Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN."— Előadás másolata:

1 ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN.

2 ELSŐ LÉPÉS Egy képzeletbeli, 0-10-ig terjedő skálán mérjük fel, hogy az aktuális prob-léma milyen erősségű! Majd fogalmazzuk meg minél pontosabban, egy mondatban, hasonló-képpen: „Bár nagyon fáj a fejem, mégis szeretem és elfogadom magam”. Ez lesz az ún. „behangoló mondat”. Lényeg, hogy hangoztassuk, bármek-kora is a gond, mégis ezzel együtt is elfogadjuk és szeretjük magunkat.

3 KARATE KÉZÉL A kézélen található, a csuklócsont és a kisujj alapizülete között, a kézhajlat magasságában. Miközben folyamatosan ütögetjük, a behangoló mondatot háromszor elismételjük. (pl. bár nagyon fáj a fejem, mégis ezzel együtt is szeretem és elfogadom magam)

4 SZEMÖLDÖK PONT A szemöldök belső végénél található, közvetlenül az orrgyökér mellett. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl. nagyon fáj a fejem)

5 SZEMSAROK PONT A csontos részen található, közvetlenül a külső szemzug mellett. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

6 SZEM ALATTI PONT A járomcsonton található, középen, a szem alatt
SZEM ALATTI PONT A járomcsonton található, középen, a szem alatt. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

7 ORR ALATTI PONT Az orr és a felső ajkak között, középen található
ORR ALATTI PONT Az orr és a felső ajkak között, középen található. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

8 ÁLLPONT Az állcsont és az alsó ajak között található
ÁLLPONT Az állcsont és az alsó ajak között található. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

9 KULCSCSONT PONT A szegycsont, a kulcscsont és az első borda találkozásánál található. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

10 KAR ALATTI PONT A test oldalán található, félúton a könyök és a hónalj között. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

11 FEJTETŐ PONT A fej tetején, található, érdemes több ujjal ütögetni, hogy biztosan megérintsük. Miközben gyengéden, 7-10 alkalommal ütögetjük, egyszer elmondjuk az emlékeztető szót, szavakat. (pl.: nagyon fáj a fejem)

12 UTOLSÓ LÉPÉS remélhetőleg csökkent, vagy teljesen el is múlt a probléma. Mérjük fel újra a képzeletbeli skálán, mennyi most az érték. Ha nem múlt el teljesen, végezzünk újabb köröket, míg az érték le nem megy 0-ra. A következő körnél fogalmazzuk így a behan-goló mondatot: „bár még mindig fáj fejem, mégis szeretem és elfogadom magam”. Az emlékeztető szavakat pedig így mondjuk: „maradék fejfájás”.

13 Kérdés, probléma esetén leveleket a nekedmondom@freemail
Kérdés, probléma esetén leveleket a címre várok. Skype-on keresztül előre egyeztetett időpontban tudok segíteni. További információk a honlapon:


Letölteni ppt "ÉRZELMI FELSZABADULÁS TECHNIKA RÖVIDEN, KÉPEKBEN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések