Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen 2016. 09. 18. Poór László ügyvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Puskásné Tóth Katalin mb. munkavédelmi igazgatóhelyettes
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
A munkavédelem speciális kérdései
A MUNKAVÉDELMI TÖRVÉNY
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
Munkavédelmi képviselők fóruma
10. Tétel.
MEGBÍZOTT ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK KÉPZÉSE / TOVÁBBKÉPZÉSE
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
Baleset, munkabaleset. Munkabalesetek kivizsgálása.
Munkáltatók és munkavállalók kötelességei
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Munkaszervezési ismeretek
A munkavédelmi képviselő részvétele a munkabalesetek kivizsgálásában, a foglalkozási betegségek megelőzésében Némethné Márton Erika TVK Munkavédelmi Bizottság.
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság
Korábbi demográfiai jellemzők Várható élettartam
A munkavédelem helyzete, a fejlődés iránya február 22. Papp István.
MÁV ZRT. VEZÉRIGAZGATÓSÁG EBKO MUNKABIZTONSÁGI CSOPORT
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Önálló (de lehet a szakszervezet jelöltje, tisztségviselője)
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELEM Fogalmi rendszer.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
MUNKAVÉDELMI ÉRDEKKÉPVISELET
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
Munkaszervezési ismeretek
Munkavédelem munkabiztonság - munkaegészségügy
„Jogszerű? Legyen!- JOGSEGÉLY+ Mini Szakmai Konferencia”
BIZTONSÁGTECHNIKA ÉS MUNKAVÉDELEM
Készítette: Kincses László
A munkavédelemről, munkavállalóknak

„BIG JUNE” Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra?
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
MUNKAVÉDELEMI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSA A KÖZFOGLALKOZTATÁSBAN.
„A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia február 1. A munkabalesetek vizsgálata a évtől hatályos előírások szerint.
A munkáltató munkavédelmi kötelezettségei Összeállította: Dr. Váró György.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
Felkészülés a munkavédelmi ellenőrzésekre Összeállította: Szabó Béla munkavédelmi referens Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály.
Munkaegészségtan Dr. Juhász Ferenc április.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
MUNKAJOG – 7. Dr. Csőke Rita Munkajog, 2015/2016/2. BME GTK Üzleti Jog Tanszék1.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
A MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ JOGOSULTSÁGAI ÉS MUNKAJOGI VÉDELME dr. Bérdi András főosztályvezető-helyettes Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási.
A munkavédelmi törvény évi legfontosabb változásai Dörner Rezső munkavédelmi szakmérnök.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
SZABÁLYOS FOGLALKOZTATÁS Ellenőrzések 2017
Berszán Gábor jegyzete alapján Készítette: Kőszegi Lászlóné
15. Az eladók foglalkoztatása
Erőműszer Kft Erdőkertes, Jókai u. 22/a
Tűzvédelmi Szabályzat
Gazdik Judit Ápolásfejlesztő, intézményi szakoktató
Munkahelyi biztonság és egészség
A munkahelyi egészség és biztonság
Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
Földmunkagépek emelőgép üzemmódban
Miskolci Járási Hivatal
2015. évi tapasztalatok, évi ellenőrzési irányelvek
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Előadás másolata:

Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető

Nagy vállalatok, kis-, és középvállalkozások részére nyújtunk komplex szolgáltatást,  tanácsadást a vagyonvédelem területén,  valamint a tűz-, munka- és környezetvédelmi követelményeknek történő maximális megfelelés érdekében. A komplex szolgáltatás előnye, hogy ezeken a területeken  feltárja a kockázatokat,  egyben megoldást kínál, segít, vagy teljes egészében megszünteti, a lehető legkisebbre csökkenti azokat. Ehhez mi biztosítjuk a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakembert, így az ügyfél adott esetben költség hatékonyabban tud megfelelni a szigorú jogszabályi követelményeknek, egyúttal biztosított a partner üzletmenetének folytonossága, dolgozóinak, vagyonának biztonsága Cégünk

Főbb tevékenységeink Cégek átvilágítása; Kockázatértékelések elkészítése; Veszélyes gépek üzembe helyezése; Szabályzatok elkészítése; Felülvizsgálatok elvégzése; TAPA, AEO, OHSAS, LOTO rendszerekre felkészítés, bevezetés; Emelőgép ügyintézés, felülvizsgálatok; Egyéni védőeszköz juttatási szabályzat elkészítése; Tűz- és munkavédelmi eszközök, valamint Egyéni védőeszközök, munkaruhák kiskereskedelme.

évi I. törvény – a munka törvénykönyvéről 52. § (1) A munkavállaló köteles a) a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, b) munkaideje alatt - munkavégzés céljából, munkára képes állapotban - a munkáltató rendelkezésére állni, évi XCIII. törvény - a munkavédelemről 60. § (1) A munkavállaló csak a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotban, a munkavédelemre vonatkozó szabályok, utasítások megtartásával, a munkavédelmi oktatásnak megfelelően végezhet munkát. Munkavégzésre alkalmas állapot

évi XCIII. törvény - a munkavédelemről 54. §(7) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles b) rendszeresen meggyőződni arról, hogy a munkakörülmények megfelelnek-e a követelményeknek, a munkavállalók ismerik, illetve megtartják-e a rájuk vonatkozó rendelkezéseket; Általánosságban megfogalmazható, hogy a munkavállaló munkára képes állapotban akkor van, ha kipihent, alkohol vagy más bódítószer hatása alatt nem áll, azaz minden érzékszervével, megfelelő fizikai és szellemi állapotban a munkavégzésre tud koncentrálni. Munkavégzésre alkalmas állapot

Ittasság: Digitális alkoholszondák; Spirateszt illetve ehhez hasonló szondák; Vérvétel; (ha a dolgozó nem ismeri el a teszt eredményét) Bódító szerek: Nincs rá kivitelezhető módszer; Mintavétel nem megoldható (vizelet, nyál, stb) Nem kapunk azonnal eredményt; Szinte naponta jelenik meg új bódító szer; Ellenőrzési módszerek

A munkahelyen bekövetkezett balesetet ki kell vizsgálni; Súlyos balesetet a munkavédelmi hatóságnak, halál esetén a rendőrségnek is be kell jelenteni haladéktalanul; Amennyiben alkoholtól befolyásolt állapotban történt nem számít munkabalesetnek, de a vizsgálati kötelezettség fennáll; Ittasságot a baleset bekövetkezését követően tudjuk ellenőrizni; A bódítószer jelenléte a szervezetben csak jóval később derül ki; A sérültet, vagy hozzátartozóját tájékoztatni kell a – baleset vizsgálatának eredményéről, – kártérítés lehetőségéről. Munkavégzésre alkalmas állapot vizsgálata baleset, munkabaleset esetén

A munkavégzés személyi feltételei adottak voltak-e; – szakképzettség, – egészségügyi alkalmasság, – oktatások, – munkára alkalmas állapot, – Stb, A munkavégzés tárgyi feltételei megvoltak-e; Kockázatértékelés készült-e; A munkavégzés körülményei biztonságosak voltak-e; A munkáltató eleget tett-e ellenőrzési kötelezettségeinek. Munkáltató bizonyítási kényszere a hatóságok felé

Munkáltató anyagi felelőssége Munkáltató munkavédelmi hatóság tulajdonos munkavállaló családja biztosító REGRESZ OEP BTK

Köszönöm a figyelmet Poór László Mobil: