Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel."— Előadás másolata:

1 Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.

2 Hogyan zajlik egy nagyleállás: Az összes vezetéket lezárják, ami az üzembe befut, majd kigőzölik a csöveket és a készülékeket. A készülékek nyitása előtt még lezárják azokat, úgynevezett beszállási blindekkel, hogy a még esetleg a vezetékekben maradt szén-hidrogén ne juthasson be. A készülékeket szétszerelik Elvégzik a méréseket, vizsgálatokat A vizsgálatok kiértékelése után elvégzik a javításokat, ha szükséges. A készülékeket összeszerelik, majd jön a tömörségi és a szilárdsági nyomáspróba Visszanyitják az alapanyagokat az üzembe és kezdődik a visszaindulás.

3 Elég komoly daruigénye van egy-egy leállásnak.

4 Szétszerelés előtt álló hőcserélő előkamrája

5 A lebontott előkamra belső oldala

6 Az előkamra levétele után láthatóvá válik a csőköteg kötegfala. Ez egy nagynak számító, 400m 2 felületű hőcserélő.

7 Ezután levételre kerül a hátsó fordítókamra, (ami jelen esetben ugyanúgy néz ki mint az első, csak belül hiányoznak a terelőlemezek, erről sajna nincs képem) majd a közte és a csőköteg között lévő úszófej (a képen), ami két félgyűrűvel a van a csőköteg hátsó kötegfalához erősítve.

8 Mindez után kihúzásra kerül a csőköteg, ami után csak az üres köpeny marad. Ezeken aztán ultrahangos falvastagság mérést és egyéb vizsgálatokat hajtanak végre-

9 A kihúzott csőkötegeket aztán tisztítják, majd ezeket is megvizsgálják. A kijukadt csöveket ledugózzák, vagy nagy mértékű lyukadás esetén újracsövezik.

10 Egy hőcserélő szétszerelése általában nem a legtisztább munka. 

11 Előkamrák és csőkötegek várnak rá, hogy mosóplaccra szállítsák őket.

12 Ezen a tartályon jól meg lehet figyelni a nyereg típusú rögzítést és a tartály leürítő csonkját.

13 Egy tartály digitális szintmutatója. Sajnos a szigetelés és bádogozás miatt nem sok minden látható.

14 Egy kolonna és kinyitott búvónyílásai. Ezekben saválló anyagú tálcasorokon csapódnak ki a különböző anyagok, amiket aztán külön- külön elvezetnek.

15 Egy másik előkamra típus. A kialakítása nem mélydomború, hanem síkfedeles. Itt is látszik a vakkarimával lezárt leürítő.

16 Beálványozott hőcserélősor.

17 Köszönöm a figyelmet, Remélem érdekes volt a bemutató és tudtam egy kicsit segíteni a készülésben!

18 THE END


Letölteni ppt "Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések