Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Horváth Kincs ő 5.b KISEL Ő ADÁS. A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböz ő környezetben. célja a versenyzés, a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Horváth Kincs ő 5.b KISEL Ő ADÁS. A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböz ő környezetben. célja a versenyzés, a."— Előadás másolata:

1 Horváth Kincs ő 5.b KISEL Ő ADÁS

2 A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböz ő környezetben. célja a versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja. A kit ű zött cél határozza meg a sport jellegét, a sportoló (vagy csapat) képességei és bátorsága mellett.

3  Mint tudjuk az els ő olimpiát Kr.e. 776-ban rendezték meg a görögök. Ezt a vallási és sport eseményt Zeusz tiszteletére rendezték.  Kés ő bb már több ország is részt vett ilyen rendezvényeken.  1894-ben megalakult a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) amely az olimpiai játékok szervezését és felügyeletét végzi.  Az újkori olimpiai játékok sora – az ókori olimpiák mintájára, 1503 év elteltével – 1896- ban Athénben kezd ő dött el1896Athénben

4 sportágban lett olimpiai bajnok

5  Legels ő bajnok:Hajós Alfréd (úszás)  Legeredményesebb bajnok:Gerevich Aladár (vívás; 7 arany, ebb ő l 6 csapatban)  Legtöbb egyéni arany:Egerszegi Krisztina (úszás; 5 arany)  Legeredményesebb olimpiák:  (eddigi) utolsó bajnok:Vizilabda válogatott (2008, Peking)

6 Pierre de Coubertin


Letölteni ppt "Horváth Kincs ő 5.b KISEL Ő ADÁS. A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböz ő környezetben. célja a versenyzés, a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések