Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Együtt a környezetért ! Csepreg határában felderített illegális szemétlerakók hatása a környezetre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Együtt a környezetért ! Csepreg határában felderített illegális szemétlerakók hatása a környezetre."— Előadás másolata:

1 Együtt a környezetért ! Csepreg határában felderített illegális szemétlerakók hatása a környezetre

2 Íme egy elrettentő példa

3 Minta vételi helyek

4 Vizsgálódásunk tárgyai
Csepreg határában fellelhető illegális szemétlerakó helyek Talajminta vétel után a talaj pH értékének vizsgálata,összehasonlítása távolabbi helyekről vett mintákkal A szűkebb környezetben található természetes élővizek és a szemétlerakó mellett meglevő vizek pH értékének összehasonlítása A növényvilágot képviselő egyedekben,fajokban megfigyelhető különbségek

5 Felderítéseink eredményei

6

7 Vízminta vételi helyek
Boldogasszony patak

8 Ablánc patak

9 Vasúti árok szennyezett szakaszán

10 Növényvilág A természetes vizek környékén(Boldogasszony-,Ablánc patakok) környezetében most tavasszal fellelhető volt a salátaboglárka, réti boglárka, odvas keltike, orvosi tüdőfű, fehér libatop,vérehulló fecskefű. A szemétlerakók környékén elég szegényes az egyed és a fajszám:a nagy csalán, a ragadós galaj, a nád és nádperje fordul elő leggyakrabban.

11

12

13 Ízelítő a gyakolati megvalósításból

14

15 Tapasztalatok összegzése
Mértékadó különbség nem volt tapasztalható sem a vízminták pH értékeiben sem a talajminták pH értékeiben. A vizek esetében a hulladék lerakó mellett egy kicsit savasabb kémhatást mértünk, a talaj minták esetében pedig egy kicsit lúgosabbat. A szemétlerakók környékének növényvilága jóval szegényesebb és igénytelenebb fajokban gazdagabb, például:gyomnövényekben.


Letölteni ppt "Együtt a környezetért ! Csepreg határában felderített illegális szemétlerakók hatása a környezetre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések