A lovaságazat összefüggései Az ágazat komplexitására való tekintettel egységes kezelése indokolt. A multiplikátor hatás miatt a lovaságazat eredményessége.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
Aktuális pályázati lehetőségek
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Elkülönített állami pénzalapok
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A környezetvédelem intézményrendszere
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Segélyezési rendszer átalakítása
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Munkahelyi egészség és biztonság
Integrált közösségi szolgáltató terek
A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Lóska János elnök Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Magyar Mudi Egyesület. Rövid történetünk február 21-én alakultunk 1 elnök 2 helyettes – 3 tagú elnökség 21 alapító tag és még ban 4 taggal.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
Menedzsergyakorlatok a gazdasági vezetők szemszögéből
SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2012
Lorem ipsum.
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Az SZMBK Intézményi Modell
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

A lovaságazat összefüggései Az ágazat komplexitására való tekintettel egységes kezelése indokolt. A multiplikátor hatás miatt a lovaságazat eredményessége fejlődést indukál a kapcsolódó területeken.

AGRÁRGAZDASÁG VIDÉKFEJLESZTÉS TURISZTIKA SPORT OKTATÁS KULTÚRA, HAGYOMÁNYŐRZÉS, NEMZETI ÉRTÉKEK EGÉSZSÉGÜGY KÖRNYEZETVÉDELEM FOGLALKOZTATÁS, MUNKAHELYTEREMTÉS KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK KÖZBIZTONSÁG SZOCIÁLIS ELLÁTÁS

A lovaságazat helyzete

Célrendszer

A Nemzeti Lovas Program területei 1. LÓTENYÉSZTÉS 2. NEMZETI LOVASKULTÚRA OKTATÁSA A KÖZNEVELÉS RENDSZERÉBEN 3. MAGYARORSZÁG, A SZABAD TEREPLOVAGLÁS EURÓPAI RÉGIÓJA 4. LOVASSPORTOK 5. LÓVERSENYZÉS

A Nemzeti Lovas Program területei 6. KAPCSOLÓDÓ TERÜLETEK HUSZÁR, LOVAS KATONAI HAGYOMÁNYŐRZÉS HONVÉD HUSZÁR DÍSZALEGYSÉG NEMZETI LOVAS ŐRSÉG LOVASTERÁPIA 7. SZAKOKTATÁS, LOVAS SZAKEMBERKÉPZÉS 8. EGYSÉGES, HATÉKONY ÁLLAMI VAGYONGAZDÁLKODÁS 9. KIEMELT LÉTESÍTMÉNYFEJLESZTÉSEK 10. LOVASÁGAZATI MARKETING

Lótenyésztés

A hagyományos-, és őshonos lófajtáink génmegőrzése mellett a kiváló használati értékkel rendelkező egyedek tenyésztése és piacra juttatása, illetve lovaink szervezett kipróbálása. A magyar tenyésztésű lovak teljesítmény alapján történő premizálása.

Nemzeti lovaskultúra oktatás

A lovaskultúra oktatás bevezetése a köznevelés rendszerébe, az egész napos iskola és a mindennapos testnevelés keretei között, az általános iskola 3., 4., és 5. évfolyamain felmenő rendszerben. A programban résztvevő lovardák patkós minősítése.

Magyarország a szabad tereplovaglás európai régiója

A szabad tereplovaglás feltételeinek megteremtése. EuroHorse (GPS navigációval követhető lovastúra-hálózat) A lovasturizmus további fejlesztése a lovastúra-hálózat mentén. Klaszter létrehozása

Magyarország a szabad tereplovaglás európai régiója

Lovassportok

A sportszerű lovaglás tömegbázisának növelése. Sportolók, szakemberek, sportlovak számának növelése, minőségük javítása. Nemzetközi szintű presztízs-, és világversenyek rendezése, különös tekintettel a 2018-ban Magyarországra tervezett világjátékokra. Lovas akadémiák és kollégiumok, equitációs iskola létrehozása az utánpótlás biztosítására.

Lóversenyzés

A 185 éves magyar lóversenyzés hosszú ideje súlyos szakmai és gazdasági gondokkal küzd. A jelenleg több, mint 1 milliárdos állami támogatásra szoruló lóversenyzés hatékony fejlesztése - nemzetközi példák alapján - lehetővé teheti mind a saját, mind az ágazat finanszírozásához való hozzájárulását. Lóversenytörvény megalkotása szükséges.

Lóversenyzés

Kapcsolódó területek Huszár, lovas katonai hagyományőrzés Honvéd Huszár Díszalegység Nemzeti Lovas Őrség Lovasterápia

Huszár, lovas katonai hagyományőrzés „Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek.” Kassai Lajos

Huszár, lovas katonai hagyományőrzés A katonai, illetve történelmi lovas kultúra elméleti és gyakorlati oktatásának elhelyezése a középiskolai és egyetemi honvédelmi oktatás részeként. A hagyományőrzők bevonása különböző események megünneplése során: szobor-, és emlékműavatások díszmenetek díszőrségek évfordulók

Nemzeti Lovas Őrség

A közrend és a közbiztonság fenntartásának érdekében a rendvédelmi szervek munkáját segítő lovas járőrszolgálat létrehozása, egy országosan működő lovas őrség formájában, mely közterületi és mezei portyaszolgálatot lát el. A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény módosítása szükséges.

Lovasterápia

A lovasterápia széles körű hozzáférhetőségének biztosítása, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú, prevenciós, habilitációs, és rehabilitációs tevékenység. A fogyatékos lovasok versenyrendszerének megszervezése, a paralimpiai versenyzés feltételeinek megteremtése és támogatása. Meghatározott lovasterápiás kezelések társadalombiztosítás általi finanszírozása. A lovasterápiás szakemberképzési rendszer felülvizsgálata és átalakítása.

Szakoktatás, lovas-szakember képzés

A képzéseket minél inkább gyakorlati alapokra kell helyezni, ebből adódóan támaszkodni kell a szakmai szervezetekre, a magán- és állami méneseinkre, a lovassportot, lóversenyzést és lovasturisztikát szolgáló állami vagyonelemekre, illetve magánszereplőkre. Nemzetközi szintre kell fejleszteni a lovász, a belovagló, a zsoké és a lovastúra-vezető képzést.

Egységes és hatékony állami vagyongazdálkodás A szükséges szervezeti keretek megteremtése, a vagyonelemek megfelelő átcsoportosítása, az elvárások megfogalmazása. Nemzeti Lovas Holding kialakítása A lovaságazathoz tartozó állami vagyonelemek felmérése az egységes vagyonkezelés céljából.

Létesítményfejlesztések

Szilvásváradi Lovasközpont Nemzeti Lovarda Ludovika Lovarda Lovaskultúra központ: Lovasberény-Cziráky-kastély

Lovaságazati marketing

Imázs filmek Kiadványok Kiemelt rendezvények Show műsorok SZÉP kártya Study tour-ok

A Kormányhatározatok A Kormány 1061/2012. (III. 12.) Korm. határozata a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatokról és a kiemelt feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről A Magyar Közlönyben megjelent: március 12., hétfő 1. Az állami ménesekről szóló törvény előkészítése Felelős: vidékfejlesztési miniszter nemzeti fejlesztési miniszter közigazgatási és igazságügyi miniszter 2. A lovaságazat támogatási rendszerének felülvizsgálata. Felelős:vidékfejlesztési miniszter nemzeti fejlesztési miniszter

A Kormányhatározatok 3. A lovaságazat hatósági intézményrendszerének megerősítése Felelős:vidékfejlesztési miniszter közigazgatási és igazságügyi miniszter nemzeti fejlesztési miniszter 4. Akcióterv készítése a nemzeti lovaskultúra tantárgy bevezetésére a köznevelés rendszerébe Felelős:nemzeti erőforrás miniszter 5. Magyarország lovastúra-hálózatának kialakítása és digitális térképének elkészítése a Bejárható Magyarország Keretprogram célkitűzéseivel összhangban Felelős:közigazgatási és igazságügyi miniszter, nemzeti fejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter, nemzeti erőforrás miniszter vidékfejlesztési miniszter, belügyminiszter

A Kormányhatározatok 6. A szabad terephasználat törvényi biztosításának megteremtése Felelős:vidékfejlesztési miniszter,közigazgatási és igazságügyi miniszter nemzeti fejlesztési miniszter, nemzetgazdasági miniszter belügyminiszter 7. Önálló lóverseny törvény előkészítése Felelős:közigazgatási és igazságügyi miniszter,vidékfejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter, nemzeti fejlesztési miniszter nemzeti erőforrás miniszter 8. A lovaságazatot érintő képzési rendszer felülvizsgálata és átalakítása Felelős:vidékfejlesztési miniszter, nemzetgazdasági miniszter nemzeti erőforrás miniszter,nemzeti fejlesztési miniszter

A Kormányhatározatok 9. Állami lovaságazati vagyonkaszter elkészítése Felelős:vidékfejlesztési miniszter,nemzeti fejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter,honvédelmi miniszter nemzeti erőforrás miniszter, közigazgatási és igazságügyi miniszter 10. A lovaságazati vagyonkaszter értékelése és hatékonyabbá tétele Felelős:vidékfejlesztési miniszter,nemzeti fejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter,honvédelmi miniszter közigazgatási és igazságügyi miniszter 11. A lovaságazati marketing akciótervének elkészítése Felelős:nemzetgazdasági miniszter,nemzeti fejlesztési miniszter vidékfejlesztési miniszter,közigazgatási és igazságügyi miniszter

A Kormányhatározatok 12. Egyeztetések kezdeményezése a lovasterápia hazai terápiás kezelésekbe történő beépítéséről és az egészségbiztosítási rendszerbe való befogadás lehetőségéről Felelős:miniszterelnöki megbízott nemzeti erőforrás miniszter nemzetgazdasági miniszter 13. A lovaságazathoz kapcsolódó épített örökségi helyszínek feltárása, azok újrahasznosítási és felújítási lehetőségeinek megvizsgálása és az ehhez kapcsolódó átfogó forrástérkép elkészítése Felelős:nemzeti erőforrás miniszter vidékfejlesztési miniszter nemzeti fejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter

A Kormányhatározatok 14. A Szilvásváradi Lovasközpont, Nemzeti Lovarda, Ludovika Lovarda, Lovasberényi Lovasközpont, Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, Mezőhegyesi Állami Ménes és a Kincsem Park fejlesztésére rendelkezésre álló források megvizsgálása Felelős:nemzeti fejlesztési miniszter nemzetgazdasági miniszter 15. A Kormányhatározat a közzétételt követő napon lép hatályba

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!