Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vállalkozás létrehozásának lépései

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vállalkozás létrehozásának lépései"— Előadás másolata:

1 A vállalkozás létrehozásának lépései

2 I. Kivel szeretnél együtt dolgozni?
Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy vállalkozó? Milyen vállalkozási formát érdemes választani? - melyek a lehetőségek - ezeknek mik az előnyei-hátrányai - mennyi indulótőkét tudtok összegyűjteni

3 II. Ha megvan a vállalkozási forma, össze kell ülni, és megtárgyalni, hogy milyen tevékenységi kört érdemes választani. (környékbeli vállalkozások áttekintése, miből van sok/kevés, melyik a keresettebb, mire van szükség, kereslet, stb.)

4 Egyéni vállalkozás – nincs alaptőke előírva, korlátlan felelősség, személyes közreműködés szükséges, nem jogi személy. Kkt. – nincs alaptőke előírva, korlátlan és egyetemleges felelősség, személyes közreműködés nem kötelező, minimum két fő. Bt. – alaptőke nincs előírva, beltag(ok) felelőssége korlátlan és egyetemleges, kültag felelőssége korlátolt, nem köteles résztvenni a munkában, min. 2, de lehet több alapító tag is. Nem jogi személy.

5 Kft. – alaptőke min Ft, tagok felelőssége korlátolt, csak a bevitt vagyon erejéig, minimum 1 tag, jogi személy. Rt. – Zrt. Min. 5 millió Ft induló tőke, Nyrt. Min. 20 millió Ft, a társaság felelőssége az Rt. Vagyonának erejéig, a tagoké a részvény erejéig korlátozott. Min. 1 tag alapíthatja, jogi személyiségű társaság.

6 III. Megvan a tevékenységi kör és a vállalkozási forma. Cégnév kitalálása. - passzoljon a tevékenységi körhöz - ne legyen túl bonyolult - ne legyen másik ilyen bejegyzett cég még - könnyen megjegyezhető, találó

7 IV. Ha nem lesz mindenki tulajdonos, akkor meg kell beszélni, kik legyenek azok (döntésben van később szerepük!)

8 V. A társaság tevékenységi köréhez illő logo, szlogen tervezése. Érdemes szakemberre bízni!

9 VI. A társasági szerződés elkészítése. Aláírásokra odafigyelni! (A szerződést kizárólag ügyvéd jelenlétében lehet megírni, ő is aláírja, illetve a cégbejegyzési kérelmet is ő intézi!)

10 VII. Bankszámlaszerződés megkötése, aláírási címpéldány kitöltése. Bankszámlaszerződés: Aláírási címpéldány:

11 VIII. A készpénz – induló tőke – számlára utalása. Cégbejegyzési illeték kifizetése – átutalással. ( Ft)

12 IX. Bejelentkezések NAV - adószámot kaptok KSH Helyi önkormányzat (pl. iparűzési adó) OEP – a társaság bejelentése Dolgozók bejelentése OEP, NAV, Nyugdíjfolyósító

13 X. Mielőtt a dolgozókat bejelentjük, munkaszerződést kötünk velük. Minta a mappáitokban. Munkaszerződés tipusai – ezek előnyei, hátrányai (ismétlés)

14 XI. Mindenki megkapja a maga funkcióját. Az ügyvezető is megválasztásra kerül. A funkciókat az emberi tulajdonságok/szakképesítés alapján lehet kiosztani. NÉVJEGYKÁRTYAKÉSZÍTÉS

15 XII. Üzleti terv elkészítése. Elméleti alapok Gyakorlat

16 XIII. Katalóguskészítés, hirdetések megfogalmazása, feladása. Lehetőségek? Újságok, rádió-televízió, falragaszok, stb. Külső munkatársak felvételénél álláshirdetéseket is adhatunk fel. Ezek megfogalmazása!!! Elméleti és gyakorlati problémái.

17 XIV. Állásinterjúk. Jelentkezők közül a legoptimálisabb munkavállalók kiválasztása.


Letölteni ppt "A vállalkozás létrehozásának lépései"

Hasonló előadás


Google Hirdetések