Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Testalkat és öltözködés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Testalkat és öltözködés"— Előadás másolata:

1 Testalkat és öltözködés

2 Formáljuk a divatot Találjuk meg egyéni stílusunkat
Melyek az előnyös szabásvonalak számunkra ? Milyen anyagok állnak a legjobban? Mely minta és szövet szerkezet a legjobb nekünk ? Figyeljünk az arányokra

3 A legfontosabb tudni Testünk formája: mennyire szögletes vagy ívelt, melyik részét kell hangsúlyozni? Testünk arányit: mennyire arányos, melyik része hosszú, melyik rövid? Magasságunk és csontozatunk: kicsi, átlagos, vagy magas, illetve vékony, közepes, nagycsontú?

4 Testalkat típusok Fordított háromszög Szögletes körte

5 Testalkat Típusok Egyenes Lágyított egyenes

6 Testalkat típusok Gömbölyű körte Homokóra

7 Testalkat típusok Kerek

8 Milyen a testalkatod? A vállad gömbölyű vagy csapott?
Keskenyebb a vállad mint a csípőd? Határozott a derékvonalad, vagy a csípőddel majdnem egyvonalban van? Lapos vagy gömbölyű a csípőd? Oldalnézetben hová kerül a hangsúly? A mellre vagy a fenékvonalra? Ha mellben szélesebb vagy mint csípőben? Csípőben szélesebb vagy mint mellben? Laposabb a feneked? Gömbölyű a feneked?

9 A fordított háromszög alkat
Szögletes, fiús alkatúak akik vállban szélesebbek mint csípőben. Széles vállú súlyos felsőtestűek akiknél mellkas terebélyesebb, mint a csípő.

10 A fordított háromszög alkat
Éles vonalú, feszes fazonok. Válltömés, vállpánt mellőzése. A mell tájékra ne kerüljön figyelem keltő részlet A keskeny csípőnek egyensúlyba kell kerülnie a mellel. Ajánlott a szoros szövésű ropogós anyagú blúz, kiskabát. Lazaszövésű kelmében még szélesebbnek látszik. Az alkathoz egyszerű szabásvonalak illenek, és minták helyett különböző színekkel kísérletezhet. A bonyolult mintázatú anyagokban elvész markáns alakja, a húzott derekú ruha kövéríti. Ha formás a lába előnyös a rövid szoknya, a szoknyát szegéllyel, lépés hasítékkal díszítheti. Miután alkatát a felsőteste uralja, az alacsony vagy lapos sarkú cipő a legelőnyösebb.

11 Az egyenes testalkat A váll és a csípő elölnézetből lényegében egyvonalban van. A derék kb. 15 cm-el keskenyebb a csípőnél. Sovány és telt változata is van. Lapos fenék a jellemző.

12 Az egyenes testalkat A szoros szövésű anyagok előnyösek (pl. gabardin, lenvászon, taft) A dereka tájékát ne hangsúlyozza. A derekat lazán követő kabátka, ruha a legmegfelelőbb. A szoknyák, nadrágok derekát alig, vagy egyáltalán nem szabad behúzni. A levasalt berakások előnyösek. A szűk, feszes, egyenes vonalú szabás a nagyon sovány nőkön nem kellemes látvány. Ruhaujjban az egyenes, a szűkített a legjobb.

13 A lágyított egyenes alkat
Válla egyenes, de a dereka ívelt Karcsú derék. A derék és a csípő között legalább 18 cm a különbség Ívelt derékvonalát hangsúlyozni kell.

14 A lágyított egyenes alkat
A szoros szövésű anyagok az előnyösek Derékvonalát érdemes övvel hangsúlyozni. Előnyöd ha szoknyáját, nadrágját néhány lágy hajtással bővíti. A határozottabb anyagokat, fazonokat és szabásvonalakat keresse. A szoros és a közepesen szoros szövésű anyagok jobban illenek alakjához, mint a nagyon lazák. A sima nem túl bő fazonok is előnyösek. A kiskabátoknál a testhez simuló szabás emeli ki az alakot. Aki a lezserebb fazont szereti nyugodtan viselhet bő, könnyed szabásút is, övvel összefogva vagy nyitottan hogy a derekát látni engedje.

15 A szögletes körte Keskeny váll és a széles csípő jellemzi.
Válla keskeny de nem csapott, hanem egyenes. Oldalnézetből hasa és feneke lapos. Csípője a deréktól a combig szintén egyenes és lapos.

16 A gömbölyű körte Keskenyebb felsőtest és szélesebb csípő .
A test körvonala oldal és elöl nézetből is íveltebb. Válla ívelt, vagy csapott. Csípője gömbölyű. Oldal nézetből feneke gömbölyű.

17 A gömbölyű körte Az arányok kiegyenlítésére szüksége van válltömésre.
Derékban lágy hajtásokkal, redőkkel kell nagyobb bőséget adnia ruháinak. A redőzés ne ölelje körül a csípőt mert kövérít. Csónak kivágással szélesebbnek hat a váll. Kerülendő a szűk testhez simuló felső részt ami hangsúlyozza a váll és a csípő közötti különbséget. A lágyabb, lazább szövésű anyagok illenek hozzá. Előnyös a gyapjúkrepp, dzsörzé, a lágy gyapjúszövet és a selyem. Túl merev anyagokban nehezebbnek tűnik mint a valóságban. Válasszon finom mintájú, virágos, lágy vonalú absztrakt mintás vagy török mintás anyagokat.

18 Homokóra alkat Elöl és oldalnézetből is ívelt sziluett
Lágy esésű váll, élesen kirajzolódó derék jellemzi Csípője gömbölyű, feneke és melle ívelt és hangsúlyozott, de nem feltétlenül nagy.

19 A homokóra alkat Ruháit lágy, redőzött és könnyed szabásvonal jellemezze. Kerülje a bevarrt ujjat (kivéve a puha anyagoknál). Inkább húzott, raglán vagy bő szabásút viseljen. A kabát kihajtó se hegyes, hanem mindig lekerekített legyen, pl. sálgallér. Számára a redőzött, kerek, keresztezett vagy fodros nyakkivágás ideális. A puha, nem merev hajtások illenek hozzá. Derekát amely kb. 25cm-rel keskenyebb mint a csípője ki kell hangsúlyoznia. Ha nem teszi, a ténylegesnél szélesebbnek fog látszani. A telt keblű homokóra óvakodjon a laza, bő felsőrésztől ami szélesebbnek tünteti fel. Diszkrét mintákat viseljen, pl. virágos, pöttyös, törökmintás. A csíkosat a kockásat kerülje.

20 Kerek testalkat A súlyosabb homokóra változata
A laza bő szabás előnyös Nem szabad, szűk, határozott vonalú holmikat viselnie. Mindig ügyelnie kell arra, hogy a megfelelően nagy alkatához illő méreteket válassza ki. A kerek testalkatú nőnek törekednie kell dereka elrejtésére.

21 A kerek testalkat A hosszított kiskabátok, az ejtett derekú ruhák a legelőnyösebbek. Egy szűk macskanadrággal párosított, extra méretű, hosszú pulóver remekül áll ennek az alkatnak. Hangsúlyozza a vállát, ez legyen különböző fazonú ruhái kiinduló pontja. Minden felsőrész, kiskabát és ruha szabását a válltól induló, egyszerű, egyenes, laza esésű vonal határozza meg. Kerülje a túl sok redőt, a vastag és nagymintás anyagokat A válltömés sokat segít a felső és az alsó testrész kiegyenlítésében. A hosszú, kívül horrdott blúzok, pulóverek és kabátkák szoknyával párosítva karcsusítanak. A dereka általában rövid, ami több játékosságra ad módot a lábszár tájékán A ferdén szabott szoknyák, a lágy esésű nadrágszoknyák elterelik teste legszélesebb pontjától közepéről. Ha a nyakkivágást a lágyan omló gallér, és nyaklánc és sál emeli ki, a figyelem a test középső része helyett az arcra irányul.

22 Az arányos test A könyök a kar közepén van és a derékkal egyvonalban, mikor a kar a testel párhuzamos. A mellbimbó 7,5 cm-re van a hónaljtól. A derék a hónaljtól és a lábköztől azonos távolságra van. A lábköz a fejtől és a lábfejtől azonos távolságra van. A térd a lábszár közepére esik

23 Mennyire arányos a testünk ?
Arányos alkat Rövid derekú alkat Hosszú derekú alkat

24 Rövid derék

25 Hosszú derék

26 Magasság és csontszerkezet
Alacsony, vékony csontú alkat Magas, vastag csontú alkat

27

28

29


Letölteni ppt "Testalkat és öltözködés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések