Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csonkolt henger szerkesztése. Kiinduló rajz Minden esetben a teljes hengerből indulunk ki. A kimetszett eltávolított rész vonalai az elől nézeten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csonkolt henger szerkesztése. Kiinduló rajz Minden esetben a teljes hengerből indulunk ki. A kimetszett eltávolított rész vonalai az elől nézeten."— Előadás másolata:

1 Csonkolt henger szerkesztése

2 Kiinduló rajz Minden esetben a teljes hengerből indulunk ki. A kimetszett eltávolított rész vonalai az elől nézeten

3 Szerkesztővonalak behúzása Szerkesztő vonal Ügyelni kell a pontos szerkesztésre, párhuzamosok, merőlegesek rajzolására!!!

4 Még 1 szerkesztővonal behúzása Szerkesztő vonal A tengelyvonalnál a legszélesebb a henger, ez fontos számunkra a szerkesztéshez.

5 Vetítés Ahol a függőleges vetítővonal metszi a kört (felül nézet), azokból a pontokból át kell vetíteni a jobb oldali rajzra (bal nézet) a pontokat. Az nézeteken összetartozó pontok sorban egymás után jelennek meg és tűnnek el.

6 Segédegyenes Vetítővonal Segédegyenesekre azért van szükség, hogy a bal nézeti képen minél pontosabban be lehessen rajzolni az ellipszist. Elől nézet Bal nézet Felül nézet

7 Segédegyenessel meghatározott pontok vetítése

8 Újabb segédegyenes és pontok szerkesztése

9

10 Ha a szerkesztett pontok száma elegendő az ív megrajzolásához, akkor nem kell több segédegyenes. Megrajzolható az ív. Minél több a segédegyenes, annál pontosabban berajzolható az ellipszis. Mielőtt túl zsúfolt lenne a rajz

11 A megszerkesztett pontok összekötése Minden szerkesztési vonal vékony és benne marad a rajzban, nem kell kiradírozni! A kontúrok vastag (itt kék)vonalak!

12 Alakzat kontúrjának kiemelése

13

14

15


Letölteni ppt "Csonkolt henger szerkesztése. Kiinduló rajz Minden esetben a teljes hengerből indulunk ki. A kimetszett eltávolított rész vonalai az elől nézeten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések