Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A GÖRÖG VALLÁS. VALLÁSUK JELLEMZŐI ANTROPOMORF/ EMBERI ALAKOT ÉS TULAJDONSÁGOKAT ÖLTŐ ISTENEK SOKSZÍN Ű ISTENVILÁG TÖBB FORRÁSBÓL POLITEIZMUS MÍTOSZAIKAT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A GÖRÖG VALLÁS. VALLÁSUK JELLEMZŐI ANTROPOMORF/ EMBERI ALAKOT ÉS TULAJDONSÁGOKAT ÖLTŐ ISTENEK SOKSZÍN Ű ISTENVILÁG TÖBB FORRÁSBÓL POLITEIZMUS MÍTOSZAIKAT."— Előadás másolata:

1 A GÖRÖG VALLÁS

2 VALLÁSUK JELLEMZŐI ANTROPOMORF/ EMBERI ALAKOT ÉS TULAJDONSÁGOKAT ÖLTŐ ISTENEK SOKSZÍN Ű ISTENVILÁG TÖBB FORRÁSBÓL POLITEIZMUS MÍTOSZAIKAT FORMÁLNI LEHET NINCSENEK KÖTÖTT HITELVEK AZ ISTENVILÁG KÖZÖS,DE MINDEN POLISZNAK VAN KIEMELT ISTENE ÉS KULTUSZA NINCS EGYSÉGES PAPI TESTÜLET NEM ALAKULHAT KI SZEMÉLYES- BENSŐSÉGES VISZONY EMBER ÉS ISTENEK KÖZÖTT ÁLDOZAT A FŐ CSELEKMÉNY JELLEMZŐ KULTUSZHELYEK LESZNEK A TISZTELETI VERSENYEK ÉS A JÓSDÁK ERŐSÍTI A GÖRÖGÖK ÖSSZETAR- TOZÁSÁT

3 KULTÚRÁJUK FONTOS RÉSZE A VALLÁS SPORTVERSENYEK/OLÜMPIA KÉPZŐMŰVÉSZETÜK TEMPLOMÉPÍTÉSZETÜK IRODALOM


Letölteni ppt "A GÖRÖG VALLÁS. VALLÁSUK JELLEMZŐI ANTROPOMORF/ EMBERI ALAKOT ÉS TULAJDONSÁGOKAT ÖLTŐ ISTENEK SOKSZÍN Ű ISTENVILÁG TÖBB FORRÁSBÓL POLITEIZMUS MÍTOSZAIKAT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések