Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A prezentáció művészete Milyen PowerPointot készítsünk a tanórákra? Készítette: Schlakker Eszter JSBE86.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A prezentáció művészete Milyen PowerPointot készítsünk a tanórákra? Készítette: Schlakker Eszter JSBE86."— Előadás másolata:

1 A prezentáció művészete Milyen PowerPointot készítsünk a tanórákra? Készítette: Schlakker Eszter JSBE86

2 Milyen legyen a PowerPoint? • Egyszerű • Érthető • Olvasható • Esztétikus • Érdekes Schlakker Eszter JSBE86 2

3 Túl sok a szöveg!!! • Ne vetíts vázlatot! (Tanórán azért talán lehet!) • De az egész tananyagot szó szerint meg főleg ne!!! Schlakker Eszter JSBE86 3

4 Olvasható ??? Schlakker Eszter JSBE86 4 PowerPoint munkakörnyezet A PowerPoint 2003 esetén az ablak tetején találhatóak a menük és eszköztárak, a PowerPoint 2007 –nél egy széles szalag húzódik fent végig a képernyőn, csoportokba gyűjtött parancsikonokkal… Fájlműveletek Célszerű munkánkat mentéssel kezdeni, és a mentést változás esetén gyakran megismételni! A mentés során a bemutató aktuális állapota a lemezre kerül olyan formában, hogy később is dolgozhatunk vele... Műveletek diákkal Általában nem egy, hanem több diából álló bemutatót kell készítenünk. Be tudunk szúrni új diákat, módosíthatjuk elrendezésüket… Szövegek Szöveget csak szövegdobozba gépelhetünk! Ügyelni kell arra, hogy túl sok szöveg egy dián ne szerepeljen, és a betűméretre is… Karakterformázás Beállíthatjuk a betűk típusát, méretét, stílusát és színét is ikonok vagy a formázó ablak segítségével… Bekezdések formázása Egy bekezdés a bemutató készítő programban is Enter jelig tart. Igazíthatjuk balra, jobbra vagy középre és alkalmazhatunk sorkizárt igazítást is… Felsorolás A felsorolás is hasonlóan készül, mint a szövegszerkesztő programban. Segítségével az egymást követő bekezdések felsorolásjelekkel láthatók el… Hasábok készítése Két, vagy három hasábot lehet beállítani a legördülő menü segítségével. Háromnál több hasáb beállítása a További hasábok menüponttal lehetséges… KÉT HIBA: Sok szöveg, kicsi szöveg!

5 Ez lesz a vége: Schlakker Eszter JSBE86 5

6 Betűtípusok Schlakker Eszter JSBE86 6 Melyiket tudod elolvasni?

7 Tetszik Schlakker Eszter JSBE86 7 Nem magyar betűtípust ne használjunk! Húsz féle betűtípust ne használjunk! (Max. kettőt!) ??? 1. 3. 2.

8 Színteszt1. Schlakker Eszter JSBE86 8 Mert a szöveg színét a képből vettük!

9 Színteszt 2. Schlakker Eszter JSBE86 9

10 10 Hogyan feliratozzuk a következő háttérképet?

11 Hiába vesszük a képből a színt! Schlakker Eszter JSBE86 11

12 Megoldási javaslatok: Schlakker Eszter JSBE86 12

13 Mindig teszteljünk!!! Schlakker Eszter JSBE86 13

14 Sajnos ebbe a prezentációba csak az Olvasható menüpont fért bele fért bele (10-20 dia). A többi fejezet ennek a folytatásaként, kiegészítéseként fog elkészülni! Akit érdekel, jelentkezzen nálam!  Eszti Schlakker Eszter JSBE86 14 Vissza a tartalomjegyzékhez!

15 Köszönöm a figyelmet! Schlakker Eszter JSBE86 15


Letölteni ppt "A prezentáció művészete Milyen PowerPointot készítsünk a tanórákra? Készítette: Schlakker Eszter JSBE86."

Hasonló előadás


Google Hirdetések