Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A globális melegedést kiváltó okok Készítette: Szabados Máté.
Advertisements

SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
A nitrogén és vegyületei Nobel Alfred Készítette: Kothencz Edit.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
Áttörés a hazai távközlésfejlesztésben A Matáv első évtizede Hogyan nőtt a hitelünk? Az út finanszírozása ( ) Készítette: Kis Péter.
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport.
Dr. Albert József osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium Hungarikumok Gyűjteménye Hungarikumok falusi környezetben Rábatöttös április.
Zala Megyei Irodája 2015-ben megvalósult programjaink.
1/12 © Gács Iván A levegőtisztaság-védelem céljai és eszközei Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
ENERGIA TAKARÉKOS RENDSZERSZEMLÉLET AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN Fehér János okl. kohómérök Fűtéstechnikai szakmérnök Székesfehérvár, 2010.JAN.20.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Innovatív értékesítési lehetőség a mezőgazdasági vállalkozók számára.
A LONDON-TÍPUSÚ SZMOG Balázs Katalin. London Térkép és látkép Jellemzők Szigetországban található Nagyváros, nagy autóforgalom, ipar Óceáni éghajlat,
Biztonságos, fenntartható és tiszta energia a Duna-medencében
Póker.
Káros Szenvedélyek Dohányzás.
Kortárs előadó-művészeti tevékenységek előmozdítása c. intézkedés
A Levegő összetétele.
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet
A körforgásos gazdaság
WE PROVIDE SOLUTIONS.
Az LMP helyi programja a klímaváltozás elleni küzdelemben
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Természeti erőforrások
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Helyszín Dátum Előadó Előadó szervezete.
videós team Team vezetője: Tariné Péter Judit Tagok:
Vízkeresők csoport: Beke Szabolcs Bojtor Cintia Hegedüs András
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
Levegőszennyezés matematikai modellezése
Klímaszkeptikusok és dilemmák
szakmai referens, országos versenyszervező
Levegőtisztaság-védelem 6. előadás
KRE-AKTÍV motivációs projekt
A földrajzi kísérletek szervezése és végrehajtása
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Az energia.
Innovációs képesség és jólét összefüggései
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
Önvédelem és közelharc
Szelektív hulladékgyűjtés
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Az iskolavezetés lehetőségei a környezettudatosság fejlesztésében a a Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolában
Magyarország földrajzi helyzete, határai
Az iskolavezetés lehetőségei a környezettudatosság fejlesztésében a a Than Károly Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskolában
Környezeti Kontrolling
Élj ökosan – generációkon át II.
Helyzetleírás az állat-egészségügyi ellátórendszerben
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Programjaink fizikából a es tanévben
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II
Megújuló energiaforrások
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Binomiális fák elmélete
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Az identitástudat kialakulásának tényezői kisebbségi közegben
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Erdősi Debóra Németh Tímea Közösségi szolgálat.
A tehetséggondozás kihívásai
Előadás másolata:

Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.

A levegő szennyezése A szmog A szmog A légkörbe kerülő szennyezőanyagok a szén-dioxid, a kén- dioxid, az ózon, a szén-monoxid, továbbá bizonyos nehézfémek és származékaik szervezetünkre leginkább káros anyagok, a mai kor emberének fő ellensége. Ezek az anyagok mesterséges módon a tüzelőanyagok elégetésével, erőművek üzemeltetésével anyagok előállítása során és a közlekedés miatt keletkeznek.. Mi vagyunk a forrás alfája és omegája.

A szmog eltakarja a várost

Magyarország és a klímaváltozás Magyarországon forró, száraz nyárra, enyhébb és csapadékosabb telekre lehet számítani, csökken a folyók vízhozama, kiszáradó tavak, csökken a mezőgazdasági termelés a magas hőmérséklettel kapcsolatos betegségek és egészségi problémák gyakoribbá válnak. A bolygónk klímája változik,de még változtathatunk a helyzeten, hiszen a mi és gyerekeink jövője függ az egyre fenyegetőbb természeti katasztrófáktól.

Szmog A szmog forrása Kelet és Nyugat közötti különbségek Lassan eljut az agyunkig, hogy a klímaváltozás okozói mi magunk vagyunk. Viszont még mindig kevesebbet teszünk környezetünkért, mint a nyugat-európaiak. Szelektív hulladékgyűjtés kötelező Mindenkinek három kukája van: „papír” (zöld), „komposzt” (barna), és „egyéb” (fekete), és még van egy úgynevezett „sárga zsák”, amit a községházán lehet ingyen kapni, ahova minden, ami műanyag, könnyűfém (tehát például joghurtos és sörösdobozok) valók. A kukák színei tartományonként változnak, ez a felsorolás Bajor – országra vonatkozik.

A kerékpározás Villányban Az élhető jövő Villány kerékpártárolót nyert. A projekt keretében egy átadó rendezvényre is sor került, melynek fő célja a kerékpáros közlekedés környezetkímélő hatásainak bemutatása volt.

Villányban kerékpártárolót alakítottak ki, valamint az iskolában található - kerékpártároló használatához szükséges - öltözőket és zuhanyzókat újítottak fel, továbbá 14 db kerékpárt vásároltak. A projekt célja, hogy az iskolában tanulók megtanulják, hogy az egészséghez hozzátartozik a testmozgás.

Tiszta levegő. Tiszta környezet Egészség A gyerekek véleménye, hogy az ötlet jó, hiszen kevesebb szennyezés történik azáltal, hogy kerékpárral járnak. „ Amióta megépült sokkal többen járnak kerékpárral iskolába. Ez nem csoda, hiszen a biciklizés egy csodás élmény. A tárolónak köszönhetően pedig biztos helyre kerülnek a kerékpárok. A biciklivel kirándulni is elmehetünk az osztályunkkal, így még több élményben lehet részünk. Remélem, hogy a már megszerzett élményeket újra átélhetem, vagy akár újakat is szerezhetek.”

Így is lehet! Környezetbarátnak nevelnek bennünket az iskolában és ennek nagyon örülünk, így megtanuljuk, hogy a jövőnk a mi kezünkben van.. Készítette: 6/a Villány A.O.N.K