Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való."— Előadás másolata:

1 Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való kapcsolat tisztázása saját kontroll biztosítása

2 információk a résztvevőkről- felkészülés az első az első ülésre saját szerep tisztázása célnak, résztvevőknek adekvát módszer kiválasztása- felkészülés az indításra a folyamat megtervezése az első összejövetel megtervezése

3 1. Bemutatkozás - célnak, és résztvevőknek adekvát módszer alkalmazása A szokásostól eltérőnek kell lennie: ez előre vetíti a tagok számára, hogy „itt” más fog történni, mint hétköznapjaikban; az érdeklődést és a motivációt fokozza. 2. Cél ismertetése - amit a csoportvezető gondol a csoport céljáról

4 3. A keretek ismertetése - ezek függő változók (idő, hely, részvétel stb.) 4. A célhoz való csatlakozás biztosítása Lehetőséget kell adni az egyéni célok és elvárások megjelenítésére 5. Előzetes célok és a csoport tagjai által hozott célok összevetése, reális és irreális célok, elvárások szétválasztása Elegendő idő biztosítása!!!

5 6. Szerződéskötés – szóban és írásban: csoport egésze csoporttagok külön-külön 7. Olyan tevékenységek kiválasztása, amelyek lehetővé teszik a tagoknak, hogy önmagukról információkat adjanak másoknak és viszont, miközben a cél irányába halad a csoport. 8. Az első foglalkozás összefoglalása és értékelése, a következő előrevetítése.


Letölteni ppt "Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való."

Hasonló előadás


Google Hirdetések