Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A világ és az emberek teremtése. Az Istenek elmélkedtek majd megvilágosodtak és terveikben megjelent az ember. Elgondolták a fák, folyondárok növekedését,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A világ és az emberek teremtése. Az Istenek elmélkedtek majd megvilágosodtak és terveikben megjelent az ember. Elgondolták a fák, folyondárok növekedését,"— Előadás másolata:

1 A világ és az emberek teremtése

2 Az Istenek elmélkedtek majd megvilágosodtak és terveikben megjelent az ember. Elgondolták a fák, folyondárok növekedését, az élet születését és az ember alkotását a sötétségben és fénytelen éjszakában.

3 Mindezt Égszíve szerezte, akit Hurakánnak mondanak. - Legyen élet és legyen világosság az égen és a földön! És ne legyen ragyogás, nagyság és dicsőség művükben és teremtésünkben. Míg nem alkottunk embert, míg testet nem ölt az ember! Így szóltak és utána megteremtették a Földet.

4 Így teremtette, majd termékenytette Égszíve és Földszíve, mikor még várakozás borult az égre és víz a szárazra. Majd ismét elmélkedtek… Ezután megteremtették a bércek vadjait, az erdők démonait, a hegyek szellemeit és az állatokat.

5 Azt akarták, hogy minden földi imádja őket. De az állatok nem értették egymás beszédjét, ezért nem tudtak tenni semmit. Így áldozatul a föld állatait arra ítéltették, hogy megölessenek és táplálékul szolgáljanak.

6 Ekkor a teremtő elhatározta, hogy kísérletbe kezd, és megteremti megalkotja az embert… - Teremtsünk hát engedelmes és tisztelettudó lényeket, akik táplálnak és eltartanak minket.

7 Először megalkották sárból és földből a húsát, de látták, hogy nem jó… És az emberi alakokat azonnal elkészítették fából. Olyanok voltak mint az emberek. Beszéltek és benépesítették a földet.

8 A fából készült emberek éltek és sokasodtak, lányaik és fiaik voltak. De nem volt lelkük, értelmük, és nem emlékeztek a Teremtőre és az Alkotóra. Elfelejtették égszívét és ezért elveszítették kegyelmét. Égszíve vízözönt bocsátott rájuk. Ami a fából készült alakok fejére zúdult.

9 A vallási szerepet betöltő labdajátékkal a kozmosz működését akarták szemléltetni, melyet a külön e célra létrehozott hosszúkás pályákon játszottak, földből épített kőfalakkal körülvéve.

10 A kosárlabdához hasonlatos játékban a játékosok bőr könyök-, térd- és fejvédőket hordtak, maga a játék a jó és rossz harcáról szólt, melynek a végén a nyertes csapat tagjait megtiszteltetésként és dicsőségként feláldozták, meglehetősen kegyetlen módon:

11 a papok a pályán vagy a templomban obszidián pengével felvágták az áldozatokat, majd kiemelték még dobogó szívüket, felajánlásként isteneik jóindulatához.


Letölteni ppt "A világ és az emberek teremtése. Az Istenek elmélkedtek majd megvilágosodtak és terveikben megjelent az ember. Elgondolták a fák, folyondárok növekedését,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések