Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációja Németh Franciska kommunikációs igazgató MATÉSZ-FRUCT Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációja Németh Franciska kommunikációs igazgató MATÉSZ-FRUCT Kft."— Előadás másolata:

1 A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációja Németh Franciska kommunikációs igazgató MATÉSZ-FRUCT Kft.

2 Kiindulópontok A MATÉSZ-FRUCT Kft. pályázaton elnyerte a Nemzeti Iskolagyümölcs-program országos szintű kommunikációjának lebonyolítását a január és július közötti időszakra. Feladatunk a Nemzeti Iskolagyümölcs-program brandjének építése, az eredmények kommunikálását és ezeken keresztül a felnövekvő generáció egészségesebb táplálkozásra való nevelését.

3 Röviden a MATÉSZ-FRUCT Kft.-ről
A MATÉSZ-FRUCT Kft. jelenleg az Iskolagyümölcs-program legnagyobb beszállítója mind területi, mind mennyiségi szempontból. Termékkínálatunk egyedülállóan széles skálán mozog, termelő tagjaink jelen vannak az ország több megyéjében is, így biztosítva, hogy egész Magyarország területére gyorsan, pontosan és kifogástalan minőségben tudjunk szállítani termékeinkből. A 2013/2014-es tanévben már diáknak szállítunk több mint 700 tonna almát, 70 tonna körtét és liter gyümölcslevet.

4 Videó - almaszüret

5 Kommunikáció a pályázat előtt
A MATÉSZ-FRUCT Kft. már a pályázat meghirdetése előtt is jelentősen hozzájárult az Iskolagyümölcs-program népszerűsítéséhez 2013. szeptember 9-én sajtónyilvános esemény keretében adtunk hírt a program idei indulásáról. Az Óbudai Nagy László Általános iskolával együttműködve újságírók jelenlétében érkezett meg az iskolába az első almaszállítmány. Az esemény élénk érdeklődést váltott ki a sajtó képviselőiből. Három nap alatt 52 releváns megjelenés született (TV2 - Tények, Hír TV, M1 - Híradó, ECHO TV, Kossuth Rádió, Lánchíd Rádió, Metropol, Népszabadság, Világgazdaság stb.)

6 Társadalmi felelősségvállalás
A MATÉSZ-FRUCT Kft. társadalmi felelősségvállalás keretében is népszerűsítette az Iskolagyümölcs-programot. A tavalyi Európai Autómentes Napon illetve a Millenáris Parkban megrendezésre került Magyar Vidék Napja eseményen is képviseltettük magunkat és a programot.

7 Társadalmi felelősségvállalás II.
Mindkét helyszínen edukációs, játékos kvízzel vártuk a gyerekeket, felhívtuk a szülők és érdeklődők figyelmét a programra, s minden kvízt kitöltőt almával jutalmaztunk. A rendezvényeken összesen darab almát osztottunk szét. Az akciókról közlemény formájában tájékoztattuk a sajtót, mely több online megjelenést is eredményezett.

8 Advent a Heim Pál Gyermekkórházban
A MATÉSZ-FRUCT Kft. közel hét mázsa friss gyümölcsadománnyal járul hozzá a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekek gyógyulásához. Az adventi időszakban több mint 300 gyermek kapott minden hétköznap ajándék almát, melynek célja a gondoskodáson túl az egészséges táplálkozásuk elősegítése volt.

9 „Rászoruló gyermekek reggeliztetése”
Az Összefogás Óbudáért Egyesület Tanítási napokon két helyszínen: a Békásmegyeri Közösségi Házban és a Kaszásdűlői Kulturális Központban, naponta 150 rászoruló gyermeknek ad térítésmentesen reggelit és tízórai csomagot. A MATÉSZ-FRUCT Kft-nek köszönhetően a programban részt vevő gyerekek minden nap egészséges magyar almát kapnak a tízórai csomagjukba.

10 A NEMZETI ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM 2014. JANUÁR – JÚLIUSI
KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGE

11 Elsődleges célkitűzések
A diákok, pedagógusok, szülők, termelők tájékoztatása a program létezéséről, működéséről és céljairól Pozitív asszociáció kialakítása a program tevékenysége iránt; a program népszerűsítése Szülők, pedagógusok, termelők, intézmények és fenntartók tájékoztatása a program által nyújtott lehetőségekről, bevonásuk a célok megvalósulásába

12 További célkitűzések A tájékoztatáson keresztül a programban részt vevő iskolák számának növelése Szemléletformálás: a diákok, szülők és pedagógusok figyelmének felhívása a program népszerűsítésén keresztül a zöldség-és gyümölcsfogyasztás jelentőségére A szemléletformálás eredményeképpen a táplálkozási szokások megváltoztatása, a zöldség- és gyümölcsbevitel mennyiségének növelése és a fogyasztás mindennapi gyakorlatának kialakítása a gyermekek körében A túlsúlyosság és elhízások számának csökkentése

13 További célkitűzések (folytatás)
Az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó szakmai ismeretek megosztása A magyar termelők támogatása, értékesítési lehetőségeik bővítése Jól működő példák közvetítése A legszélesebb nyilvánosság elérésén keresztül a fogyasztói szokások alakítása

14 Üzenetek Kommunikációs kampányunknak négy jól elkülöníthető célcsoportja van, melyeket target specifikus üzenetekkel célzunk. Szülők Pedagógusok Diákok Termelők

15 Kommunikációs eszközök
Tájékoztató kampányok Tájékoztató találkozók, konferenciák, szemináriumok és események szervezése Tájékoztató és promóciós anyagok

16 Tájékoztató kampányok
Arculatmódosítás – programlogó tervezése Weboldal Plakát minden részt vevő iskolának Tájékoztató levél szülőknek PR/CSR reklámfilm TCR kampány – M1, M2 (130 megjelenés ) Versenyek, pályázatok (Gyümölcsdoboz-tervezési pályázat; Legjobb termelői gyakorlat pályázat) Sajtónyilvános események szervezése (rajzpályázat bejelentése, eredményhirdetése, stb.)

17 Tájékozató kampányok (folytatás)
Edukációs feladatlapok Oktatási segédlet tanároknak (6600 db, 3 db iskolánként) Gyakorló munkafüzet gyermekeknek (6600 db) Roadshow: Keressük Magyarország kedvenc almafajtáját! (kisrendezvény 3 helyszínen) Kvantitatív kutatás és eredményeinek kommunikációja Eredménykommunikáció Sajtóközlemények (PR-Hírfolyam)

18 Találkozók, konferenciák, szemináriumok
Szakmai nyitókonferencia Workshopok (6 helyszín) Szakkonferencia termelőknek Szakmai zárókonferencia

19 Reklámtárgyak Öntapadós matrica minden, az iskolagyümölcs-programban részt vevő tanuló számára ( db) Logózott kerámia bögre (6.000 db) Brandingelt könyvjelző (6.000 db) Brandingelt pamuttáska (500 db) Brandingelt uzsonnás doboz (500 db) Brandingelt tornazsák (500 db) Póló két helyen logózva (500 db) Edényfogó kesztyű egy helyen logózva (500db) Gyümölcsturmix (24 db)

20


Letölteni ppt "A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációja Németh Franciska kommunikációs igazgató MATÉSZ-FRUCT Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések