Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Perszephoné Története. Szereplők ● Zeusz (főisten) ● Déméter (termékenység istenője) ● Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya) ● Hádész (alvilág ura) ● Hekaté.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Perszephoné Története. Szereplők ● Zeusz (főisten) ● Déméter (termékenység istenője) ● Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya) ● Hádész (alvilág ura) ● Hekaté."— Előadás másolata:

1 Perszephoné Története

2 Szereplők ● Zeusz (főisten) ● Déméter (termékenység istenője) ● Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya) ● Hádész (alvilág ura) ● Hekaté (Hold istenője) ● Héliosz (Nap isten) ● Hermész (Istenek Hírnöke)

3 Története: Déméter és Zeusz lánya. Zeusz Hádésznek, az Alvilág királyának ígérte feleségül, de a szűz Perszephoné ellenállt a házasságnak. Déméter, a Termékenység istennője elrejtette őt kedvenc szigetén, Szicílián, de Hádész megtalálta és magával vitte az Alvilágba.

4 Mikor az anya rájött, hová került a lánya, visszakövetelte őt Zeusztól s megesküdött, hogy amíg a lány meg nem jelenik, semmi sem nő a Föld felszínén. Ekkor Zeusz elküldte Hermészt, az istenek futárját Hádészhez, hogy kérje meg, engedje vissza Perszephonét a Földre. Hadész beleegyezett, de mielőtt elengedte volna Perszephonét, néhány gránátalma magot etetett meg vele, mellyel örökre az Alvilághoz láncolta.

5 Végül kompromisszumot kötöttek, különben a Föld terméketlen és száraz maradt volna. Azóta Perszephonénak az év egyharmadát az Alvilágban kell töltenie, Hadész feleségeként, kétharmad részét pedig a Földön, az anyja mellett, aki ezért cserébe bőséges terméssel látja el a gabonaföldeket.

6 Vége.


Letölteni ppt "Perszephoné Története. Szereplők ● Zeusz (főisten) ● Déméter (termékenység istenője) ● Perszephoné (Zeusz & Déméter lánya) ● Hádész (alvilág ura) ● Hekaté."

Hasonló előadás


Google Hirdetések