Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Www.nekedmondom.hu ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Www.nekedmondom.hu ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN."— Előadás másolata:

1 www.nekedmondom.hu ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.

2 www.nekedmondom.hu ELSŐ LÉPÉS Egy képzeletbeli, 0-10-ig terjedő skálán mérjük fel, hogy az aktuális prob- léma milyen erősségű! Majd fogalmazzuk meg minél pontosabban, egy mondatban, hasonló- képpen: „Bár nagyon fáj a fejem, mégis szeretem és elfogadom magam”. Ez lesz az ún. „behangoló mondat”. Lényeg, hogy hangoztassuk, bármek- kora is a gond, mégis ezzel együtt is elfogadjuk és szeretjük magunkat.

3 www.nekedmondom.hu KARATE KÉZÉL A kézélen található, a csuklócsont és a kisujj alapizülete között, a kézhajlat magasságában. Miközben folyamatosan ütögetjük, a behangoló mondatot háromszor elismételjük. (pl. bár nagyon fáj a fejem, mégis ezzel együtt is szeretem és elfogadom magam)

4 www.nekedmondom.hu SZEMÖLDÖK PONT A szemöldök belső végénél található, közvetlenül az orrgyökér mellett. Miközben gyengéden, 7- 10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl. nagyon fáj a fejem)

5 www.nekedmondom.hu SZEMSAROK PONT A csontos részen található, közvetlenül a külső szemzug mellett. Miközben gyengéden, 7- 10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

6 www.nekedmondom.hu SZEM ALATTI PONT A járomcsonton található, középen, a szem alatt. Miközben gyengéden, 7- 10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

7 www.nekedmondom.hu ORR ALATTI PONT Az orr és a felső ajkak között, középen található. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

8 www.nekedmondom.hu ÁLLPONT Az állcsont és az alsó ajak között található. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

9 www.nekedmondom.hu KULCSCSONT PONT A szegycsont, a kulcscsont és az első borda találkozásánál található. Miközben gyengéden, 7- 10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

10 www.nekedmondom.hu KAR ALATTI PONT A test oldalán található, félúton a könyök és a hónalj között. Miközben gyengéden, 7- 10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

11 www.nekedmondom.hu FEJTETŐ PONT A fej tetején, található, érdemes több ujjal ütögetni, hogy biztosan megérintsük. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

12 www.nekedmondom.hu UTOLSÓ LÉPÉS remélhetőleg csökkent, vagy teljesen el is múlt a probléma. Mérjük fel újra a képzeletbeli skálán, mennyi most az érték. Ha nem múlt el teljesen, végezzünk újabb köröket, míg az érték le nem megy 0-ra. A következő körnél fogalmazzuk így a behan- goló mondatot: „bár még mindig fáj fejem, mégis szeretem és elfogadom magam”. Az emlékeztető szavakat pedig így mondjuk: „maradék fejfájás”.

13 www.nekedmondom.hu Kérdés, probléma esetén leveleket a nekedmondom@freemail.hu címre várok. Skype-on keresztül előre egyeztetett időpontban tudok segíteni. További információk a honlapon: www.nekedmondom.hu nekedmondom@freemail.hu www.nekedmondom.hu nekedmondom@freemail.hu www.nekedmondom.hu


Letölteni ppt "Www.nekedmondom.hu ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések