Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Koordináták, függvények
TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Számítástechnika I. 1.konzultáció
Táblázatok.  Szövegünket nem csak tabulátorokkal igazíthatjuk táblázat-szerűre,  Táblázat eszközt használva további lehetőségeket kapunk:  Keretezés.
Adatbázis I. Alapfogalmak.
EXCEL TÁBLÁZATKEZELŐ ALKALMAZÁS
Számítástechnika I. 2.konzultáció
Felhasználó barátság eszközei
A táblázatkezelés alapjai 1.
Táblázat kezelő programok
Táblázatkezelés-Excel
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Mire jók a tabulátorok? Lehetőséget nyújtanak
A megoldás főbb lépései:
A Microsoft Excel Készítette: Rummel Szabolcs elérhetőség:
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
A körlevél készítésének menete
Dr.Ozsváth Károly TF Kommunikációs-Informatikai és Oktatástechnológiai Tanszék.
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Táblázatkezelés Az Excel.
Táblázat módosítása.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Adatkezelő lehetőségek
Excel Hivatkozások, függvények használata
Bevezetés az informatikába 9. előadás
Függvények.
Függvények.
Táblázatkezelés alapok Ahogyan egy táblázat kinéz B3 AA5.
Excel Függvények Páll Boglárka.
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra Pl. OpenOffice, MS Excel.
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra
TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE EXCEL 2007 TÁBLÁZATKEZELŐVEL.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
Készítette:Képes Edina 10/d
Táblázatkezelés alapjai
Turócziné Kiscsatári Nóra
Táblázatkezelés KÉPLETEK.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Táblázatkezelés.
Alapfogalmak, adatforrások, szűrés
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
Statisztikai és logikai függvények
Másolás és automatikus kitöltés
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Alapfogalmak Táblázatkezelés 1.. Tartalom Táblázatok készítése Cella, tartomány, munkalap, munkafüzetCella, tartomány, munkalap, munkafüzet Állományok,
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Készítette: Kiss András
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
FÜGGVÉNYEK (Excel).
Kördokumentum készítése
Kimutatás készítés 1..
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ
az MSAccess programmal
Táblázatkezelés Az Excel.
Ismerkedés a Microsoft Excel programmal
Előadás másolata:

Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát József

Az Excelt táblázatkezelőnek nevezzük, amely azonban nyugodtan hívható adatkezelő, v. adatbáziskezelő programnak is Megjegyzés: Az igazi adatbáziskezelő: az Access, de az Excel is rendelkezik adatbáziskezelő funkciókkal. Az adatkezelés, adatbáziskezelés, tipikus feladatai: Adatgyűjtés Adattábla megtervezése, kialakítása Adatbevitel Sorbarendezések Kiválogatások, lekérdezések Számított adatok előállítása Adatok módosítása, esetleg törlése Mentés, archiválás Esetleg továbbítás

Az iskolánkban tanított legfontosabb Excel műveletek: Adatbevitel, módosítás és törlés Sorbarendezés Összegszámítás Átlagszámítás Egyszerűbb képletek és függvények használata Kiválogatás Ha belegondolunk, szinte mindenki ezekkel találkozik a leggyakrabban, alapvetően erre alkották meg az Excelt

Sorbarendezés: Megjegyzés: Ha a Tanátlag oszlopba jobb klikket teszünk, a helyi menüből is kiválasztható a rendezés!

Sorbarendezés még egyszerűbben: A Tanátlag oszlopba jobb klikk, és a helyi menüből kiválasztjuk a Rendezést, és kívánt módját!

Ha olyan baj történik, hogy rendezés után a NÉV fejlécfelirat bekerül a névsorba a teendő a következő: 1.Az adatok menüben a fehér A-Z kockára klikk 2.A megjelenő kis ablakban megjelöljük ezt, és OK! 

Átlagszámítás Ahol az átlagot látni akarjuk, beírjuk a fentieket Az átlag eljárás neve Az átlagolandó tartomány Ha az átlagot közvetlenül az oszlop alatt kívánjuk látni, akkor odaállunk és a jobb felső sarokban levő szumma menüpontból kiválasztjuk az Átlagot és Enter! (Ugyanígy számíthatjuk legegyszerűbben az összeget is).

Kiválogatás (szűrés) lépései: Feladat: Válogassuk ki a 4-esnél jobbakat! 1. Adatok menü, szűrő gombra klikkelsz 2. A fejlécben levő nyilaknál a Tanátlagra katt! Számszűrők – Nagyobb mint… 3. A kis ablakban ide írod a 4-est! Az OK után csak a 4-esnél jobbak láthatók! Az alapállapotot úgy kapjuk vissza, Hogy ismét a tölcsér gombra kattintunk!

Keresés Excel táblában 1.A távcső ikonra kattintunk és a Keresés menüpontot választjuk 2. Ha Tóth nevet keressük, elegendő az első két – három betűt beírni a keresett szöveg sorába 3. Ha entert nyomunk, a kurzor a keresett névre ugrik Ha alul a „Listába mind” gombot választjuk, valamennyi „Tó” kezdetű nevet listázza

Egyszerűbb számítás, képlet alkalmazása Számítsuk ki, ki mennyi pénzt kap a gyűjtött papírért? A kg a B2-ben található, így a C2-be az =b2*15 kifejezést írjuk Enter után a 750-es értéket kapjuk A cella jobb alsó sarkában levő füllel a képletet „lehúzzuk”

Cellaformátumok – pl. Ft formátum hozzáadása számokhoz Kijelöljük a Ft alakúra formázandó cellákat, majd jobbclick bele! A megjelenő menüből válasszuk a pénznem – Ft lehetőséget A tizedesjegyek számát vegyük 0-nak 3. Az eredmény 1.2.

Adott tulajdonságú adatok megszámláltatása „darabteli” függvénnyel Feladat: A D10-es cellában jelenjen meg, hány tanuló hozott 50 kg-nál többet! A D10-esbe beírjuk Enter után a 3-at kapjuk

Példa a „Ha” függvény alkalmazására Feladat: A C oszlop celláiban jelenjen meg a „Sok” ha valaki 50 kg-nál többet hozott, és „Kevés” ha ettől kevesebbet! A C”-be az itt látható kifejezést írjuk, majd Enter után a kitöltő- füllel lehúzzuk, másoljuk Az eredmény megfelel várakozásunknak

Egyszerű diagramm készítése 1.Kijelöljük az ábrázolandó tartományt 2.Beszúrás – Diagramm - Oszlop 3. Az eredmény

Összefoglalva: Az Exceltől főleg azt várjuk, hogy adataink rendezett táblában, könnyen kereshető formában álljanak rendelkezésre. Az adatokon tudjunk egyszerűbb számításokat, válogatásokat is végeztetni. Az adatok prezentálását diagrammokkal is szemléletesebbé tehetjük.