Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Biblia ószövetsége is az, ami Zsidó nyelven íródott. A Talmud egészen a modernkorig nem került teljes lefordításra más népek nyelvére. Vajon miért nem?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Biblia ószövetsége is az, ami Zsidó nyelven íródott. A Talmud egészen a modernkorig nem került teljes lefordításra más népek nyelvére. Vajon miért nem?"— Előadás másolata:

1 A Biblia ószövetsége is az, ami Zsidó nyelven íródott. A Talmud egészen a modernkorig nem került teljes lefordításra más népek nyelvére. Vajon miért nem? George Bush

2 „A nem zsidók nem soroltatnak az emberek közé, hanem a barbárok közé.” (Talmud, Sanhedrin 57a) „Ha egy pogány megüt egy zsidót, halált érdemel... ha valaki megüt egy zsidót az olyan, mintha Istent ütné arcul.” (Talmud, Sanhedrin 58b)

3 „Ha egy pogány zsidót öl, akkor azért megtorlás jár, de ha egy zsidó öl meg egy pogányt, azért nem jár halálbüntetés.” (Talmud, Sanhedrin 57a) „Amikor egy felnőtt férfi közösülést folytat egy kislánnyal az semmi, mivel ha a lány fiatalabb, mint 3 éves, az aktus olyan mintha valaki benyomná az ujját a szemébe.” (Talmud, Kethuboth 11b) Csak 8 ezer pedofil rabbit sikerült elkapni Amerikában.

4 „Testvérednek (zsidónak) ne adj kamatra sem pénzt, sem élelmet, sem egyebet, amit kamatra szokás kölcsönözni. A pogánytól kérhetsz kamatot, de testvéredtől (zsidótól) ne fogadj el kamatot, s az Úr, a te Istened megáldja kezed minden munkáját” (Zsidó nyelven írták a Bibliába: Második Törvénykönyv 23.20-21. Ószövetség) Hidd el, ezt is biztos isteni sugallatra írta a szentlélek a Bibliába. Tuti azt jelenti, hogy Isten előtt minden ember egyenlő.

5 = "Názáreti Jézus, a zsidók királya" A Keresztény vallás Dávid Zsidó királyhoz vezeti vissza Jézus családfáját. (Dávid csillag)

6

7

8 „Olyan kis ország részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. És ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk.” (2007)

9 „A pogánytól kérhetsz kamatot, de testvéredtől (zsidótól) ne fogadj el kamatot...” Bibliai idézet, zsidó nyelven írták az ószövetségbe (Második Törvénykönyv 23.20-21.)

10 (egyes források szerint) (Teljes népességhez viszonyítva)


Letölteni ppt "A Biblia ószövetsége is az, ami Zsidó nyelven íródott. A Talmud egészen a modernkorig nem került teljes lefordításra más népek nyelvére. Vajon miért nem?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések