Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai” Avagy: hogyan készüljünk fel legprofesszionálisabban egy állásinterjúra?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai” Avagy: hogyan készüljünk fel legprofesszionálisabban egy állásinterjúra?"— Előadás másolata:

1 Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai” Avagy: hogyan készüljünk fel legprofesszionálisabban egy állásinterjúra?

2 Az állásinterjú legfontosabb "követelményei"  Ne késsünk el!  Határozottan mutatkozzunk be!  Fontos a megfelelő kézfogás!  A mosolygás csodákra képes  A mosolygás csodákra képes  Az interjúztató nevét jegyezzük meg  Legyünk udvariasak, de ne vigyük túlzásba!  Próbáljunk meg lazának mutatkozni!  Adjunk a külsőnkre! (Jól-ápoltság!)

3 Öltözködés…szolidan! Nőknél kerülendő:  a miniszoknya  a túl nagy dekoltázs  az átlátszó blúz  a nem a munkahelyhez illő sportos ruházat Javasolt: a kosztüm, mely nem rikitó színű. Javasolt: a kosztüm, mely nem rikitó színű.Uraknál Öltöny, vele harmonizáló inggel és nyakkendővel. Öltöny, vele harmonizáló inggel és nyakkendővel. A megfelelő cipő kiválasztása A megfelelő cipő kiválasztása Tiszta cipő Tiszta cipő  Tilos a fehér zokni a sötét nadrághoz!

4 Mit vigyünk magunkkal a felvételi beszélgetésre?  Semmiképpen se vigyünk olyan nagy táskát, melybe még két könyv meg egy kis magnó is belefér. A hölgyek kis táskát viseljenek, melybe zsebkendő, pénztárca, kis notesz, toll, mobiltelefon (Ne feleljtsük el kikapcsolni a beszélgetés kezdete előtt!) kerüljön. A hölgyek kis táskát viseljenek, melybe zsebkendő, pénztárca, kis notesz, toll, mobiltelefon (Ne feleljtsük el kikapcsolni a beszélgetés kezdete előtt!) kerüljön.  Kerüljük az aktatáskát!

5 Az állásinterjú viselkedési "szabályai" 7%-ban a szavainkból 38%-ban a hangunk 55%-ban arckifejezésünk alapján A szem a lélek tükre: fontos a szemkontaktus, de bámuljunk! 7%-ban a szavainkból 38%-ban a hangunk 55%-ban arckifejezésünk alapján A szem a lélek tükre: fontos a szemkontaktus, de bámuljunk!

6 Még néhány jó tanács… o Ha van lehetősége, a beszélgetés előtt próbálja el az állásinterjút egy barátjával! o Táskáját, szemüvegét, telefonját, kulcsait ne tegye ki a tárgyalóasztalra! o Pozitív közléssel kezdje a beszélgetést és azzal is fejezze be! o Próbáljon meg jó hangulatot kialakítani! o Legyen tárgyilagos, alkosson tömör mondatokat! o Távozáskor köszönje meg a kávét a titkárnőnek!

7 A várható, leggyakrabban előforduló interjúkérdések: - Mit jelent a siker az Ön számára? - Melyek a rövid távú tervei? - Melyek a hosszú távú tervei? - Melyek az Ön gyengeségei? - Mi motiválja Önt? - Mesélje el a legsikeresebb szakmai élményét! - Miért szeretne állást változtatni? - Hogyan képzeli el az ideális munkakört? - Hogyan szokta levezetni a feszültséget? STB…

8 Öt mondat amit soha ne mondj állásinterjún… "Utáltam a főnökömet" "Utáltam a főnökömet" "Nincs kérdésem" "Nincs kérdésem" "Nem tudok semmit a cégről" "Nem tudok semmit a cégről" "Szeretek dolgozni, de" "Szeretek dolgozni, de" "Gyakran kések" "Gyakran kések"

9 KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Készítették: Farkas Noémi Farkas Noémi Márkus Júlia Márkus Júlia Toldi Krisztina Toldi Krisztina Pittino Adrián Pittino Adrián Cselényi Szandra Cselényi Szandra


Letölteni ppt "Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai” Avagy: hogyan készüljünk fel legprofesszionálisabban egy állásinterjúra?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések