Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szövegszerkesztési szabályok Készítette: Boros Erzsébet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szövegszerkesztési szabályok Készítette: Boros Erzsébet."— Előadás másolata:

1 Szövegszerkesztési szabályok Készítette: Boros Erzsébet

2 Különbség az írógéphez képest A kész szöveget lehet: - javítani - utólag formázni - menteni, újra előhívni - korlátlan mennyiségben nyomtatni - képekkel, táblázatokkal, grafikonokkal stb. színesíteni.

3 Mit tud a Word? - Kényelmes szövegbegépelés több nézetben. - Rajzok, folyamatábrák készítése. -Többhasábos szerkesztés. -Betűk, bekezdések tetszőleges formázása. -Tartalomjegyzék és tárgymutató létrehozása -Folyamatos helyesírás és nyelvhelyességi ellenőrzés.

4 A szövegszerkesztés alapvető lépései 1.Nyers szöveg bevitele, mentés 2.Hibajavítás, mentés 3.Karakterformázás, mentés 4.Bekezdésformázás, mentés 5.Oldalbeállítás, nyomtatási kép 6.Nyomtatás A dolgozatban rákérdezek az fix!!

5 A program indítása Start menü/ Programok/ Microsoft Office/ Microsoft Word

6 Címsor Menüsor Szokásos eszköztár Formázás eszköztár Ablak felépítése Vonalzók Munkaterület Állapotsor Ablakkezelő gombok Görgetősáv

7 Dokumentumkészítés alapjai Új dokumentum létrehozása Indításkor a Word automatikusan létrehoz egy üres dokumentumot (pl.: Dokumentum.doc) Fájl/Új dokumentum  Választhatunk sablont

8 A szöveg gépelése Tilos a sorvégi ENTER! ENTER-t csak a bekezdés végén ütünk! A program a sor végén automatikusan átviszi a következő sorba. A lap alján automatikusan átlép a következő oldalra. Egymás után nem állhat két ENTER!! A szöveget bekezdésekre tagoljuk!

9 Szöveg mentése Első mentéskor nevet kell adni a dokumentumnak. Fájl/Mentés vagy mentés eszközgomb. Ki kell választani a mentés helyét, dokumentum nevét, típusát. Mentés után a címsorban a dokumentum neve fog szerepelni a Címsorban.

10

11 Dokumentum bezárása Fájl bezárás vagy X!

12 Kilépés a programból Fájl/ Kilépés vagy Ablakkezelő gomb x!

13 Karakterformázás A karakter az írott szöveg legkisebb egysége. A formázáshoz mindig ki kell jelölni!! Kijelölés: Egérrel, billentyűvel. A szó kijelölésére kattints rá a szóra! A mondat kijelöléséhez CTRL gomb + egy kattintás a mondatra !

14 Formázás! Formátum/Betűtípus vagy formázás eszköztáron található ikonokkal.

15 Betűtípus Minta

16 Köszönöm a figyelmet! Kellemes Ünnepeket!


Letölteni ppt "Szövegszerkesztési szabályok Készítette: Boros Erzsébet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések