Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A GÖRÖG MONDAVILÁG. ISTENEK: Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Nagyok, erősek Nagyok, erősek Halhatatlanok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A GÖRÖG MONDAVILÁG. ISTENEK: Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Nagyok, erősek Nagyok, erősek Halhatatlanok."— Előadás másolata:

1 A GÖRÖG MONDAVILÁG

2 ISTENEK: Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Nagyok, erősek Nagyok, erősek Halhatatlanok (a nektár és ambrózia hatása) Halhatatlanok (a nektár és ambrózia hatása) Az Olümposzon éltek Az Olümposzon éltek Az emberek szentélyekben imádkoztak hozzájuk Az emberek szentélyekben imádkoztak hozzájuk

3 ZEUSZ A szerelem istennője:AFRODITA A tenger istene:POZEJDON A természet és a vadászat istennője : ARTEMISZ A zene istene: APOLON A bölcsesség istennője: ATENA

4 A MITOSZ: Irodalmi műfaj Irodalmi műfaj Sok mesei eleme van Sok mesei eleme van Természeti jelenségeket próbáltak elmagyarázni Természeti jelenségeket próbáltak elmagyarázni Leírták a világ kezdetét vagy végét Leírták a világ kezdetét vagy végét Megpróbálták elmagyarázni a gonoszt és a halált, vagy az idő múlását Megpróbálták elmagyarázni a gonoszt és a halált, vagy az idő múlását Belátást nyújtanak az ókori emberek gondolkodásmódjába, a vallásukra, politikájukra stb. Belátást nyújtanak az ókori emberek gondolkodásmódjába, a vallásukra, politikájukra stb.

5 MITOSZ A FÖLD KELETKEZÉSERŐL: Káosz - > Tartarosz és Gea Káosz - > Tartarosz és Gea Gea + fia Uránosz -> lányuk Rea és fiuk Kronosz Gea + fia Uránosz -> lányuk Rea és fiuk Kronosz Rea + Kronosz -> Zeusz és a többi isten Rea + Kronosz -> Zeusz és a többi isten

6 URÁNOSZ REAT ÉS KRONOSZT AZ ALVILÁGBA DOBTA KRONOSZ MEGMENTETTE MAGÁT KRONOSZ A TRÓNON KRONOSZ MEGETTE SAJÁT GYERMEKEIT NIMFA KRONOSZ KIKÖPTE A TÖBBI GYEREKET ZEUSZ URALKODIK!

7 ORPHEUSZ ÉS EURIDIKÉ

8 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "A GÖRÖG MONDAVILÁG. ISTENEK: Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Jó és rossz emberi tulajdonságaik voltak Nagyok, erősek Nagyok, erősek Halhatatlanok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések