Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője."— Előadás másolata:

1 A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője

2

3 Kezdet, ahonnan az élet származik: Öreg Isten Földi valóság ölelésébe teremtett élet. Földi valóság ölelésébe teremtett élet. A feltámadott Jézus Krisztus által megvalósuló élet.

4 Örülj, kegyelembe fogadott! Az Úr veled van, áldott vagy te az asszonyok között.

5 Kezdetben vala az IGE. …Isten vala az IGE. …ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. … szülé az ő elsőszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.

6 A Szentlélek munkája KRISZTUS FELTÁMADOTT, kit halál elragadott… Az IGE testté lett és lakozék mi közöttünk. Kezdetben vala az IGE.

7 Kezdetben vala az IGE, Egy pont, amely a van, ellentétben a nem létezővel. Kezdetben vala az IGE, Egy pont, amely a van, ellentétben a nem létezővel. …Isten vala az IGE. Nyolc ágú ÖREGISTEN jel Istennek lelke lebegett a vizek felett, a Szentlélek mindig hullámos vonal. …Isten vala az IGE, nem csak a teremtésnél, hanem most is minden az Istentől van Nyolc ágú ÖREGISTEN jel Hétboldogasszony szerkezet, azaz az idő haladását, s az idő felettiséget jelenti. A szirom is és a teljes kör is ugyan azt jelenti. Koszorú, amely a mi földi érzékelhető világunk határa. Öregisten és krisztus jelekkel A terítő keretezése, „fellegajtó” szerkezet, mely az ég és föld közötti kapu kinyitása. A keret egyes elemei „hétboldogasszony” szerkezetet mutatnak. A terítő keretezése, „fellegajtó” szerkezet, mely az ég és föld közötti kapu kinyitása. A keret egyes elemei „hétboldogasszony” szerkezetet mutatnak. A feltámadott Krisztus a Szenetlélek által kapcsolódik a világhoz

8 Születés Angyali üdvözlet ÁldásÍtélet Megtisztulás Szeretet, szerelem Feltámadás Áldozat KIáradás Hétboldogasszony szerkezet az év 12 hónapjával. A nap nyári látható pályája és téli látható pályája Hétboldogasszony szerkezet az év 12 hónapjával. A nap nyári látható pályája és téli látható pályája Pünkösd, Közösség Feltámadott Krisztus Tudás Gondoskodás


Letölteni ppt "A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések