Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ"— Előadás másolata:

1 TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ

2 Bevezetés - alapelvek Egy sarzsnyi mérést egy Excel munkafüzetben kezelünk, ebben a Reportok (munkalapok) száma tetszőleges lehet. Egy sarzs egy mappában legyen, mivel az adatokat a program menti 4-5 fájlba, így a későbbiekben bármikor visszatölthetőek az adatok, sőt ha szükséges bővíthető a Reportok száma utólag is, de ilyen esetben újra generálja a program az összes munkalapot! A mérési hónapok száma az egyes Reportokban változhat 3 és 11 között az Initial-t is beleértve. A mérési hónapokból a leggyakrabban használtakat gombbal lehet kiválasztani, de ezek módosíthatók illetve újabbakat lehet hozzá felvenni a megadott határokon belül. Az új elemet egyből sorba rendezve teszi be a listába. A program a kész Reportot Excelbe generálja le, ami az Office 2010-es és as verzióval kompatibilis.

3 Excel munkafüzet fülek színezése
Piros – Accelerated Report Sárga – Intermediate Report Zöld – Shelf-life Stability Report I. Kék – Shelf-life Stability Report II.

4 File menü

5 File/New vagy Open report menü

6 File/Close report menü

7 Rekord szerkesztése/másolása

8 Data/Summary data menü belföldi minta

9 Data/Summary data menü – külföldi minta

10 Data/Summary data menü – pontosvessző használata esetén a hibajelzés

11 Data/Test menü

12 Data/Test menu A sorok elválasztására illetve több sorba való tördelésére bevezetésre került két karakter („#” és A „#” karaktert a Test vagy Method oszlopban használhatjuk, ha megakarjuk törni a sort. Ahova ez a karakter kerül, onnantól a beírt szöveg átkerül új sorba. A másik karakter a Requirements oszlopban arra használható, hogy a mellette lévő hónapokhoz tartozó adatokat több sorba törje a program, így a Requirements így megtört soraihoz a hónapoknál külön sorba írhatunk be értékeket. Ha a „#” karaktert használnánk helyette, akkor megtörve írná ki a Requirements adatokat, viszont a cellákat nem bontaná a hónap alatt több sorba, így oda csak egy adatot tudnánk beírni. A „#” karakter a Jelmagyarázat sorában is használhatjuk sortörésre, ha túl hosszú lenne a magyarázatként megadott szöveg és nem férne ki a megadott cellába.

13 Export/Export to Excel menü

14 Az exportált adatok Excelben

15 Nyomtatás Excelből

16 Program továbbfejlesztése
A programfejlesztés következő fázisa, a generált reportokból diagramok készítése Excelben. Ehhez készíteni kell egy olyan modult, amely képes a különböző Excel munkafüzeteket beolvasni és azokból a ki tudjuk választani azokat a reportokat (munkalapokat), amelyekből a diagramot el kell készíteni. Alsó és felső elfogadási határ meghatározása. Jelentési küszöb és egyéb adatok megadása és megjelenítése a diagramon.

17 Diagram menü

18 Diagram varázsló 1.lépés

19 Diagram varázsló 2.lépés

20 Diagram varázsló 3.lépés

21 Diagram adatainak mentése

22 Diagram készítés adatai

23 A kész diagram

24 A nyomtatási modul


Letölteni ppt "TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések