Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Győr Német Ferenc elnök 2013. Március 28.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Vizsgabizottsági tag nyilvántartó rendszer működése, koordinálása
1 A felnőttképzés aktuális jogi környezete Nagy Zsolt.
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
A XXI. század kihívásai és a magánbiztonsági ágazat válaszai MBVE X. Konferencia Tapolca Német Ferenc Az SzVMSzK elnöke.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Szabálysértési méltányossági kérelem
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Német Ferenc Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
A Vasúti vizsgaközpont
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Szakképzési dokumentumok
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai Salgótarján, április 7.
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Változás a képzési rendszerben Jogszabályi előírások Szakképzési rendszerünk Jelenlegi képzéseink Képzési rendszer jövője Legfontosabb feladataink.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
Az üzlethelyiségen kívül kötött szerződések szabályozása Magyarországon és az EU-ban Osgyáni Anikó.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Elektronikus számlázás jogi szabályozása, kontírozás dr. Kovács Ferenc APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály osztályvezető.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
A KÖZJEGYZŐI FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁS.  A közjegyző jogszolgáltató hatósági tevékenysége  Az eljárás kereteit biztosítja  Érdemi igazságszolgáltatást.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény GAZDÁLKODÓI TÁJÉKOZTATÓ Berta-Mudri Krisztina Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000.
Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 10.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Elektronikus aláírás és iratkezelés
MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG Szilágyiné Holecz Mónika
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Pályaválasztási szülői értekezlet
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Kétszintű érettségi 2018 május
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Tájékoztatás jogszabály változásokról
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Pályaválasztási szülői értekezlet
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Győr Német Ferenc elnök Március 28.

A képzés fő indokai Társadalmi igény kielégítése A jogszabályi változások

Szolgáltató ipar Érdekek - képviseletek SzakszervezetIparkamara Vosz Mbve Állam Rendészeti szervek Kamara Iparkamara Vosz Munka adó Intézkedést elszenvedő társadalom Munka vállaló megbízó

Miért van szükség a képzésre? A közvetlen okok: A Magyar Országgyűlés úgy határozott, hogy a közrend és a közbiztonság erősítését célzó intézkedéscsomag részeként a magánbiztonsági szektornak és ezen belül személy- és vagyonőri szakmánknak is presztízst kíván teremteni. A évi CXX. törvény és az annak végrehajtásáról gondoskodó 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet értelmében a vagyonőröknek meg kell ismerkedniük a megváltozott jogszabályi környezettel, köztük új jogaikkal és kötelességeikkel!

Jogszabályi változások Új Alaptörvény Új Btk. Új Ptk. Új Szabálysértési törvény Módosított Vagyonvédelmi törvény 2012 évi CXX. tv és a 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet

Társadalmi elvárások a szakmai kamarával szemben Hozzájárulás a közbiztonság javításához és a vagyonvédelmi iparág megtisztulásához Oktatás/képzés Panaszkezelés Minősítés

Tévképzetek a Kamarával kapcsolatban A képzés a kamara ötlete volt A képzési díj a kamara kiesett bevételeit pótolja, ezért kerül annyiba, mint amennyi két évi tagdíj A kamara feladata, hogy a munkajogi problémákat megoldja A kamara szakszervezet A kamara feladata az alvállalkozói láncok megszüntetése A kamara feladata, hogy a munkaadókkal konfrontálódjon a vagyonőrök munkakörülményeinek javítása érdekében A kamara feladata a bérrendezés

Tévképzetek a képzéssel kapcsolatban A képzésre nincsen szükség, mert a vagyonőrök már ki van képezve A képzésre nincs szükség, mert 40 óra alatt nem lehet átadni semmilyen tudást A képzésre nincsen szükség, mert mindenki tudja és jól is végzi a dolgát A képzés munkaidő kiesést okoz a vagyonőrnek és többlet költséget jelent a munkaadónak Az egész országban csak a vagyonőröknek kell tovább képezniük magukat

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A képzést és a vizsgát előíró jogszabályok a évi CXX. Tv és a végrehajtásáról szóló 68/2012 (XII.14.) BM rendelet. Érintettek a személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkezők A képzést és a vizsgát december 31-ig kell teljesíteni

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A vizsga alóli mentésítést a BM rendelet 5. sz. mellékletében szereplő szakképesítéssel rendelkezők kaphatnak. A kérelmet a BM OKTF-hez kell benyújtani A kiegészítő vizsga a mentesítettek számára 5 év múlva lesz esedékes. A vagyonőrök képzése és vizsgája a „Magán- biztonságvédelmi alapfeladatok” címet viseli.

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A képzésen való részvétel kötelező. Teljesíteni két módon lehet: – az elektronikus tananyag egyéni feldolgozásával vagy – csoportos képzés keretében. Megyei szervezetek Vállalkozások A képzésre jelentkezni elektronikusan lehet: A tandíj csekken és átutalással is befizethető

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A képzésre való jelentkezés menete lépésről lépésre le van vezetve a honlapon A tananyag egyéni feldolgozását a rendszer érzékeli. Akárhányszor, akármennyi ideig dolgozhat a vagyonőr a tananyaggal. A tananyag interaktív

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A vagyonőr a képzésen történő részvétele után férhet csak hozzá a vizsganaptárhoz A vizsgára jelentkezés szintén elektronikus

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A vizsga teljesítésének menete: 1. A vagyonőr megjelenik a választott időpontban a helyszínen (személyi igazolvánnyal). 2. Az első négy órában gyakorlati oktatáson vesz részt 3. Vizsgabizottság előtt vizsgázik: gyakorlati és szóbeli vizsgafeladatok közül húz egyet-egyet. 4. A vizsgája minősítése megfelelt vagy nem megfelelt. Ha megfelelt mind a két vizsgafeladatból, a helyszínen tanúsítvány kap. Ha valamelyik vizsgarész sikertelen, meg kell ismételnie a vizsgát egy másik időpontban, és a vizsgadíjat (1930 Ft) csekken be kell fizetnie. Csak abból a vizsgarészből vizsgázik újra, amelyik nem sikerült.

Alapvető információk a képzéssel kapcsolatban A vizsga napján kézhez kapja a tanúsítványt, a tandíjról szóló számlát és a felnőttképzési szerződést is.

A tananyag szerkezete

Minta egy tananyag-fejezetből I.

Minta egy tananyag-fejezetből II.

Volt - Lesz

A magánbiztonság képzési rendszere Biztonsági őr Biztonságszervező I,II.biztonságszervező RTF - BA NKE-RTF BA ÓE – Bánki,Kandó BA ÓE – Bánki,Kandó MA NKE –RTF MA Személy- és vagyonőr ÓE- Bánki,Kandó Doktori NKE- RTF Doktori PTE Poszt.grad. SZTE Poszt.grad.

A tevékenység végzésének a Szakmai szabályok Rendészeti,vagyonvédelmi jogszabályok. Rendészeti szervek,kamara BM hatáskör kerete Foglalkoztatási szabályok Ár-bér vita, ÁPB NGM, EEMI. terepe Vagyonvédelmi szolgáltatás

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Német Ferenc