1 Vállalkozói adminisztratív tehercsökkentés Előadó: Dr. Nagy Ádám Főosztályvezető-helyettes Ipari és Építésgazdasági Főosztály.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
főigazgató-helyettes
Advertisements

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezése Dr. Rónaky József főigazgató.
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
A közérdekű bejelentők védelmére vonatkozó új szabályozás Budapest, január 18. Dr. Klotz Péter antikorrupciós szakértő Közigazgatás-fejlesztési és.
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
6. téma: A hatóság döntései
Szabálysértési méltányossági kérelem
Új szemléletű Légügyi Hivatal NKH Légügyi Elnökhelyettes
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
Ügykezelői alapvizsga A közigazgatási hatósági eljárás szabályai
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló CXL. törvény (Ket.) módosítása Az eljárási törvényt módosító rendelkezések.
Dr. Hegedűs Annamária Belügyminisztérium február 9.
A Ket. tervezett módosítása
A MÓDOSÍTÁS (T/4855. számú törvényjavaslat a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Változások a hazai zaj- és rezgésvédelmi védelmi szabályozásban
Az egyéni vállalkozás.
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
E GYSZERŰ Á LLAM P ROGRAM Zöld lámpát a vállalkozásnak!
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
A bíróság határozatai Dr. Nyilas Anna.
A bányászati szakigazgatás aktuális kérdései
Ket. módosítással kapcsolatos szimpózium Közlekedési szakági engedélyezési eljárások.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
A szolgáltatási irányelv alkalmazásából nyíló lehetőségek a kkv-k számára A gazdasági élet stratégiái június 28. Külügyminisztérium.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, január 28.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
. Jogszabályi változások az építésügyben Építésügyi hatósági rendszer Elsőfokú építésügyi hatóság Kijelölt települési önkormányzat jegyzője.
A jegyző szakhatósági közreműködése az útügyi, bányafelügyeleti és műszaki biztonsági engedélyezési eljárásokban Gida Attila főosztályvezető-helyettes.
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal
A Z ÖSSZEVONT TELEPÍTÉSI ELJÁRÁS. Sajátos jogintézmény alkalmas több önálló – építési engedélyezést megelőző – hatósági engedélyezés kiváltására és.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
A környezetvédelem, munkavédelem és műszaki biztonság területén végrehajtott hatósági szervezeti átalakítások, ezek várható hatása a hatóságok működésére.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Válságkezelő intézkedések, pályázati lehetőségek.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
PARTNERSÉGI MONITORING BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÓ AZ EX-ANTE FELTÉTELEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ AKCIÓTERVEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL JÚNIUS 10.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Az ideiglenes biztosítási intézkedés elrendelésének általános és különös szabályai Villányi- Kollár Károly Dusán okleveles nemzetközi adószakértő.
Az általános közigazgatási rendtartás
A közigazgatási eljárás II.
Közigazgatási eljárás III.
Újratervezés a hazai közigazgatási eljárásjogban
A közigazgatási perek április 3..
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
A MAHOP végrehajtásának bemutatása
Dr. Kovács László főtitkár
Pécs, december 5. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
Közbeszerzési Döntőbizottság
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
BAMKH Hatósági Főosztály
Közbeszerzési Hatóság
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése Az Ákr. a helyi önkormányzatok.
Előadás másolata:

1 Vállalkozói adminisztratív tehercsökkentés Előadó: Dr. Nagy Ádám Főosztályvezető-helyettes Ipari és Építésgazdasági Főosztály

2 Közigazgatási bürokráciacsökkentés Könnyebb, olcsóbb, gyorsabb közigazgatás: Biztosítani az ügyfélbarát, átlátható és gyors közigazgatási ügyintézést, csökkentve a lakossági és vállalkozói adminisztratív terheket. Első szakasz: A parlament előtt lévő törvénymódosítási javaslat célja egyebek mellett az, hogy (1)egyszerűbbek legyenek az általános eljárási szabályok, (2)jelentős mértékben csökkenjenek az engedélyhez kötött tevékenységek, valamint (3)csökkenjenek az ügyintézési határidők. (+ 1) Hamarosan az Országgyűlés elé kerül egy olyan törvényjavaslat is, amely alapján január 1-jével - 10 milliárd forintos költségvetési határon belül - csökkennek, illetve megszűnnek bizonyos állami eljárási díjak. Második szakasz: A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozásáról szóló KÖFOP projekt megvalósítása. A Kormány elsődleges célja

3 Általános eljárási szabályok egyszerűsítése 1. Eljárás felfüggesztése: a jelenleginél jóval szűkebb esetkörben lesz felfüggeszthető az eljárás, a hatóságok vállalják a döntés felelősségét 2. Belföldi jogsegély: jogsegély iránti megkeresések és az adatok továbbítása is kizárólag elektronikus úton 3. Határidőkkel kapcsolatos módosítások: az eljáró hatóság és a szakhatóság Ket.-ben meghatározott ügyintézési határidejénél (max. 60 nap) hosszabb határidőt kormányrendelet már nem állapíthat meg; hiánypótlási határidő maximumának (max. 45 nap) szabályozása; ügyintézési határidő meghosszabbításának lehetősége megszűnik 4. Jogorvoslat miatt duplázódó eljárások megszüntetése: a másodfokú hatóságnak nem lesz lehetősége arra, hogy a tényállás tisztázatlansága miatt új eljárás lefolytatására utasítsa az első fokú hatóságot, helyette saját eljárásban lefolytatja a szükséges bizonyítása eljárást és döntést hoz A közigazgatási eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) egyes eljárási cselekményeket érintő módosítása

4 Engedélyhez kötött tevékenységek körének csökkentése Sor kerül egyes engedélyezési eljárások megszüntetésére azzal, hogy a korábban engedélyhez kötött tevékenység bejelentési eljárássá alakul át. (1) Az engedély helyett bejelentéshez kötött ügyekben elérhető egyszerűsítés: kiszámítható időpontban megkezdhető tevékenység (a bejelentést követően), formai okok miatt nem húzódhat el az eljárás (eljárási cselekmények helyett hatósági ellenőrzés), alakszerű döntés hiányában az értesítéssel és a jogorvoslattal járó időveszteség megszűnik. (2) Ügyintézés felgyorsítását és kiszámíthatóbbá tételé az engedélyezési eljárások átalakítása nélkül: függő hatályú döntés bevezetése: a hatóság jogszerű hallgatására épülő új jogintézmény. Az ügyfél 8 napon belül függő hatályú döntést kap arról, hogy: - a kérelmezett jog gyakorlása megilleti, - a hatóság köteles az eljárás lefolytatásáért fizetendő illetéknek vagy díjnak, ennek hiányában tízezer forintnak megfelelő összeget az ügyfélnek megfizetni, ha a hatóság 2 hónapon belül eltérő érdemi döntést nem hoz a kérelem kapcsán, - a kérelmező ügyfél mentesül az eljárási költségek megfizetése alól. Sor kerül egyes engedélyezési eljárások megszüntetésére azzal, hogy a korábban engedélyhez kötött tevékenység bejelentési eljárássá alakul át.

5 Ügyintézési határidők csökkentése Változó, hogy mennyivel csökken a határidő, de a törvényjavaslat több esetben határoz meg például 21 napot, átlagosan kb. 30 %-kal csökken az ügyintézés határideje. Ket. szerinti általános ügyintézési határidőnél hosszabb határidők csökkentésére irányuló módosításokat tartalmaz a törvényjavaslat. Ezt fogja kiegészíteni a kormányrendeleti szintű eltérési lehetőség megszüntetése miatt az érintett kormányrendeletek határidőre vonatkozó szabályainak hatályon kívül helyezése külön előterjesztésben. Sommás eljárás bevezetése: főszabállyá teszi a kérelemre induló eljárásokban a 8 napon belüli döntéshozatalt. Minden olyan esetben, amikor a döntés meghozatalához minden szükséges feltétel (valamennyi információ, dokumentum rendelkezésre áll, az ügyfél minden feltételt teljesít és nincs ellenérdekű ügyfél) a hatóság rendelkezésére áll, a hatóságnak azonnal – de legkésőbb 8 napon belül – döntést kell hoznia Ügyintézés felgyorsítása: építési engedélyek, környezetvédelmi engedélyezés, működési engedélyek, piacfelügyeleti eljárások, hatósági eljárási határidők, munkaügyi ellenőrzések stb.

6 Példák további intézkedésekre az iparszabályozásban (1) Nyomástartó berendezésekről szóló ill. tartályrendelet (2) Létfontosságú rendszerelemek kijelöléséről szóló törvény módosítása az „ipar” kikerül a hatálya alól (3) Telepengedélyezési eljárások egyszerűsítése 70 engedélyköteles helyett 23 engedélyköteles (4) A nemzeti akkreditálás rendszerének reformja Olcsóbb és gyorsabb eljárás a laborok számára

7 Állami rezsicsökkentés A Kormány az állampolgárok és vállalkozások bevonásával konzultációt kezdeményezett a hatósági eljárások díjának mérsékléséről vagy díjmentessé tételéről. A konzultáció június 5-én indult és augusztus 6-ig tartott. Eredmény: kérdőívből (17,9 %) a vállalkozásokra vonatkozóan került kitöltésre javaslat érkezett, (17,3%) vállalkozások tettek. A vállalkozások javaslatai többek között: -Adóhatósági igazolás ingyenessé tétele -Cégiratok készítésének ingyenessé tétele -Telepengedélyezési eljárás díjának megszüntetése -Üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárások díjmentessé tétele -Vállalkozói igazolványok kiadásával kapcsolatos eljárások díjmentessé tétele A legtöbb javaslat az adóhatósági igazolás kiállítására, a cégiratok készítésére, az üzlet működési engedélyezésével kapcsolatos eljárásra érkezett. A Program lényegi eleme: az állami szolgáltatások díjának jelentős csökkentése, egy részének ingyenessé tétele

8 Vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése 1. Adóhatósági ügyek 2. Foglalkoztatást érintő ügyek 3. Katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, kémiai biztonságot érintő ügyek 4. Építésügyi hatósági ügyek 5. Telephely és kereskedelmi engedélyezés 6. Ingatlan-nyilvántartási hatósági ügyek 7. Közbeszerzésekkel kapcsolatos hatósági ügyek, Állami/EU Források és Operatív Programokkal kapcsolatos ügyek 8. Közlekedési ügyek 9. Környezetvédelmi hatósági ügyek 10. Vízügyi hatósági ügyek A vállalkozói érdekképviseleti szervezetek visszajelzései alapján az alábbi területeken szükséges kormányzati beavatkozás:

9 További feladatok és célok a vállalkozások érdekében A vállalati szektor célzott adminisztráció-csökkentése Pontos tartalma kidolgozás alatt áll (1)személyes egyeztetés minden megyében a vállalkozásokkal, képviseleti szervezetekkel az őket sújtó adminisztrációs terhekről (2)ezzel párhuzamosan további javaslatok összegyűjtése, rendszerezése, és az összegyűjtött javaslatok alapján normaszöveg-tervezetek elkészítése első negyedévében A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozásáról” szóló KÖFOP projekt megvalósítása

10 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!