsey Tamás -főigazgató-helyettes.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Regős Gábor Könyvelőirodák Országos Szövetségének elnöke Hagyományos számlázás sajátosságai integrált környezetben KÖNYVELŐIRODÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
A gyermekek helyzete és az esélynövelés lehetőségei a mai Magyarországon Előadás a „Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián, 2008.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
GAZDASÁGI FÓRUM SZENTGOTTHÁRD
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A felsőoktatási tanácsadás országos módszertani fejlesztése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kassa A KRÜH kassai irodájának székhelye a város belvárosában a Csáky-Dessewffy Palotában található, valamint az irodamegnyitó december 12-én.
Az LMP helyi programja a klímaváltozás elleni küzdelemben
Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
SZÁMVITEL.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
„Út a munkához” program
Feladatrendszerek és közszolgáltatások alprogram
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
2. Nemzeti Aszálykonzultáció Budapest, október 16.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A gazdasági növekedés hosszú távú előrejelzése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve november 30.
Köszöntjük kedves vendégeinket!
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Lorem ipsum.
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Baranya Megyei Önkormányzat
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
Energiahatékonysági és Megújuló Finanszírozási Program Erste Bank Hungary Budapest,
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

A víziközmű szektor helyzete a Világbank, „Danube Water Program”-jának helyzetértékelő jelentése alapján WB DWP - State of the Water Sector Report Ungvári Gábor REKK.AQUA

Az előadás témakörei A víziközmű szektor helyzete regionális összehasonlításban ‣Teljesítmény ‣Finanszírozás ‣Megfizethetőség A Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervezés kapcsolódási pontjai 2

Mi ez a report? 3

Szolgáltatás-szerkezet 4

Az összehasonlítás szempontjai 5

Több pénzből jobb színvonalú szolgátatás nyújtható 6

Magyarország összevetése a Duna régió országaival 7

Beruházási források a régióban Magyarország: 8

Finanszírozási struktúra Országról országra változik, de ‣Beruházások jellemzően közösségi forrásokból ‣Működési költségek saját bevételből OECD „3T” szemlélet: tariff, tax, transfers 9

Működési költségek fedezése A haza díjak fedezik a működési költségeket, de ahol magasabb a szolgáltatás színvonala ott a díj több funkciót is fedez. 10

A víziközmű szolgáltatás költség- fedezettsége Az Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv értékelése alapján Forrás: OVGT 5.2 Melléklet 12. táblázat 11 FedezettségDíjbevételDíjbevétel és támogatás 2013 tényRezsi- csökkentés nélkül 2013 tényRezsi- csökkentés nélkül MEKH indokolt költség 86,3%89,5%88,0%91,3% szektoriális adókat figyelembe véve 81,6%84,7%83,2%86,4%

Háztartási jövedelemhez viszonyítás – nem abszolút érték Tapasztalati értékek a nemzetközi irodalomból Magyarország átlagosan a megfizethetőségi sáv alján Jelentős terhelés az alacsony jövedelmű szegmensben Megfizethetőség 12

A szolgáltatás minősége és a GDP kapcsolata A továbblépés lehetséges irányai: A szektor forrásait növelni kell ‣Elsősorban újraelosztási források ‣Kis mértékben átlag díj – erős jövedelmi kompenzációval Célzott felhasználás az infrastruktúra megújítása érdekében Hatékonyság javítása 13

A VGT kapcsolódó intézkedései / javaslatai 9. Intézkedés csoport: Vízár-politikai intézkedések a költségmegtérülés alkalmazása érdekében a lakossági vízi szolgáltatás területén ‣9.1 Víziközmű-szolgáltatás - A költségfedezet biztosítása ‣9.2 Víziközmű-szolgáltatás - Rekonstrukció finanszírozási stratégia kialakítása ‣9.3 Önkormányzati csapadékvíz gazdálkodás intézményi rendszere és díjrendelet ‣9.4 Települési szennyvíz szolgáltatás nem csatornázott területeken Elsődleges feladat a költségfedezet biztosítása irányába mozduló a Vksztv 74. § 15. pontjában meghatározott Kormányrendelet (a víziközmű- szolgáltatás díjainak szerkezetéről) minél hamarabb történő elfogadása. ‣Progresszív tarifa? ‣Az alacsony jövedelmi helyzetű háztartások célzott támogatása Az ágazati különadók, különösen a közműadó csökkentése, az adózási feltételek átalakítása, esetleg a közműadó teljes kivezetése a szektorból 14

OVGT a települési csapadékvíz- gazdálkodásról Települési csapadékvíz gazdálkodás területén a cél: ‣elsősorban a belterületi csapadékvizek biztonságos összegyűjtése, visszatartása és megfelelő hasznosítása, a jelenleg elterjedt gyakorlat, a minél gyorsabb elvezetés helyett. ‣A helyesen kialakított csapadékvíz gazdálkodási rendszerek lényegi jellemzője, hogy nem csak a víz, hanem a szennyezőanyagok visszatartása szempontjából is hatékonyak. A vízgazdálkodásról szóló évi LVII. törvény július 16-tól hatályos módosításával a csapadékvíz-gazdálkodás a törvény által telepített kötelezően ellátandó feladat. A feladatellátáshoz szükséges - gazdasági - feltételeket jogszabálynak kell meghatároznia. A települési csapadékvíz-gazdálkodás ellátására szolgáltató szervezet kijelölése szükséges. A vízvisszatartást és hasznosítást ösztönző díjképzési/helyi adó rendszer bevezetésére egységes díjképzési jogszabály kidolgozása szükséges. 15

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMÜKET! 16

Technikai kiegészítés 17